Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (66)
Raspunsuri - Pagina 3
laura miu spune:
..haideti sa va mai redau cateva sfaturi din brosura, pe care probabil le cunoasteti, dar..
- alaptarea la san este buna ptr silueta deoarece prin alaptare se consuma calorii suplimentare si ac contribuie la refacerea greutatii normale
- lactatia accelereaza retractia uterina a.i. uterul sa ajunga la dimensiunile normale
- imediat dupa nastere se formeaza un lichid preliminar,COLOSTRU, bogat in proteine si subst nutritive - incepand din a 3-a zi se produce LAPTELE DE TRANZITIE aprox 14 zile, bogat in grasimi si calorii si dupa 14 zile laptele ajunge la Maturitate (mai intai diluat,care potoleste setea si dupa cateva minutese produce laptele concentrat,care potoleste foamea.
- pana la varsta de 4-6 luni sugarul bea cca 750-850 ml lapte/zi si apoi cca 600-700 ml combinat cu alte tiluri de alimente.
-in zona mameloanelor exista glande care produc substante grase, cu rol de protectie a mameloanelor in timpul alaptarii.Deoarece secretia acestora este diminuata de actiunea tensidelor,substante continute de sapun si detergenti, se recomanda sa se evite folosirea sapunului in zona sanilor.
din luna a 8-a este recomandat sa te ungi cu anumite creme folositoare ptr sani care previn aparitia fisurilor si iritatiilor, protejeaza impotriva microbilor care pot provoca inflamatii ale pielii
- intre doua alaptari aplicarea unor comprese si bai calde pot avea un rol pozitiv
- daca copilul nu a golit suficient sanul si mama simte mici intarituri la san este bine sa se aplice comprese calde si sa maseze zonele respective circular,apoi in sensul mameloanelor.
..v-am inebunit de cap..scuze
pupici
laura si bb 34 sap
Bobita spune:
Try intrebai intr-un mesaj de unde ne dam seama ca loveste bb in zona ficatului. Eu chiar simt cum loveste in partea dreapta sus si acolo e ficatul, nu? Plus citeodata ma inteapa ficatul mai mult spre spate si atunci sunt singura ca bb se impinge in zona aia.
Gindacico, e un bacil care da infectii foarte grave (meningite sau altceva) se poate ajunge la deces (vezi cazurile de acum)
Bits, nu am avut contact cu copilul, dar vine tasu sa doarma la noi, parca ar tre sa fie prezent in fiecare zi la spt, nu o fi suficient ca e mama-sa cu el.
Felis mie mi-a spus cineva ca acest bacil se ia numai prin rani deschise, dar pe linga acest bacil s-a descoperit asa cum a zis si bits, stafilococul auriu.
Of, mie groaza, numai vreau pe nimeni de la spt. la mine in casa, cu toate ca ma intreb cadrele medicale de acolo ce fac? au si ei copii si poate burtici.
Bobita, 28 sapt si mamica lui Mariutza iubita
DPN 30 dec, dr. Adrian Neacsu, Judetean Ilfov
Sa fim fericite
http://community.webshots.com/user/valentina611969
FELIS spune:
quote:
Originally posted by daniela_sb
Pai, Felis si eu iau de vreo 2 saptamani, dar nu am dat nici un leu pe ele. Pentru gravidute intra in lista de gratuitate... Dar parca tu aveai probleme cu gratuitatile astea...
33+ saptamani, DPN 21 Nov
DANIELE_SB de 2 saptamani? Mie mi-a zis sa iau 10 zile si atat- adica exact cat are un tub. Nu m-am obosit sa ma duc si la medicul de fam (noua dr.). Le-am luat si gata... Nu stiam daca sunt pe listuta...
Felis, 30 sapt(31 de la UM), DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos
ad_rianna spune:
Fetele cum e cu trasul de putzica ca eu m-am ingrozit
. Cred ca o sa-mi fie groaza sa-l sterg si sa-l spal...
dar sa-l trag?
Am citit ca trebuie avuta o grija deosebita de "ea" cand o speli, o stergi si pui pampersul, dar de tras...inca nu am auzit
ANNE MARRY, felicitari! sa-ti traiasca baietelul, sa ai o nastere cat mai usoara, sa fiti sanatosi amnadoi si ... sa fii atenta la decalotare.
Doamne deja ma obsedeaza chestia asta.
ELIZA, fetelor, nu dati...
eu habar nu am...ce inseamna circumcizie?![]()
![]()
DANETTE mie mi-a zis medicul ca pleaca mai multi, o prietena e disperata, ea merge la Stamatian si cica el sta vreo 3 luni in Grecia. Pe mine m-a programat pe 10.11 pt. internare si ma rog sa nu am nici o problema pana atunci, mai ales cat e el plecat, vreau mult sa nasc cu dr.Ona
Adriana 34 sapt si cei 2 BBmici -DPN 18nov
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/adriana_axa_cluj/my_photos
FELIS spune:
quote:
Originally posted by ad_rianna
MONICA e asa discreta culoarea ca abia se vede. Tu unde pleci de-ti faci bagajele?
AD_RIANNA iti raspund eu pana intra Monica (sper sa nu se supere): vine in tzara (Bucuresti) ca ea e in Praga.De acolo ne butoneaza ea de zor mesajele. Nici eu nu stiam, si am intrebat-o si eu

Felis, 30 sapt(31 de la UM), DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos
ad_rianna spune:
DANA pot fi diferiti la sex bebelasii. Acum ultima data cand am fost la dr.tocmai era sunat din clinica ca are o pacienta care naste si se grabea tare; m-a mai luat numai pe mine ca eram un "caz mai special" si s-a uitat sa vada daca sunt bine, daca au mai crescut si atat, doar sa fie el linistit (si eu bineinteles). Nu a mai stat sa verifice si sexul celuilat. Cu trei saptamani inainte mi-a zis ca e fetita dar a zis sa nu o chiar iau "de buna" pana nu-mi confirma a doua oara. Asa ca...
FELIS multumesc de raspuns, deci Monica era in Praga, draga de ea. Praga e unul din orasele care mi-as dori tare mult sa-l vad
daniela_sb spune:
Mie mi-a prescris 3 cutii de Cal-C-Vita, Felis si pe langa astea mai iau fier si Prenatal.
33+ saptamani, DPN 21 Nov
simonacip spune:
ce mai faceti mai fetelor? De cind am intrat in prenatal nu mai apuc deloc sa vb cu voi.... Dar va citesc, asta o mai fac inca.
Bits, te rog mult sa-mi spui si mie, printr-un e mail eventual, cind veti trece la alta categorie de discutii ( la alt forum ), sa stiu si eu unde va voi gasi. Asta dupa ce vom naste. Merci mult
....
Marti am fost la curs, nu am putut sa stau pina la sfirsit, le-am vazut pe miche si pe eliza, m-am intrebat pe unde o fi Onitza....au fost multe-multe burtici, chiar ii spuneam elizei ce imagine - daca s-ar fi putut zari prin haine si prin piele - cite gravidute si citi puisori in burtici...
Fetelor, pe mine ma cam doare burta jos de tot, iar miscarile puiului meu sunt f. puternice. Eu care nu am prea avut probleme deosebite, acum ma resimt, mi-e greu sa merg, sa ma scol la toaleta, chiar si sa dorm, am insomnii dese...Plus ca am senzatia ca mi s-a lasat burtica...dar nu vreau sa nasc pina pe 22. Vreau un scorpion.
Simona, 35 sapt.
DPN - 6 Nov., Dr Octavia Ciurel - Cantacuzino
http://community.webshots.com/user/simonacip
try spune:
Iata-ma si in concediu si acasa. Credeam ca o sa rup patul de somn, dar pe la 3 m-am trezit si n-am mai putut sa adorm la loc. Am zis ca trece si ma ia somnul pana la urma, asa cum s-a mai intamplat si alte dati, dar azi noapte….nimic. La 4 jumate m-am dus in sufragerie ca sa nu ma mai foiesc prin pat ca deja nu mai aveam nici stare. Iacata ca e 7 jumate si eu tot pe net si tot fara chef de somn. S-a luminat si afara de ziua. Noroc cu bebei ce mi-a mai tinut de urat cu cate-un shutuletz, dar de vreo 2 ore ched ca l-a luat si pe el somnul. Sunt ca un huhurez, nu stiu ce explicatie au insomniile astea din ultimul trimestru. Ca nu e vorba de griji, ganduri sau emotii.
Bits, ca ne-am petrecut in ziua aia amandoua pe forum… noi parca suntem ca baiatul si fata aia blestemati (o rog pe gandacelu’s a ma ajute ea ca memoria mea e dusa cu pluta la plimbare pe Saint Laurent) din povestea aia cand ea era vultur ziua si om noaptea, iar el era lup noaptea si om ziua. Si ei se vedeau doar pretz de o clipa cand noaptea se lupta cu soarele dimineata sau seara cand apunea si se lasa noaptea…
Gandacelu, vergeturile au mai amre legatura cu tipul de piele decat cu hidratarea. Asta-i si motivul pentru care o gramada de femei fac vergeturi desi se cremiuesc zilnic. Cremele mai reusesc doar sa atenueze din efectele devastatoare sau sa grabeasca « vindecarea ». Eu nu m-am dat aproape deloc cu crema pe burta, oricum am facut-o sporadic si mai degraba am avut vigilenta in prima partea a sarcinii cand nici macar nu avea ce piele sa fie intinsa. De pe la juamtea sarcinii nu stiu daca m-am dat de 3 ori cu crema. Si daca pui la socoteala apa de aici (bogata in Calcar si Fe – adu-ti aminte cum ramaneai cu pielea dupa dus – uscata, uscata). Si totusi eu n-am nici o vergetura… asa ca eu zic ca e mai degraba chestie de tip de piele, de genetica pielii tale, decat de creme si alte alea.
"Acuma cum ii spun eu organismului meu ca nu e nevoie sa faca asta pentru ca eu oricum fac cezariana?”
Eliza, ia-l cu binisorul, cu vorba buna si daca nu intelege tragei o mama de bataie sa te tina minte ![]()
![]()
![]()
Ad-rianna, burtica ta la 34 de sapt. arata exact ca a mea (uita-te la ultimele mele 3 poze), exact aceeasi forma am si eu cu diferenta ca a ta e mai mare decat a mea chiar in 37 de sapt. Fiind. De inteles, tu porti doi eu unu’ si capos. Si eu tot 14 kg am pus si mi se pare ca tot asa ca si tine nu am pus in rest, doar pe burtica. Diferenta e ca eu am plecat de la 60 de kg… acum nu stiu ce inaltime ai tu… Incapi in autobuz
, da’ impinsa de la spate, ca la chinezi… stiti poza aia celebra cu angajatii garii care stau pe peroane si job-ul lor e sa impinga oamenii in tren ca sa poata intra cat mai multi> E un fel de indesare in caltabosul de Craciun
![]()
A propos de barbierit, eu n-am mai vazut-o de Dansa la fatza de cava luni bune. Unde pui ca acum mi-e greu si sa ma spal, d-apoi daca ar fi de barbierit….
Felis, nu te iert nici daca mananci numa’ ciocolata. Nu e buna in cant. mari, asa ca pune matalutza banii aia de ciocolata de-o parte si sa vezi ca intr-o sapt. ii mai iei o jucarie noua lui bebe sau o salopetica. Hhhmmm? Ce zici? Batem palma?
„Am mancat la greu in saptamana de dupa nunta si nu-l simteam deloc mishcand” Cred si eu, bietul copil l-ai lesinat cu-atata ciocolata
![]()
„Nu m-ati lamurit cu dopurile”Vezi daca nu le ai cu vinul? Ia intreab-o pe gandacelu cate sticle de vin a consomat pana s-a prins de faza cu dopul!
Roserb, eu n-am dureri in jurul buricului, dar ma mananca pielea ceva de speriat si daca nu ma scarpin direct pe piele nu ma linistesc. Prin haine parca mai rau imi face.
„sper sa ai fetitza si sa scapi de decalotare”Da, scapa ele mamicile de fetite de decalotare, dar dau de altele mai incolo…mai cand or creste maricele. Ce sa-i faci, fiecare tabara cu problemutele ei… Eu insa vreau sa cunsoc ambele tabere… de-aia speram ca peste vreo 2-3 ani sa apara si mimoza de Mara…Uite, daca ad-rianna o sa aiba pereche o sa fie experta ambelor tabere… vorba expresiei „avantajul calaretului”.
Anne-marry, yupiiiiiii, placenta s-a ridicat. Felicitari. Deci nu ti s-a pus nici un diagnostic de placenta praevia…
Eu asa am fost Dana: mereu ziceam: sa trec de x sapt. sa trec de y si asta ma linistea psihic. De intrat pe DC o sa intru de acasa acum (asta fac si acum de fapt), insa tot cred ca doar o data pe zi ca mi-am propus foarte multe sa fac pana vine bebe si nu mai am decat 3 SAPTAMANI JUMÃTATE, va dati seama?!!?!??!
Acu' chiar ma duc sa ma culc, poate s-o ma ialege ceva si de somnul meu pe ziua de azi. Sper sa nu fac pe cucuveaua de acum incolo pana nasc, ca destul o sa facem noi garda de noapte dupa ce nastem...
in a 37-a sapt., DNP 31 oct.
danette spune:
Adriana, stau si ma intreb, oare chiar sa plece toti conferentiarii si profii din Gine I in Grecia????
Sa lase clinica numai pe mana rezidentilor si asistentilor univ.....
Nu cred... trebuie sa ramana si cineva mai serios in clinica aia, nu??
Oricum zici ca dr.Ona se intoarce mult mai repede.
Ma mir ca te-a chemat pt. internare doar cu 1 sapt. mai repede. Gemenii de obicei sunt mai grabiti.... Dar sa dea Domnul sa stea acolo cat trebuie.
De dr.Stamatian eu am auzit mai mult chestii nasoale decat ok...stiu ca el e seful clinicii dar...
Totusi, sa plece 3 luni?????
Una din fetele de sept.- oct. trebuie sa nasca zilele astea cu dr.Muresan, se pare ca v-a fi cezariana pt. ca bebe n-a vrut sa se intoarca cum trebuie, abia astept sa stiu vesti de la ea, despre clinica, operatia in sine, despre cum se comporta dr.... ea a devenit FAN dr. Muresan, vreau sa-ti zic, asa de incantata este de el. A si avut o sarcina mai problematica...si totusi a ajuns in sapt. 41.
Dana - sapt.33
DPN 27 Nov.
http://community.webshots.com/user/zonzo101