Cum scap de igrasia produsa de termopan?
Raspunsuri - Pagina 2
marius spune:
E oK cu polistiren. Daca ai fodt placat cu rigips aveai o rezistenta mecanica mai mare rigipsul fiind mai dur decat polistirenul la lovituri ma refer. Probabil si cheltuielile sunt mai mari. Nu stiu cum se comporta vata minerala pe perete deci partea intre peretele initial si vata minerala. Nu am folosit sau dat jos sa vad cum arata dupa un an sau 10. Poate in viitor.
Burtocika spune:
Craita - si eu am toate geamurile din apartament tip termopan, de vreo 2 ani, merg pe al 3-lea, dar nu mi s-a intimplat sa-mi mucegaiasca nimic ! Ba nici macar nu fac condensul acela la baza, de care toata lumea mi-a spus ca n-ai cum sa scapi (iarna se mai face putin, dar absolut rezonabil).
Deci, parerea mea este ca tu ai o sursa de umezeala (si inca una importanta) pe undeva, asa cum a spus si Marius, si/sau ai casa prea rece.
Solutii posibile:
1. Daca baia da pe balcon, dupa ce faci baie deschide geamul spre balcon si deschide si geamul la balcon, si incearca sa minimizezi timpul cit usa de la baie e deschisa spre interiorul casei; daca nu, vezi daca poti sa montezi un ventilator care sa-ti trimita aburii afara (eu am baia de serviciu cu aerisire pe coloana si am montat un ventilator, care e fff eficient, in 5 minute dupa ce am iesit din dus nu se mai simt aburii !!!)
2. La fel si cind speli rufe, de mina sau la masina, incearca sa tii geamul deschis sau sa folosesti ventilatorul.
3. Cind gatesti, ar fi ideal daca ai avea o hota care sa absoarba aerul cu aburi si sa-l evacueze direct afara, nu doar sa-l filtreze si sa ti-l dea inapoi in bucatarie.
4. Daca ai aparat de aer conditionat, poti folosi doar functia de dezumidificare a aerului.
5. Temperatura in casa ar trebui sa fie in jur de 23-24 grade, ca peretii sa nu mai fie asa reci.
Eu am apartamentul pe colt, deci as fi avut toate conditiile sa am umezeala. Si cei care au stat inaintea mea au si avut, pe balcon, asa ca acum incerc varianta izolarii cu polistiren si rigips, sa vedem ce-o sa iasa, dar in casa nu avem deloc. In baie se face umezeala, chiar daca nu facem baie, din cauza tevilor din partea comuna.
Succes,
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
vlada spune:
quote:
Originally posted by alexaquote:
Originally posted by vladaquote:
Originally posted by rosa sinensis
Craita,spune-mi te rog cu ce solutie ai rezolvat cu peretii,ca si eu am un perete care da afara si are tendinta de face mucegai in timpul iernii intr-un colt.
• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)
Noi am izolat pe interior cu rigips si vata minerala. Suntem f. multumiti.
Andreea si Vlad
http://community.webshots.com/user/vladstefan2.
Noi am izolat peretii cu poliestiren, era mai bine daca ii izolam cu vata minerala si rigips? Care este diferenta?
Nu ma pricep,dar promit sa intreb sotu' si revin...
Andreea si Vlad
mitub spune:
In primul rand hainele trebuie perfect uscate inainte sa ajunga in dulap. Ai grija, ca daca folosesti un fier de calcat cu aburi, trebuie sa le tii afara cam 2 ore dupa ce le-ai calcat.
Masurile tale mi se par curative, si nu preventive, in situatia descrisa trebuie sa gasesti modul de eliminare a condensului. Am inteles ca ai centrala termica, nu cumva si de acolo vine problema *apa prea fierbinte in calorifere si poate vreo izolatie proasta pe undeva a tevilor?
Numai bine, iti doresc sa scapi cat de repede de problema,
Boga
morodac spune:
Am doi colegi care au avut probleme cu geamurile: unul si-a pu pe perete in jurul geamurilor faianta, iar celalalt a chemat pe cei care au montat geamurile si le-a schimbat. Dar ei au avut probleme in sensul ca a mucegait peretele. De aceea, cand am montat geamul termopan am intrebat pe cel care le-a montat (care ne este prieten) si mi-a spus mai multe cauze:
1. Tamplaria din care este facut nu respecta compartimentarea ceruta (minim 3-4 camere)
2. Sticla nu este cu bariera termica
3. Sticla trebuie sa aiba o anumita temperatura(nu mai stiu exact cat - cred ca 18 grade). In momentul in care inauntru e "foarte" frig si sticla nu se incalzeste destul apare condensul - CINEVA CARE LE ARE CU FIZICA POATE EXPLICA MAI BINE
4. Cei care monteaza geamul nu inchid ermetic - cu spuma poliuretanica - astfel intrand aer pe langa tamplarie si ...SURPRIZA.
CEL MAI BINE AR FI SA-I CHEMATZI PE CEI CARE L-AU MONTAT
Cu stima,
MORODAC
calin
craita spune:
Boghi, mersi, am sa incerc si ventilator in baie. Adevarul este ca usa de la baia mare da in holul unde se afla hainele... Cu toate ca zau ca m-am saturat. Solutia ar fi sa mut toate si pe toti din apartament si sa il fac de la un cap la altul, nu asa pe bucati.
Boga, cred ca ai dreptate cu hainele. Am inecrcat sa nu fie umede, nu stiu cat am reusit... Iar cu caloriferele, nu am nici o scurgere...
Calin, cred ca din start este o problema pentru ca am impresia ca sunt doar 2 camere, nu 3 sau 4. Cei care au montat sunt niste tampiti si am ajuns cu ei si la protectia consumatorului si am intrebat inclusiv un avocat. Raspunsul a fost ca daca nu se face condens in interiorul geamurilor, nu pe ele, nu sunt ei de vina. Iar de dat in judecata degeaba, ca ei in termenul de garantie trebuie sa remedieze, nu sa inlocuiasca, si fac asta bagand niste spuma in plus, sau regland niste chedere, pana se termina garantia dupa care basta. Eu dupa iarna trecuta de cosmar am adus niste mesteri de la alta firma si au gasit gaurile lasate in spuma de catre primii, si asa mai departe. Dar ce folos? Chestia este ca eu nici nu am timp de lucruri de genul asata, adica avocati, telefoane, etc... Daca nu aveam fetitele altfel se jucau ei cu mine, dar acum, asta este.
Cert este ca si blocul este cumplit de prost si dupa parerea mea peretii nu au nici un fel de izolatie termica. Inauntru e cald, 23-24 grade si daca afara este frig, iar eu pun intre perete si pat o perna ca sa nu pice pustoaicele pe acolo, dupa o jumate de zi este pe partea cu peretele uda... Ar trebui rigips si ce ati spus voi ca ati pus. Dar pentru asta trebuie sa mut fetele undeva, si acum oricum vine iarna. Am tot cautat sa ma mut, pentru ca e mai usor sa faci lucrari intr-un apartament gol, dar nu am gasit ceva care sa ne multumeasca. Si mi se ridica parul in cap cand ma gandesc la iarna care vine...
Va pup pe toti si sa va simtiti bine la voi in casa, ca e mare lucru.
, mama Craitei si Crinei
vlada spune:
M-am interesat si am revenit - vata minerala are coeficient termic mai bun decat al polistirenului, rigipsul nu are rol termic, dar se lucreaza mai curat si mai rapid, avand in vedere ca peste polistirene se pune plasa de rabit,se tencuieste si apoi glet de ipsos. Pretul e cam la fel...
Daca mai sunt intrebari...sunt aici.
Andreea si Vlad
craita spune:
Boga, daca cumva te mai uiti pe aici, am o intrebare: cum sa izolez tevile de interior? Am observat ca totusi la baia mica teava de apa rece face condens.
, mama Craitei si Crinei
vlada spune:
" Ca sa obtineti o buna izolare a peretilor exteriori puteti folosi vata minerala, vata de sticla sau placi din polistiren. Izolarea peretilor e, insa, mai costisitoare decat cea a ferestrelor sau a usilor, dar este indispensabila in cazul locuintelor amplasate pe colt sau a peretilor deja afectati de umezeala. "
Andreea si Vlad
http://community.webshots.com/user/vladstefan2
dante01 spune:
mai multe despre termopane si problemele cauzate de ele...
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=15429
catre ultimele pagini gasesti discutii despre probleme aparute si condens...
oricum, la tine e ceva putred...
if you're grabbed by the balls you heart and soul will follow sooner