Suntem tare necajiti :(

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana75 spune:

Buna dragelor :)
Rezultatul anatomopatologic a aratat ca nu este vorba ce cancer malign, dar sa vedem cum iese tomografia la torace si abdomen, sa nu cumva sa mai existe "insulite" canceroase si pe alte organe :(
Caci aceste insulite canceroase se instalasera si pe apendice (in afara de uter).
Aceasta tomografie va putea fi facuta abia la 4 saptamani de la operatie (ea are abia aprox. 10 zile).
Oricum, inca nu i-au spus... Vineri ii scot firele de la operatie, iar peste 1 saptamana incepe scoala.
Multumesc ca m-ati sustinut, va pup dulce.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b4delia spune:

Doamne ajuta sa scape nepotica de cancer si sa traiasca o viata lunga, sanatoasa si fericita.

Si matusa mea a fost depistata cu cancer ovarian anul asta. I-a scos uterul, ovarele, si o portiune din intestinul gros. Ea are 45 de ani si 2 copilasi. Acum doua saptamini a incheiat tratamentul de chimoterapie. Of Doamne...cite necazuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zisaCami spune:

Mariana,
Daca analiza anatomopatologica a aratat ca nu este vorba despre o tumoare maligna ( cancer ), atunci nu aveti motive de ingrijorare - inseamna ca a fost o tumoare benigna!
Daca tumoarea se dovedea a fi maligna, atunci se punea problema sa mai existe "insulitele canceroase" si pe alte organe, dar atata vreme cat rezultatul anatomopatologic este clar - nu este maligna - nu are cum "sa mai existe" ceva ce oricum nu a existat de la inceput!
Cred ca in cazul nepoatei tale au actionat pripit de la inceput, in sensul ca s-au speriat, au presupus ca este cancer si au scos tot, fara sa se gandeasca ca ar putea sa nu fie, ceea ce s-a si dovedit! Ar fi putut sa faca o punctie, sa faca mai intai analiza anatomopatologica, markeri neoplazici ( analize de sange ) si apoi sa o bage in operatie si sa vada ce se putea face!

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana75 spune:

Am primit "tarducerea" (mai pe intelesul nostru) de la un dr. oncolog din SUA... si raspunsul suna cam asa :((
"Este vorba despre un disgerminom ovarian stadiu IIIB
(metastaze in omentum): disgerminomul este cea mai
frecventa tumoara ovariana non-epiteliala: apare la
femei tinere: prognosticul depinde de cit de buna a
fost rezectia chirurgicala si cit de agresiva este
tumoarea (, diferentiere, markeri tumorali, etc): va
avea nevoie de chimioterapie care sa contina
cisplatina: supravietuirea depinde de toti factorii
mentionati anteriori dar, in general, chiar in
stadiiile avansate (de exemplu III B este mai mare de
50-60%)."

Parintii vor sa plece in afara Romaniei pentru tratament, se imprumuta de 30.000 Euro pt. tratament... sper din tot sufletul sa nu se intample ceva cu nepotica, sa se faca bine!!!
Sanatate multa, pupici!
Cu Dumnezeu inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zisaCami spune:

Doamne Dumnezeule!
Din ce ai scris tu zilele trecute erau mari sperante sa nu fie cancer, dar in urma rezultatelor concrete de azi nu mai exista nici un dubiu - disgerminoamele sunt tumori germinale specifice cancerului ovarian. Stadiul III B este un stadiu avansat si din cate inteleg a dezvoltat metastaze in omentum. Din pacate, cancerul nu doare decat in faze avansate!
Am sperat din tot sufletul sa nu fie vorba de asa ceva, din pacate realitatea este mult mai cruda! Nu mai are nici o importanta ca nu va mai putea avea copii, acum cel mai important este sa supravietuiasca! Pentru asta trebuie neaparat sa inceapa cat mai urgent tratamentul : chimioterapie, radioterapie, orice este necesar!
Poate este totusi un rezultat gresit! Ati incercat sa faceti inca o data analiza la Institutul Victor-Babes, la dr. Ardeleanu?
Spun asta pentru ca sotului meu i s-a dat un prim rezultat gresit ( din cauza ca au prelucrat prost tumoarea si au facut economie la reactivi - am ajuns pana in Canada ca sa aflam asta! ) care suna cumplit : coriocarcinom + teratom ( o tumoare extrem de agresiva, in urma careia urma sa moara in 2 luni )!
La Victor-Babes au prelucrat din nou tumoarea si au facut in plus si teste imunohistochimice si a iesit un rezultat complet opus = Seminom ( forma cea mai usoara, cu o rata de vindecare de 97-98 % )!
Am mai facut analiza inca la o policlinica particulara din Bucuresti, unde aveam deja un al treilea rezultat diferit, asa ca am luat tumoarea si am plecat in Canada, unde s-a confirmat ca era seminom!
Au trecut doi ani de atunci, iar sotul meu se simte foarte bine, facem analize din 4 in 4 luni in primii 5 ani, apoi anual pana la 10 ani, dupa care va fi declarat vindecat! Toate analizele facute pana in prezent sunt foarte bune!
Este foarte importanta alimentatia de acum inainte: trebuie sa aiba un sistem imunitar puternic ca sa poata face fata tratamentelor ce vor urma! Sotul meu a urmat si urmeaza si in prezent un regim bazat pe multe cruditati : salate, sucuri naturale din fructe ( in special citrice ) si legume / zilnic, cartilaj de rechin ( se gaseste in farmacii ) - 6 tablete pe zi; orez, zahar negru; miere; paine neagra de secara; maxim 2 oua pe saptamana; carne alba ( peste, curcan, pui ) fiarta sau gratar; lapte batut; branzeturi cu cat mai putine grasimi. Exclus: prajeli, mezeluri ( orice contine E-uri ), zahar alb, fainoase, etc.
Daca au posibilitatea sa plece afara pentru tratament este foarte important! Sotul meu a facut radioterapie in Canada si pot sa spun ca nu se compara cu ce se face la noi!
Cred ca nu este bine sa-i spuneti adevarul complet, ci numai partial, in sensul ca "se va face un tratament preventiv, ca este o forma usoara, etc. ", pentru ca oricum isi va da seama cand va pleca din tara ca sa faca chimioterapie si conteaza foarte mult sa fie optimista!
Va doresc sa fiti puternici si sa puteti trece cu bine peste nenorocirea ce s-a abatut in viata voastra si multa sanatate si putere nepoatei voastre! Am sa ma pentru sanatatea ei !
Minuni exista, cu sotul meu s-a intamplat o minune si pentru asta ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi!
Totul e sa nu va pierdeti speranta si o sa vedeti ca va fi totul bine, iar voi veti deveni mai puternici!

Cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

Dumnezeu sa-i ajute nepotzelei tale! subscriu si eu la ce a scris cami in legatura cu tratamentul si dieta. intr-adevar, exista minuni.... am sa ma rog si eu pentru fetita.

mona si lia (24.04.2004)

poze lia mica www.imagestation.com/album/?id=3434700093&mode=invite&slideshow=1" target="_blank">poze septembrie www.imagestation.com/album/?id=3225170093&mode=invite&slideshow=1" target="_blank">poze octombrie si costum dovlecel www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">povestea nasterii liei

Mergi la inceput