Semne de rahitism?
Daniel are 10 luni.Pediatra noastra mi-a spus ca are semne de rahitism adica torace evazat si coaste iesite innafara.Referitor la oasele capului sunt bine prinse dar el transpira rau in somn in zona cefalica/.Stiu ca asta e un semn de rahitism.Facem tratament cu calciu vitamina C.Ma deranjeaza rau transpiratul asta.Nu stiu ce sa mai fac.Nici nu doarme pe pernuta ci pe niste cearceafuri de bumbac pentru ca am impresia ca asa nu mai transpira tare rau/.Voi ce ziceti sa mai fac?Monica,Cu multumiri anticipate.
Raspunsuri
roxy spune:
nu stiu daca este vreo legatura intre transpiratia capusorului si rahitism ,dar si Cristi al meu tot in jurul acelei varste transpira asa tare ca daca ii puneam penuta lui mica ,nu trecea mult si era uda fleasca toata pana pe partea cealata .Oricum il culcam fara pernuta si ii schimbam des pelincutele de bumbac de sub cap .Nu tin minte sa-i fi facut ceva ,dar i-a trecut de la sine
Roxy
huianur
Garofitza spune:
In primul rand sanatate multa! De ce nu ti-a recomandat medicul si vitamina D? Incearca si alt medic, mai auzi si alta opinie. Cu transpiratul mai vorbim. Poate ca-i prea infofolit la culcare. Sa ma ierte D-zeu, dar daca il imbraci pe copil ca o varza la culcare plus sa mai fie si 30 de grade, cum sa nu transpire (exemplu,nu stiu cum il imbraci tu). Un copil de 10 luni nu trebuie sa doarma pe pernuta (cum sa-i pui perna la oscioarele lui mici?) ci pe suprafata plata. Si bineinteles cearceafuri si pijamale de bumbac. Ti-ai pus intrebarea asta, dac-i prea cald in casa, sau daca-i prea infofolit? Daca-i pui si caciulita si mii de camasute si pijama, cum sa nu transpire. La mine maica-mea era sa faca atac de inima , cand si-a vazut nepotu la culcare si mai ales dupa baie fara caciula de rigoare, si mai ales ca erau vreo 22 de grade in dormitorul lui. "Da drumul la termostat mai tare, o sa raceasca copilul", si alte chestii d-astea, de-mi venea sa inebunesc. Si ca sa o dau dintr-una in alta, am fost in Ro, in May 2002,chiar dupa Paste a doua zi am ajuns. O caldura si-un praf. Eu cu Alex in pantaloni scurti si sandale,mama si ceilalti 2 nepoti la aeroport, pantaloni lungi, ghete in picioare, geaca, plus nelipsitele caciulite din cap, sa-i nu traga care cumva curentul. Dar mama era in tricou cu maneca scurta si-o fusta usoara. Sti ce spune medicul aici si toate cartile? Cum i-ti este tie asa-i si copilului.Prea ii infofolesc acolo, din cauza asta sunt si asa de sensibili. Si sa revin, du-te la alt doctor neaparat, daca i-l infofolesti prea tare, incearca sa-ti schimbi stilul, nu asculta de toate babele,ca ele nu stiu decat sa faca mai mult rau decat bine. Nu fa prea cald in casa, ca nici asta nu-i prea bine.
Si referitor la rahitism, daca Doamne fereste Daniel are ceva semne, se poate rezolva, este secolul 21. Sora mea mijlocie, care are 35 de ani, a avut rahitism cand avea vreo 4 ani. A facut tratamente pentru catva timp, iar acum este bine mersi. A fost nu stiu cat timp acrobata la circ, si acum este antrenoare fitness. Asa ca sa nu indrazneasca nimeini sa-ti zica ceva de copilul tau. Multa sanatate si tine-ne la curent!Sa auzim numai de bine!
Si cum au mai spus-o si alte fete, am sa o iau la fuga, dina cauza eventualelor oua stricate si poate chiar, cataroaie!
garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
Gaby spune:
NU MA PREA PRICEP...Dar...RAZVANEL AL MEU CAM TRANSIPA...AM OBSERVAT EU....MULT LA CAPUSOR. AM CREZUT CA-I CALD...CHESTI NORMALE...AM LUAT MASURI...NIMIC! APOI AM CITIT UN PICUT...DE OBICEI LIPSA DECALCIU ...SAU MAI BINE ZIS ATUNCI CAND NU-L ASIMILEZI ...IL PERZI DA ...ASTFEL DE REACTI.... SI NOUA PEDIATRA NE-A ZIS SA LUAM LUNAR 10 ZILE DE CALCIU. AM FACUT ANALIZE...SI AM DESCOPERIT CA ASA ESTE O USOARA LIPSA DE CALCIU.... ACUM II DAU CEL PUTIN 15/ 20 ZILE DE CALCIU PLUS VIGANTOLUL....VIT. D
POATE TE AJUTA ....POATE NU ...NU STIU DACA ESTE ASTA PROBLEMA....URMARESTE...
GABI SI RAZVAN
Lia spune:
Draga Monica,
O radiografie de palma(pumn) spune cu siguranta daca e vorba de rahitism sau nu.Coastele evazate pot fi si un caracter mostenit,fara nici o legatura cu existenta rahitismului.
Sa nu te-apuci sa-i dai cumva Vigantol fara ca sa fie prescris de medic.
Numai bine!
Lia&Andrew
MONELU spune:
Si noi avem un inceput de rahitism.Nu avem nici picioarele deformate nici toracele,dar in schimb transpiram si noi la ceafa in somn si avem capusorul molicel.Am mers la pediatru si ne-a dat un tratament cu acid folic,vit.c,vit.d si calciu lactic 15 zile.In acest timp tre sa oprim vigantolul.
pupici multi si sanatate cit cuprinde
alinaluchian spune:
http://reclamailegalala alt site = avertizare/index.php?r=site1/st_web_sanatate.html
Bobita spune:
Sanatate in primul rind.
Nu vreau sa va sperii, dar am un nepotel care de foarte mic transpira abundent, calciu era in regula. Pe la 5 ani si ceva i se face IDR si stupoare, este gasit pozitiv. Asa ca aveti grija.
Eu stau acu frica si acum ca Maria Andreea sa nu contacteze de la el microbul, cu toate ca maica-sa spune ca s-ar fi vindecat.
Sa fim fericite
ymellda spune:
Andra transpira si ea destul de mult. Nu a fost nici o legatura cu calciul, ci cu fierul. In mami am citit ca este un semn de anemie si cand i-am facut analizele, a reiesit ca am avut dreptate. I-am dat fier trei luni si a fost OK.
Sanatate multa.
ANDRUTA mica si mamica ALINA
Lidia spune:
Suplimentul de calciu luat fara vitamina D nu are nici un efect. Calciul se fixeaza acolo unde trebuie cu ajutorul vitaminei D. Vitamina D este procesata (produsa) de corpul nostru in prezenta soarelui, de aceea iarna se recomanda supliment de vitamina D.
Atat timp cat nu exista un diagnostic clar de rahitism, mi se pare riscant administrarea de suplimente de Ca si vit. D (poate exista si reversul medaliei). Pe de alta parte, daca in familie exista antecedente de rahitism si/sau spasmofilie este bine sa se administreze profilactic aceste suplimente.
Cere-i pediatrei sa faca testele necesare stabilirii unui diagnostic clar si a nivelului de calciu.
Sarbatori fericite!
Lidia