Fetele din USA, poftiti la o barfa! (30)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Draga Bic, niste sfaturi gratis :
1. Daca doctorul nu ti-a raspuns in 24 de ore la mesaj (sau 1 ora la unul urgent), schimba-l tu pe el urgent !
2. Pe-aici bintuie de viroze in sezonul acesta si o sa mai fie, pina-n primavara. Virusii nu raspund la antibiotice nici sa-i tai, asa sint astia americani, mai cu mot. Se gasesc nenumarate siropuri cu gust minunat si sint over-the-counter, contin pseudophed, guaiafenesin si dextrometorphan (ala-i pentru tuse). Pentru dureri musculare, tylenol la 6 ore si 600 mg de ibuprofen la 8 ore fac minuni, plus ca transpiri ca un alergator si scade febra. Desigur, tu nu stii cu certitudine daca ai febra, asa ca urmeaza sfatul
3. Cumpara-ti un termometru sa ai in casa. Costa mai putin decit un telefon in Romania si decit un co-pay la doctor.
4. Nici un medic zdravan la cap nu ar da antibiotice over-the-phone in tara asta, fara sa examineze pacientul, mai ales daca nici nu-l prea cunoaste. Eu am clientele mele cu infectii urinare, de exemplu, pe care le tratez prin telefon dar in nici un caz n-as prescrie antibiotice la telefon pentru o raceala.
5. Daca respiratia este greoaie, tusesti din piept (nu git sau nas), ai febra peste 48-72 de ore, durere sub omoplat cind respiri mai adinc, fumezi sau ai astm, ai muci galben-verzi (dezgustator, vorba baietelului meu) si presiune intre ochi sau in obraji de peste 4-5 zile, atunci s-ar putea sa ai nevoie de un antibiotic.
6. Linistea ta sufleteasca este mai pretioasa decit un co-pay si este o parte importanta a vindecarii. Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Plec in Romania,joi,pt 2 saptamani ca sa nasesc..Vine careva cu mine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b4delia spune:

Nedda - inscriete si la http://www.upromise.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Conchita, felicitari pentru catel, arata de milioane, un pufos si jumatate

Cu privire la banii de facultate eu am doua planuri pentru ai mei in care contribui lunar (direct din salariu, respectiv banca).

Un cont este la Fidelity iar celalat este 529. Am deschis ambele conturi cind s-au nascut baietii (acolo am depositat si toti banii pe care i-au strins ei la botezuri, tot acolo depozitez orice cadou monetar - zi de nastere, bunici, samd) si in fiecare luna contribui un procent din salariu (pentru Fidelity) si o suma fixa (pentru 529).

Cu ceva noroc, vor avea destui bani sa se apuce de college iar daca sint si desptepti poate vor avea si burse academice.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Salutare,
Conchita sa-ti traiasca catelul. E frumos foc. Eu stiam aici o persoana de avea 7, ii tinea pentru show-uri. Aveau sala de gym, smecheri. Erau tare dulci si dragastosi cu lumea.
Ref. la planul de scoala, poti umbla la banii aia, in caz ca pleci din tara? Adica ti se pune vreo conditie sa nu ridici nici un ban decat strict pentru college?
Multumesc,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

conchita, felicitari, sa-ti traiasca ala micu', vaz ca ai intrat si tu in randu' lumii . o asteptam si pe oanabe.

fetele care ati inceput sa strangeti bani pentru college fund, va invidiez, noi ne-am trezit prea tarziu, noroc ca a luat fi-miu bursa, dar e numai pentru jumatate, asa ca restul de doojde mii/an le acoperim noi ca, deh, am vrut scoala cu mot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

clo
btw, sa-ti fie rusine 5 minute ca ai lipsit aseara de la apel

Oana_B

Mergi la inceput

mi-e rusine, da' nu asa mult, ca staturam cu bobocul nost care a fost acasa intr-o mica vacanta, da' pleaca diseara, asa ca revin, nu scapati asa usor. in afara de maine,penca avem bilete la cake. o sa fim doi bosorogi intr-o mare de copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Anamaria, vad cu le ai mereu cu chestiile astea....
Am si eu doua intrebari:
1) Daca faci planurile astea copilul mai poate beneficia de financial aid/burse...etc?
2) Exista vreun tip de financial aid/bursa pentru Ivy League (un prieten taman a fost admis la MIT si parintii is disperati)?

Si poate putem discuta si de pensii...
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Andrada
[
1) Daca faci planurile astea copilul mai poate beneficia de financial aid/burse...etc?
2) Exista vreun tip de financial aid/bursa pentru Ivy League (un prieten taman a fost admis la MIT si parintii is disperati)?

Si poate putem discuta si de pensii...
A

1} poate beneficia, depinde de venitul parintilor in momentul respectiv, de cati copii mai au, dar in principiu poate beneficia de bursa academica daca are rezultate exceptionale. aici ma refer la burse care acopera 100% toata scoala, adica tuition+ room&board& manuale. in principiu, trebuie sa completezi o forma care se cheama FAFSA si in care le spui absolut toata situatia financiara, si in functie de o multime de factori( printre care cei de mai sus) afli cat considera ei ca ar trebui sa fie contributia familiei.restul acopera ei, fie prin granturi, fie prin imprumuturi sau work study.
la bursele academice nu conteaza finantele familiei.

2} toate ivy league colleges ofera burse, mai ales bazate pe nevoie si academice, mai putin cele de atletism. pentru studenti din alte tari sunt mai putine fonduri, dar nu-i imposibil daca are note maxime si daca are rezulktate maxime la SAT sau ACT.

de pensii nu stiu daca vreti sa vorbim, tocmai aseara a venit sotamiu cam morcovit, au avut o intalneala cu cei de la finante si se pare ca pana iese el la pensie, adica peste aprox. 15-16 ani nu va mai exista soc. security sau medicare.

Mergi la inceput