Ce gatim azi?? (5)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Ptiu, ce noroc ca dadui de voi! In fiecare dimineata cand ma trezesc ma gandesc ce sa mai gatesc azi?! O sun mereu pe mama si ii zic sa imi mai dea si mie idei, dar si ea saraca la fel ca mine! Dar acum am de unde sa iau idei. Si vad si o pagina interesanta, o Vulpitza care vrea sa ne ajute cu retete minunate! Fain!
Intre timp, pana ma decid ce sa gatesc de pe aici...va pot spune ca am facut sarmalutze, mamaligutza cu branza de burduf si oua, placinta cu ciuperci si piept de pui si...cel mai bun desert, ala cumparat: inghetata!
Andra

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

cartofi prajiti cu ceafa la gratar,compot de visine.

"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

eu sint in greva gatitului, dar mi-am asamblat urmatorul sandvis la servici: pita, spanac crud (din ala fraged, de salata), pui, avocado si sos de salata "ranch".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

azi gatim mazare

Once a grump, always a grump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

gata , am facut : mazare , pastai de fasole si morcovi ... ca azi e post...
mmm mmm!

Once a grump, always a grump

Mergi la inceput

ciorba de fasole cu ciolan,cartofi piure cu ficat de pui,chec cu nuca.

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thalia spune:

Imi spui te rog si mie reteta checului cu nuca?
Mersi

Mergi la inceput

Chec cu nuca
Eu am o tava de chec cam mare daca tu ai una mai mica poti sa injumatatesti cantitatile.
Ingrediente: 7 oua,7 linguri de zahar,7 linguri de ulei,7 linguri de faina,zahar vanilat,praf de copt,nuca.
Se bat albusurile spuma,se adauga galbenusurile,zaharul,faina,uleiul,praful de copt stins in otet si zaharul vanilat.Se toarna in tava trei sferturi din cantitate.Celalalt sfert se amesteca cu cacao si se pune peste cealalta compozitie.Deasupra se pun jumatati de nuca (in ce cantitate doresti).Se da la cuptor.
Daca ti se pare ca este prea virtoasa compozitia poti sa mai adaugi ulei sau citeva linguri de lapte.
Este o reteta foarte usoara si foarte rapida.Eu o folosesc de cite ori vreau sa fac ceva dulce repede.

sheherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thalia spune:

Te rog sa-mi spui daca acest chec creste mult si daca se crapa la coacere deasupra. Al meu de obicei creste si cand se raceste se lasa. desi folosesc aceleasi ingrediente , in alte cantitati mai mici, nu-mi sta . Poate sunt anumite trucuri sau ...cuptorul , temperatura etc.???

Mergi la inceput

Cred ca si temperatura din cuptor are o influenta.Nu trebuie sa fie nici o temperatura prea mare ca se arde si nu se coace bine.Mi se intimpla uneori si mie sa-mi" crape " da dupa ce il scot din tava il pudrez cu zahar praf si nu se mai vede.

sheherezada

Mergi la inceput