Mamici de sept-oct 2004 (36)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

o promisiune ramane o promisiune...si v-am spus acum o vreme ca ma-ntorc cu povesti frumoase :))

ei bine, abia reusesc sa m-adun dupa minunea ce mi-a picat in brate... Stau si ma uit la el cum doarme si ma pun pe plans de sare cameasha pe mine..da' ma fortez sa-mi treaca repede, sa nu se opreasca lapticu' :)) si acum, sa facem rewind, sa va punem si pe voi la curent cu ce s-a petrecut :)

...12 octombrie 2004, marti, 21h30... un pic de odihna dupa o masa indestulatoare si pozitie incomoda... dam telefon la o prietena sa vedem ce mai face si sa ne asiguram c-o sa vina la spital dupa ce nasc.. ca doar maine dimineata la prima ora merg sa-mi declanseze travaliul...c-avem un baietel tare lenes, nu vrea el s-o vada pe mami de pe 28 septembrie...eh eh, oboseala asta de burtica.. Hai la nani ca nu mai e cazu' sa stam.. Si-asa avem niste contractii d-alea la pacaleala, una la o mie de ani.. :(
...12 octombrie 2004, marti, 22h30... si sa mai schimbam o parte, poate-poate... "te duc la spital?" "pai nu, ca sunt rare, oricum, cred ca-s numa' contractii de ultima luna, nu contractii de travaliu.. si oricum, mai sunt cateva ore si maine dimineata mergem sa ne declanseze travaliul...lasa, dormi ca esti obosit si racit.."
...12 octombrie 2004, marti, 23h30... dupa o tura scurta la baie si urmarit pe telefon (singurul ceas de pe langa mine) contractii la 15 si 10min, recuperez un ceas de mana si-ncerc sa ma conving ca daca schimb mai des pozitia in pat, o sa treaca... offfff, iar incepe.... mmmmmmmhhhhhh... ce pacat ca nu mai fumez.. mi-aduc aminte de durerile alea rele de ciclu cand ma asezam cu genunchii la gura si cu un pachet de tigari pe-aproape, scrumiera in partea cealalata si petreceam niscaiva minute asteptand sa treaca durerile.. hai sa mai schimbam partea... "te duc la spital?" "pai nu, ca oricum sunt numai la 10 min, lasa, dormi, maine dimineata mergem la spital"...
...12 octombrie 2004, marti, 24h00... ooooooffffff, inca una la cinci...greu greu.. oare astea sa fie? "te duc la spital?" :)))) "mai bine da, oricum asa nu reusesti nici tu sa dormi si maine dimineata or sa-mi declanseze travaliul..".. "hai"...

...13 octombrie 2004, miercuri, 00h30... "sala de nasteri" "intrarea persoanelor straine strict interzisa"... inca o fisa de completat.. aoleou, formalitatile astea.. Si-asa tanti de jos, doctorita de garda mi-a spus ca nu e travaliu, ca e asa, "un soi de pretravaliu, colul sters incomplet, ehe!mai e!".... mare suparare, da' nu-i nimic, oricum maine dimineata or sa-mi declanseze travaliul... "si nu suferiti de nici o boala?" "pai nu, am mai povestit si jos ca nu, da' tot s-a gasit ceva pana la urma.." "Bine, cineva sa-i ia tensiunea!".. si cu o tensiune normala m-am asezat in ceea ce se chema "travaliu III"... si acolo multa lumina, si eu vreau sa dorm ... Se aude un scartait infernal ... "sa vedem pulsu' la bebe"... si-mi pune o chestie pe burtica "140, vedeti inima?"... "ihi"... "aduceti monitorul aici o data!!" si pleaca scartaitul... hai sa-ncercam sa dormim.. Urat aici. nici nu pot sa schimb partea ca acasa :(( mai bine ramaneam acasa, uite si ce lumina deranjanta, nimeni n-o stinge :(((
...13 octombrie 2004, miercuri, 01h30... "travaliu nu mai stiu care"... mai e o fata internata o data cu mine.. si tipa la ea ca nu e travaliu, ca are contractii neregulate, ia uite, ca mine... si-i fac un sedativ (injectie)... brrr.. ia sa nu zic eu nimic, nu vreau injectie! sa ne-ntoarcem pe partea cealalata.. (acum sunt intr-o sala cu tv si e o telenovela urata :)... mai vine cate o asistenta (sau ce-o fi ea..) "cum e?" ... "tot asa, contractii din cand in cand..."..
...13 octombrie 2004, miercuri, 05h30... mi-au adus si mie o fata in camera, n-o sa mai mor de plictiseala. ca de dormit, nici vorba cu paturile astea incredibil de incomode :( mai bine stateam eu acasa! of, saracuta, are contractii la 5 min, ba chiar si la 2 min.. si zice c-a-nceput la 01h20... si ce mai sufera.. Doamne.. asta da travaliu.. de ce n-am si eu contractii d-astea... ea vrea sa nasca normal, eu stau linistita, stiu ca m-asteapta o epidurala. pe la 02h00 se nascuse un bebe in sala de alaturi si n-am auzit nici un sunet, pana la scancetul lui.. ca mami era cu epidurala... eh, lasa, trece, o sa nasca. si ea tot baietel..
...13 octombrie 2004, 07h05... uite, fata care a venit o data cu mine, i s-a rupt apa :( io tot nimic, cate o contractie la 10min, 15 min, aiurea, asa.. aaaa! ce bine, a venit si doctorul meu.. un control micut.. "Da, pai aveti dilatatie 4-5cm" "eu???????" "da,da, pana la pranz nasteti" "???????!!!!!!" si-a fugit doctorul.. Cum asa? 4-5 cm?deja??? pai si apa? pai si "pretravaliul de la dr de garda?", hm, ciudat..
...13 octombrie 2004, 10h15... ce asistente dragute, vin sa ma vada, sa ma-ntrebe cum e.. azi dimineata cand m-au mutat in travaliu II, imi parea rau, ca eram singura, da' am mai citit cate putin si s-a mai dus timpul .. aaaaaah, inca una.... ce dureroase s-au facut... :(((
...13 octombrie 2004, 11h30... primele cuvinte dupa ce-au inceput durerile ... "nu mai pot"... pe la 10 si ceva m-a pacalit o asistenta ca se mai poate face epidurala (deja eram la 7cm...).. unde e epidurala mea? aaaaaaaaaaahhhhh... "e? la cat sunt?" "are contractii la 5 minute de cate 35 secunde" raspunde o asistenta pt mine... mi-a rupt si membranele mai devreme... dincolo povesteste un doctor ca in momentul in care rupi membranele, colul se poate strange si din dilatatie 8 poti ajunge la zero imediat :((( ce ciudat... aaaaaaaaahhhhh... am pierdut ceva din discutie.. acum se povesteste ceva despre o pacienta cu multe masini... aaaaaaaaaaaahhhhhh... "uitati-va la mine!!! respirati!!! inspirati adanc, expirati!! pai ce-i asta?! trebuie sa colaborati cu noi!" aaaaaaaaaaaahhhhh.. "ia, cand simti contractia, screme-te in mana mea"... aaaaaahhhhh "nu tipa! capu'n piept si nu tipa ca pierzi energie!impinge"... aaaaaaaahhhhhh...
...13 octombrie 2004, 11h54... "gata, ascultati-ma cu atentie, aceasta este ultima contractie, dar trebuie sa impingeti cu toate fortele si s-a terminat" ...aaaaaahhhhh (asta nu e vocea mea.. e vocea unei pisici care fata, imi aduc eu aminte, mi-am moshit toate pisicile si toate racnesc asa...n-are cum sa fie vocea mea aaaaaaahhhhhhhhh) "gata, nu mai impingeti" ... si capul meu ridicat de pe masa contrat tuturor indicatiilor au vazut cum, usor lateral stanga, a iesit ceva.. mare, alb si ghemuit.. liniste... ia.. ia... a iesit din mine? ia stati usor, unde va duceti???
...13 octombrie 2004, 12h00... "un baietel de 3,700 kg, nascut la ora 12! gata, ati vazut? imediat il aduce!" ia uite ce frumos e?! a iesit din mine, am facut eu asa ceva????
auuuuu.. ce se mai petrece, oare? a, am inteles, acum trebuie sa iasa "casuta", de-aia tot palpeaza burtica mea.... gata, a iesit si casuta... acu' e ora de lucru manual, se aplica domnu' doctor la o super cusatura.. Si ce ac urat are :(( brr nu ma mai uit ca oricum nu e interesant.. si sa-mi ia cineva aeru' asta din nas ca numa' a oxigen nu seamana, am mai fost si eu la munte :))) stiu cum tre' sa fie aeru' oxigenat :))
...13 octombrie 2004, 12h20... "gata, 2 ore nu dormiti si va masati pe burtica"...

...13 octombrie 2004, 15h15... "ia, ce atata stat in pat, sa vedem ce se mai petrece p-aici, o fi nascut fata aia de-a venit la 5?"...

Si cam atat despre "actiune".. s-a zis cu epidurala mea, pana la urma Dumnezeu le randuieste pe toate cum stie el mai bine. Imediat m-am pus pe picioare si mi-am repetat clar in cap ca trebuie sa fiu super capabila sa ma recuperez pentru ingerasul meu.. Broscutu' lu' mama ...

inca un mami si un

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

felicitari noilor mamici. Bebei cat mai sanatosi si mancaciosi.

Kittie, super povestea ta!

Fetele, probleme si eu... De ieri, colici! N-am dormit deloc; nici eu, nici el... dar am recuperat azi pe zi...

Ochisorul tot curge. Zicea cineva de lapte... Marimar, oare? Merge sigur? Mi-e mila de el cand il vad asa... il sterg tot timpul cu ser si degeaba...

Ieri am fost la cantarit si am luat 400 gr intr-o saptamana... youpeee

Cam atat de la noi.

Am mai pus poze pe link, daca vreti sa dati cu ochiul.

Va pupam.

si Miron Radu (DN 06/10)
Poze la: http://community.webshots.com/user/anrian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue77 spune:

Salut fetelor

Lorena am fost azi la pediatru si i-am zis de ochii care curg si mi-a zis asa :pus in ochi ser fiziologic 2 picaturi si frecat usor canalul lacrimal- coltul intern al ochiului- se pare ca e vorba de canal lacrimal infundat.
Incearca si asa, eu oricum cu ser fiziologic l-am vindecat de asta dar dupa 2 saptamani.

Cristina si bebe Marc
http://marele.free.fr/MarcAdrian1/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timea spune:

Salutare tuturor,
felicitari celor care au nascut si sa aveti copii cuminti si sanatosi si voi sa fiti la fel.
Noi avem deja cinci saptamani, cuminte foc. Deja pe 16 Oct am facut botezul si noi doi ne-am si casatorit, ca sa intram in rand cu lumea. Din pacate evenimentul a fost foarte umbrit de prospata mea saocra si de cumnata care sunt la noi de cateva luni si cred ca au simtit in eveniment momentul in care l-au pierdut pentru mine pe cel care trebuia sa le acorde numai lor atentie, dragoste etc. Asta este doar-sa a plecast ieir spre aaaaarom. maica-sa pleaca in 2 saptamani si apoi sper sa ma calmez si eu. Cert este ca mi-au amarat cele mai frumaose momente, nasterea Marei, ultimele luni de sarcina si ca si apogeu, casatoria si botezul. M-am plans si eu voua ca la ai mei nu pot inca, se aude tot in casa si nu vreau sa le dau satisfactia ca si-au atins scopul si m-au facut asa de nefericita.
Numai bine tuturor,
Timea si Mara
http://community.webshots.com/user/timea2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Fetelor, maine e ziua cea mare. Sa-mi tineti pumnii sa se termine totul repede si cu bine. Vesti o sa auziti voi de la Ralucule, cel mai probabil.

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Buna fetele!
Kitti super povestea!
Andreea imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva.
Noi de aseara de dupa avem niste colici... Aseara a adormit la 12,30 simteam ca nu mai am aer de atata leganat.
Si acum la fel de la 4 stam cu ea pe rand, i-am facut baie la 8,30 a dormit pana la 9,15 si acum e cu ochii mari si din 2 in 2 minute plange si se strange de picioruse.
Mi-e asa de mila de ea...
Vad ca nimic nu o ajuta, ma doare sufletul sa o vad asa.
va pup

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora
http://community.webshots.com/user/madaspa

Mergi la inceput

Iulip, eu ma mulg cu o pompa electrica, pe mine ma ajuta mult desi nu mai am lapte cum aveam sa zic acum 2 saptamani, adica nu mai curg sanii mei non-stop. Probabil s-a reglat cantitatea in functie de cerintele micutei.
Mai am si o pompa manuala tip para imprumutata de la o vecina si aia ma ajuta dar cand scot surplusul sau primele jeturi ca sa nu mai inec cu jetul de la inceput. Nu e fff eficienta cand vrei sa stochezi laptele, asta e parerea mea.
Am inteles ca cele tip seringa sunt bune, nu stiu nu am si nici nu am folosit.
Noapte buna!!! desi la noi nu se doarme inca

Mergi la inceput

Danyce iti tin pumnii! Nastere usoara!
Ralucule de ce nu alaptezi?

Mergi la inceput

Hai ca eu citesc si va raspund pe masura ce citesc.
Timea Mara e o scumpa sa va traisca si voua Casa de Piatra si tot ce va doriti. In legatura cu soacra si cumnata ta ... nici un cuvant de lauda. Tu incearca sa nu te gandesti si sa stai cu gandul numia la fata, desi e greu.
Ilinca a adormit intr-un final cu mama o sa va pun maine o poza sa vedeti in ce pozitie. ma duc la somn va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucule spune:

Mada draga eu nu vreau sa alaptez, si am zis asta inainte sa nasc am primit pastile si acum nu mai am lapte, dar ma simt bine asa, si Tristan e sanatos, am fost pana acum la 3 pediatrii ca asa sunt eu cu capul si toti au zis ca e ff sanatos copilul si ca e bine si cu lapte praf.

ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule

Mergi la inceput