Preturi "vechi"

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

symaco Posted - 19/10/2004 : 17:16:51 parca un covrig era 25 de bani!

apropo de eugenii.....am vazt si aici si mi-a plouat in gura,costa ceva aproape de 2 euro,da acu nu-mi amintesc exact. stiu ca am ramas cu gura cascata.....mai ales ca era scris producatorul la timisoara!

Nu ma mir! Eu sunt doar de vreo 2 saptamani in Germania (asa ca inca traiesc din banii de acasa, din tara) si inca nu reusesc sa-mi revin din socul preturilor. Zau, astia dau 1€ (adica 40.000lei!!!) parca ar fi 1.000 lei la noi. Cred ca si un cersetor, daca ii dai mai putin, se uita urat la tine. Si apoi incep sa-ti faca teoria chibritului cu economisirea apei! Serios! Eu stau intr-un camin de studenti si ma invata unul ca cica sa inchid apa cand dau vasele cu spuma, ca se consuma (la cate vase murdaresc eu, probabil ca nici macar 0,5 L). Si le lasa de nu poti sa mananci din ele (nu le clatesc de loc, doar le sterg de spuma si atat!).
Revenind la subiect, eu aveam cativa ani cand stiu ca ma trimitea maica-mea sa iau 2 paini, imi dadea o hartie de 10 lei si-mi spunea ca trebuie sa-mi dea tanti de acolo 2 lei inapoi. Asadar...4 lei painea (prin 87-88). Mai tarziu, dar deja trecuse comunismul, stiu ca am gasit o carte care costa vreo 3,75 lei si i-am innebunit pe ai mei sa mi-o ia, chiar daca nu stiam ce e cu ea (nici pana acum n-am citit-o), numai pentru ca era foarte ieftina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Pai, sa ma scuzi, niccostea, ca tot vorbeam de Ceausescu, sa iroesti apa aiurea, e un obicei prost mostenit de pe vremea cind tatucul avea grija de noi toti. Cind lumea consuma si nu-i pasa, ca doar platea statul. Mai ales la bloc, unde nu platea si cred ca nu plateste nimeni apa separat.
Trebuie facut economie la apa pentru ca resurse sint putine si e scump. Daca nu facem asta acum, peste ceva timp nu o sa mai avem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ghiocela spune:

Imi amintesc sigur ca painea era 5 lei si laptele 4.50 lei, in Constanta, asta pentru ca era sarcina mea sa le cumpar

O amandina la cofetarie era 3.50 lei, asta pentru ca treceam des pe acolo , insa asta nu intra in cosul zilnic.

Aura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Nu stiu daca-ti foloseste la ceva, da io-mi aduc aminte pretul la "tigarete superioare"... si inferioare :))

Golf (cartonat) - 20 de lei
Tomis, Unirea (super-long :)) - 23 de lei

Cismigiu - 10 lei
Carpati fara - 3,25 lei
Ateneu (mentol) - 5 lei

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

paine - 8 lei si 12 lei paine mare "semi"
lapte - 2,50 sau asa ceva
unt - 8 lei pachetul de 200 grame
iaurt - 1,25
carne de porc - 33 lei kg - pulpa
pui - 18 lei o punga de pulpe
mere - pana in 4 lei kg
cafea - 50 de lei Ness Amigo de 100 de grame si 90 de lei 1 kg de cafea nemacinata naturala
ulei - 11 lei kg
nu mai stiu soro...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Va multumesc mult!

Mergi la inceput