HALLOWEN si RETETE DE TOAMNA
Pentru ca a venit toamna si o data cu ea BOSTANII SI DOVLECII si cum multe din obiceiurile Americane -Hallowen- s-au adus si in Europa iar pe 31 Oktombrie este Sarbatoarea Vampirilor si pentru noi PARTY,aici citeva retete:
NOTA:
BOSTANUL provine din fam.castravetilor dar natural nu este comestibil,de aceea trebuie pregatit.
Cel mai folosit sortiment de bostan in bucatarie este HOKAIDO.
Dupa cum cunoastem si noi cund apar bostanii apar si LNTERNELE din BOSTAN CU LUMINARE.
Acestea se aprind in preajma HALLOWEN-ului si se tin ca. 2 saptamini.
Ca sa se tina mai bine dupa ce l-am scobit se sterge bine si se presara cu faina.
Procedeul se poate repeta 1-2 ori pe saptamina si atunci bostanul se popate tine mai mult.
SUPA CREMA DE BOSTAN
INGREDIENTE:
-1/2kg.de miez de bostan
-1 ceapa
-1 catei de usturoi presati
-30g unt
-1l supa dintr-un cub Maggi sau apa
-sare,piper,nuca de muscat
-250 g smintina
----------------
-4 felii de piine toast
-30g unt
MOD PREPARARE:
Intr-o oala mai mare se incinge untul iar ceapa si miezul de bostan care in prealabil s-au taiat marunt.si usturoiul se inabusesc.
Cind acestea s-au inmuiat se adaoga supa s-au apa si se fierbe pina ce bostanul s-a inmuiat.
Totul se da prin sita s-au la blender pina devine o crema.
Se pune dinou pe fos se adaoga mirodeniile si se drege cu smintina.
Separat se taie feliile de piine toast dupa dotinta si se rumenesc in untul incin s.
Se serveste separat linga supa.
Raspunsuri
Cristina_C spune:
Dar vreo bautura specifica Hallowen-ului nu-i ?
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C
anne-marry spune:
snitele de dovbleceill
curati de coaja, se taie felii care se sareaza si se lasa la scurs pt o ora.
apoi se dau prin faina, ou batut si pesmet si se prajesc in ulei incins., sunt super merg f bine cu rosii si castraveiori .deja mi-e pofta
anne-marry 31 sapt DPN 21 Dec.
http://photos.yahoo.com/aniuta22111980
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
anne-marry spune:
chiftelulte de legum euc dovelcel
se iau cartofi, morcovi, telina, si tot ceea ce mai doriti, plus dovelceii, se curata de coaja toate si se dau pe razatoare, se amesteca cuiou, condimente, si putina faina si se prajesc .sunt delicioase.se pot servi cu piure si umpik de sos de rosii.
anne-marry 31 sapt DPN 21 Dec.
http://photos.yahoo.com/aniuta22111980
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
coral spune:
quote:
Originally posted by anne-marry
chiftelulte de legum euc dovelcel
se iau cartofi, morcovi, telina, si tot ceea ce mai doriti, plus dovelceii, se curata de coaja toate si se dau pe razatoare, se amesteca cuiou, condimente, si putina faina si se prajesc .sunt delicioase.se pot servi cu piure si umpik de sos de rosii.
anne-marry 31 sapt DPN 21 Dec.
http://photos.yahoo.com/aniuta22111980
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
Anne Mary dovlecelul dupa ce il razi il storci sau nu? Pui si usturoi in chiftelute? Ma apuc si eu sa fac, suna delicios si tare simplu.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
lorelei_19 spune:
Laura, stii site-ul asta? : http://www.webkoch.de/
Eu ma inspir des de-aici. Pupici si multzam de retete, sunt faine de tot.
Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm
Adela99 spune:
ma gandeam sa contribui si eu cu niste retete "jucause" de Halloween
Degete de vrajitoare
4 persoane
20 buc crenvursti
4 picioare de pui
1 kg cartofi (pentru pireu)
20 gr unt
350 ml lapte
sare si piper
colorant verde (pentru pireu)
buruieni (patrunjel)
migdale felii
Mod de preparare:
Curata picioarele de pui de piele si apasa-le incat sa se vada oasele
Condimenteaza si pune la cuptor cam 20 min la 225 gr sau pana se rumenesc
Pireul se face in mod obisnuit cu unt si lapte si se coloreaza
Fa cate o crestatura in crenvursti, care vrea sa fie incretitura a pielii si la unul din capete infige migdala (unghie); crenvurstii se prajesc
Aranjeaza pe farfurii, pireu, un picior de pui, si o ”mana” de degete de vrajitoare. Orneaza cu buruieni (patrunjel)
retetele cu poze aferente le gasiti aici
le-am gasit pe net, pe suedeza - scuzati traducerea probabil nesatisfacatoare- mi-au placut si m-am gandit ca cine stie ...
Adela99 spune:
Lilieci
Deseneaza intai liliecii pe hartie si decupeaza
Pentru 50 buc
200 gr unt
2 1/2 dl zahar
5 dl faina
1 ou
1/2 dl cacao
1 1/2 lingurita zahar vanilat
1 dl nuci macinate
1 albus batut spuma
ciocolata alba pentru decorare
Separa albus de galbenus
Taie untul in cubulete
Amesteca zahar, faina,cacao, vanilia si alunele.
Adauga untul "piscat" si galbenusul
Framanta si lasa sa stea 30 minue
Intide aluatul -grosime 3-4 mm
Taie dupa modelul pregatit pe hartie, pune liliecii in tava, unge-i cu albusul
200 gr 7-8 minute
dezlipeste-i inainte de a se raci total
decoreaza cu ciocolata alba - ochi si dinti
retetele cu poze aferente le gasiti aici
Adela99 spune:
Pietre de marmant
pentru 20 buc
100 g unt
2 oua
3 1/2 lingeri cacao
1 lingurita kardemumma (?)
3 dl faina
1 lingurita praf de copt
1 dl lapte
2 1/2 dl faina
1 1/4 dl zahar
100 g unt
1/2 galbenus
2 lingurite zahar vanilat
ciocolata de bucatarie
forme de muffins
topeste untul si lasa-l sa se raceasca
bate ouale cu zaharul si adauga cacaoua si kardemumma
adauga pe rand si in ture faina amestecata cu praful de copt, lapte si untul topit
pune aluatul in forme, nu umple formele pana sus, aluatul creste
la cuptor 12-15 minute, lasa-le sa se raceasca in cuptorul stins
taie untul in cubulete, adauga galbenusul, zahar, zahar vanilat amesteca-le cu mixer-ul, lasa-le la rece doua ore. intinde aluatul la o grosime de 3-4 mm
taie apoi forme ovale si aseaza-le pe o tava
la cuptor la 175-200 gr 8-10 minute
lasa-le sa se raceasca
picteaza-le cu ciocolata topita
Important ca mufins si pietrele de mormant sa fie reci cand se pun cap la cap. Daca e postbil pregateste-le cu o zi inainte
retetele cu poze aferente le gasiti aici