Ce gatim azi?? (5)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flor spune:

Felelor, am vizitat si eu pagina vulpitei bucatar, e super, chiar o sa incerc si eu niste mancare chinezeasca:)
Azi avem supa de vita cu galuste si mancare de gutui.

flo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

Am si eu o propunere!
Este posibil sa postati retetele la sectiunile corespunzatoare si aici sa puneti doar link-ul?
Unele dintre noi nu citesc subiectul asta prea des. Mie mi se face foame imediat!

Multumesc pentru intelegere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

quote:
Originally posted by thalia

Te rog sa-mi spui daca acest chec creste mult si daca se crapa la coacere deasupra. Al meu de obicei creste si cand se raceste se lasa. desi folosesc aceleasi ingrediente , in alte cantitati mai mici, nu-mi sta . Poate sunt anumite trucuri sau ...cuptorul , temperatura etc.???


Checul trebuie sa crape deasupra, atunci cand iese bine. Dar nu trebuie sa se lase. Inseamna ori ca tu deschizi usa cuptorului inainte sa se termine faza de "crescut", ori reteta ta nu are destula faina (ori pui tu prea putin, de ex. notiunea de "lingura" e cam relativa), ori amesteci albusurile batute spuma, in loc sa le incorporezi incet in compozitie.
A propos de reteta sheherezadei, daca esti mai putin experimentata sau in general nu-ti ies checurile, dupa cum spui, e bine sa pui albusurile batute spuma la sfarsit. Poti pune o parte din zahar dupa ce ai batut bine albusurile (spuma), si le bati pana albusul se intareste din nou. Apoi incorporezi acest amestec, alternativ cu faina, in restul compozitiei (galbenusurile bine frecate cu zahar, ulei, arome, praf de copt).
La partea de compozitie in care adaugi cacao la sfarsit amesteci tot asa, de jos in sus, caci albusurile sunt deja incorporate.
Sa ne dai vesti bune, ca ti-a iesit prajitura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iga spune:

Buna tuturor!Astazi o sa gatesc fasole frecata cu snitel de porc,salata de sfecla rosie,ciorba taraneasca de zarzavat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thalia spune:

Da, am gasit doua deficiente. Probabil pun prea putina faina -cate oua atatea linguri de faina.
A doua , deschid cuptorul sa incerc cu o scobitoare. Sambata voi face chec si voi indrepta ...ce se mai poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

thalia
azi ciorbita de pui,tocanita de vitel cu ceapa,clatite cu ciocolata si cu dulceata.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns justasmallkiss spune:

Ciorbica de usturoi si pulpe de curcan la cuptor cu legume si cartofi.Desert:tiramisu!

IOANA
http://delialaryssa.fotopages.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Salata de boeuf, cotlete cu mustar si varza de Bruxelles

Daniela Veuger si bb Alma Bianca
http://community.webshots.com/user/danyce103

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Musaca , cu cartofi prajiti rondele si salata verde...

Andra
http://community.webshots.com/album/170190778fEpvgj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Supa de pui cu taitzei, cartofi prajiti cu peste prajit si seara paine cu slanina si cu ceapa

Mergi la inceput