Cum vi se pare viata in Japonia? (22)
Raspunsuri - Pagina 6
conchita spune:
quote:
Originally posted by Irimell
Conchita, sa iti traiasca puisorul de Shiba si sa ne zici cum o sa-l cheme. Pe aici vezi peste tot rasa Shiba, dar din pacate eu nu am...Dar sint simpatici foc si par umani, parca ii si intelegi ce spun cind latra la tine...Mi s-a intimplat sa ma imprietenesc cu cite un Shiba si chiar o data mi-a mincat si inghetata pe care abia mi-o cumparasem...hihi...
hahaha, auzi, te-a lasat fara inghetata! :))
il cheama Kengi! si ii vom pastra numele, cred ca asa e corect, nu? n-am idee! este superb, tocmai am primit un email cu poza de la stapana lui si nu mai am stare, n-am crezut ca pot fi asa de in extaz, atat de mult mi-am dorit un caine de cand ma stiu...imi vine sa plang, pe bune. acum ca avem curte, in sfarsit pot sa am si caine...nu stiu inca daca il vom primi, stapana lui a zis ca e putin cam nervos si depinde cum va reactiona in prezenta sotului meu si daca vrea sa se urce in masina :)) eu nu pot decat sa ma rog sa vina la noi, ca il iubesc deja de mor de dragul lui. desi sunt convinsa ca o sa imi roada cartile si pantofii, dar num pasa. Irimell, nu e pui, este matur deja, e negru si nu mai stiu...sarumana mult de informatii, deci e rasa de caini iubitori, mai ramane sa aflu cum reactioneaza cu copiii si daca necesita ingrijire speciala...multumesc inca o data
--------------
If you look into someone's face long enough, eventually you're going to feel that you're looking at yourself. (P.Auster)
Lia spune:
Conchita,Shiba e un caine prietenos si jucaus,e o companie buna pentru copii.sa-ti traiasca kitzelu'.Daca e deja adult nu va roade nici carti,nici pantofi.Pentru ca sa-l puteti transporta in conditii bune si sa n-aveti surprize(cainii speriati si stresati pot fi imprevizibili),cumpara o cutie sau un tarc pentru transportul cateilor de talie medie.Daca stapana lui actuala sta aproape,n-ar fi rau sa te imprietenesti cu catelul inainte de a-l lua definitiv.succes!
conchita spune:
quote:
Originally posted by Lia
Conchita,Shiba e un caine prietenos si jucaus,e o companie buna pentru copii.sa-ti traiasca kitzelu'.Daca e deja adult nu va roade nici carti,nici pantofi.Pentru ca sa-l puteti transporta in conditii bune si sa n-aveti surprize(cainii speriati si stresati pot fi imprevizibili),cumpara o cutie sau un tarc pentru transportul cateilor de talie medie.Daca stapana lui actuala sta aproape,n-ar fi rau sa te imprietenesti cu catelul inainte de a-l lua definitiv.succes!
nu, sta departe, la doua ore. si sotul meu e deja in drum sa-l aduca acasa, ca daca nu ne grabim, poate il pierdem. uite ca la obiectul ala pentru transport nu m-am gandit, multumesc de idee. acum pot sa fac misto de mine spunand bancuri cu "erau odata un roman, un american si un japonez" :))) Kengi e nume frumos, nu? ca nu ma pricep la numele japoneze...suna masculin si exotic. ce bine ca e prietenos cu copiii, ca am ramas blocata la topicul ala in care se povesteau chestii infricosatoare despre unele rase de caini in prezenta copiiilor.
--------------
If you look into someone's face long enough, eventually you're going to feel that you're looking at yourself. (P.Auster)
lilanda spune:
Ohhh, conchita, sa-ti traiasca Kengi. Va asteptam, pe amindoi, la "Prietenii omului". Daca are doi ani (citi are si Ilie al meu) nu-ti mai roade nimic, stai fara grija!!!
Poate ii faci si poze ca abia astept sa vaz cum arata!!!
pozulici
Irimell spune:
Conchita, stiu ca ai cautat pe net, dar uita-te si la linkul asta, pentru ca ii dau niste caracteristici rasei Shiba:
http://www.akc.org/breeds/recbreeds/shibainu.cfm
Din cite stiu eu 'Kenji' in functie de cum se scrie (adica cu ce kanji) poate insemna: dedicatie, procuror, revelatie, sabia si bijuteriile sacre. Acum trebuie sa iti alegi...hihi...Sa iti traiasca si te asteptam cu poze si povesti...
Stai, ca acum am vazut ca e Kengi si nu Kenji...sorry...ma duc sa ma uit in dictionar si revin...
"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci
Irimell spune:
Conchita, mai bine zi-mi cum pronunti numele...Kenji (se pronunta in japoneza 'chengi'), iar Kengi (se pronunta in japoneza 'chenghi')...ufff...nu stiu daca m-ai inteles...
"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci
hiroral spune:
tuturor!!Conchita in legatura cu rasa Shiba nu stiu prea multe dar iti pot spune ca am si eu un catel are abia 5 luni si e inca abraznicel in ceea ce prieste rosul papucilor chiar si propia-si cusca si multe altele,numele e Koro si vreau sa zic ca inafara de obraznicii e si destept un picut l-am invat sa stea sezut, culcat sa dea labuta si e foarte prietenos si inca ceva nu stiu ce fel de caine o fi al meu dar e tare ciudat nu latra la cei necunoscuti e prietenos cu toti poate ca e micut si nu stie inca.In legatura cu copii e f. prietenos vreau sa zic ca eu in weekend sunt invadata de copii vecinilor care vin sa se joace cu el.O zi buna tuturor!!
conchita spune:
fetele dragele, sunteti niste dulci si va multumesc mult pentru toate informatiile! vin si la Prietenii omului imediat. de fapt ma duc sa spun la toata lumea!! :))) vreau sa va spun cu mana pe inima ca nu credeam sa ma mai inamorez la varsta mea :))) sunt lesinata, gata, sunt topita dupa el. a venit acasa, slava domnului. Irimell, e Kengi si sarumana ca mi-ai zis cum se pronunta ca eu o tineam una si buna cu "chengi" care ar fi fost pentru Kenji :)) al meu sotz a scapat de complicatii si il striga Little G. no, barbatii. deci, are 18 luni, a venit acum juma de an din Japonia si a avut prea multi proprietari ca sa fie un catel stabil psihic, sa zic asa. se sperie pana si cand cad cuburile de gheata in congelator, bietul. il urasc pe ala care l-o fi lovit! e o superbenie de catel, mi-e rau ca nu-mi revin, nu-mi vine sa cred ca e al meu! mi-a mancat din palma, sa lesin, cu atat delicatete, valeu! dupa mine la fiecare pas, n-am vazut asa ceva...m-am gandit toata ziua la el si am intrat tremurand pe usa :)) cand l-am scos la plimbare in seara asta, i-am vorbit romaneste! Lilanda, am o poza dar nu pot s-o descarc in album, e in nush ce format nepotrivit, dar ii fac io, cum sa nu! are blana neagra cu irizatii roscate, ce mai, fotomodel il fac ca e cel mai frumos si bun caine din lume :)) btw, cica fuse adus in US pentru show, dar are picioarele mai lungi decat permite baremul de concurs, ete si nu mai pot io :))
va pupicesc cu drag si va multumesc
--------------
conchita spune:
quote:
Originally posted by hiroral
nu stiu ce fel de caine o fi al meu dar e tare ciudat nu latra la cei necunoscuti e prietenos cu toti poate ca e micut si nu stie inca.
asta mi s-a parut ciudat si mie: pe langa ca nu vorbeste japoneza:)), nici macar nu latra. l-am dus in vizita la vecinii mei sa le fac cunostinta si Kengi le-a sarit si alora de gat cu pupaturi si alea-alea, sa ma inverzesc de gelozie. nici gand sa latre sau sa maraie, muste, etc. sa vezi tu ca si al tau cand creste tot asa ramane, adica nu se schimba. daca e iubit, iubeste la randul lui...hai ca sunt si ridicola, m-am apucat sa dau lectii acuma, dupa cateva ore de experienta :))
--------------
hiroral spune:
Conchita cred ca ai dreptate in legatura cu latratul pt ca imi amintesc ca nici mama lui nu a latrat, marait sa muste ceva cand l-am luat ca era micut tare avea abia o luna de zile,si de obicei catelele fac urat tare cand e vorba de puii lor.