Mamici de martie-aprilie 2005 (5)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Fetele noi ne simtitm bine.
Hiroral eu am luat acid folic fara sa-i spun doctoritei inainte de concepere cu o luna si dupa concepere cam tot o luna. Apoi nu am mai luat nimic, pentru ca nici mie nu mi-a recomandat doctorita, decat in incepand cu luna a doua, prenatale Materna cu seleniu si fier, pe care le iau si in prezent.
geta_sava eu nu am avut stari de lesin, atat ca daca stau in picioare intr-un singur loc fara sa ma misc mi se face rau, si inainte aveam aceiasi problema.
erix si eu am aceasi problema ca tine, insa vad ca in ultima vreme am iesit in fiecare zi. Mananc obligatoriu un castron cu ciorba sau supa, un iaurt, macar un mar, si compot, de orice fel chiar si de ananas e foarte bun. Si incerc sa amestec fructe cu lapte si iaurt.
Cam atat fetele va pup si sa auzim numai vesti bune.

GabrielaHope si bebitza din burtica!!! DPN 18 Martie
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Katty, imi pare foarter rau si doamne ajuta ca data viitoare sa fie totul bine.
Eu nu am probleme cu constipatia, decat rar, dar mananc multe lactate, supe, miere si fructe.
Giliutza, abia astept si eu sa merg luni la ecografie si sa-l vad pe bebe si sa stiu ca totul este in regula.
Multa sanatate voua si

Mihaela si bebe jucaus (DPN 25.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Fetelor voi pe unde va mai dezmortiti oasele zilele astea? Stiti cumva de locuri unde se organizeaza cursuri de gimnastica pentru gravide? Exista vreun subiect in acest sens deja postat?
Stiu ca nu trebuie abuzat cu efortul, dar deja ma tem de kilogramele care se vor adauga celor (substantiale) in plus, pe care le detin...
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

quote:
Originally posted by sibip

Fetelor voi pe unde va mai dezmortiti oasele zilele astea? Stiti cumva de locuri unde se organizeaza cursuri de gimnastica pentru gravide? Exista vreun subiect in acest sens deja postat?
Stiu ca nu trebuie abuzat cu efortul, dar deja ma tem de kilogramele care se vor adauga celor (substantiale) in plus, pe care le detin...
Ioana

Nu cred ca e momentul sa te gandesti la Kilograme acum, e bine sa te mentii in forma, dar daca pana acum nu ai facut gimnastica nu stiu cat e de bine sa te apuci acum sa faci, e destul de periculos. Mai bine ai grija de bb si dupa ce nasti ai sa ai tot timpul sa mergi la sala sa slabesti.
E bine sa practici gimnastica pentru gravide, insa aia nu te ajuta la kilograme, ci la mobilitatea fizica si la nastere, pentru ca e foarte usoara.
Pentru dezmortit picioarele, poti sa mergi pe jos incaltata cu ceva foarte comod, si sa faci regulat asta. Mersul pe jos, incet si cu ceva comod in picioare, ajuta mult, si nici nu lasa sa se depuna grasimea inutila. Poti folosi acea banda de la sala, insa decat sa dai banii doar pentru banda si sa stai printre alte persoane transpirate, mai bine mergi in parc zilnic sau fa-ti un program de vizitare a diferitelor magazine sau alte obiective ce te incanta mergand pe jos.
Sper ca ti-am dat ideii, te pup si ai grija de bb!!!

GabrielaHope si bebitza din burtica!!! DPN 18 Martie
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sibip spune:

Multumesc infofun/ Gabriela pentru sfaturi. Bineinteles ca sint constienta c-o sa acumulez kg, dar sper ca ele sa nu ma doboare. In sensul asta ma gindesc la o forma de gimnastica. Intrebarea ar fi daca cineva dintre voi a facut/ face/ asa ceva, care sa includa pregatirea pentru nastere; si daca da, unde.
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina-iuliana spune:

la toate mamicile.
sint noua aici dar sper sa ne primiti si pe noi (eu si bb din burtica DPN 16 martie). Citesc de mult mesajele voastre dar nu am avut timp sa si scriu.As vrea sa stiu daca cunoaste cineva ce influenta are Lamictalul,cind am ramas insarcinata faceam tratament cu asa ceva si pina mi-am dat seama am tot luat.Dr mi-a zis ca nu are influenta dar mie tot mi-e frica mai ales ca e primul bb .
Va multumesc
sarcina usoara si bb-i frumosi si sanatosi ptr toate mamicile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corrinutza spune:

Cristina, ti-am trimis un mail despre lamictal..era prea mult si as fi ocupat 1 pagina cu articolul...

BB meu are 11 sapt si pana acum doctorul nu mi-a recomandat nici o vitamina sau alte chestii...sper ca nu e o problema.Analizele au iesit bine...
Mi-a dat doar utrogestan si daca ma doare burta..no spa.
Cam atat!
O sa fac alt eco peste 1-2 sapt si va spun cum a fost.
Pupici, .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Buna fetelor,

Ieri eram pregatita sa va mai spun si eu cate ceva, dar dupa ce am citit mesajul lu katty nu am mai avut dispozitie.
Am citit in spate ca si ea se plingea de dureri de burta si chestia asta m-a speriat. Pe mine inca ma mai doare burta aproape zilnic( m-a durut de la conceptie- pe atunci credeam ca am facut cistita).
In rest , daca nu mi-as face eu mereu ganduri negre totul ar fi bine.
Am 12 s si joi merg iarasi la control sa vedem daca bebe arata a om acum ca acu 3 saptamini era un bob de fasole.
Eu iau fier si acid folic .
Analizele sunt bune.
Lu taticu nu i s-au data analize de facut ( dar a facut anterior destule)
Cu constipatia stam asha si asha , ca inainte de altfel ca mereu am cam avut probleme. Merele sunt baza, ceaiul de chimen si cam atit.
A mers cu struguri o perioada dar acu nu-i mai tolerez.

va pup si va doresc sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Sibip, stiu ca innotul e recomandat in sarcina si mersul pe jos.
Am si eu o intrebare, pentru No Spa trebuie reteta sau se elibereaza fara? Exista mai multi producatori sau e unul singur. Ma gindesc sa o rog pe mama sa imi cumpere pentru perioada de dupa cerclaj.
Pentru haine de gravidute am pus niscai linkuri, pe aici am vazut o groaza de pantaloni ce au in loc de betelie un eleastic reglabil si partea din fata e dintr-un material extensibil.
Un sacou mai largut dintr-o culoare neutra si o pereche de pantaloni clasici dintr-un material elastic, merg tare bine; camasi mai groase si nitel mai largi, le pun peste un tricou asortat cu camasa si sper sa reusesc sa trec citeva luni, daca ma iau dupa doctor in maxim 3 saptamini o sa stau definitiv acasa.
http://www.oldnavy.com/asp/dept.asp?wdid=800
http://www6.sears.ca/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?categoryId=10030&storeId=10001&langId=-1&catalogId=10001&rrc=1&cnh=10001&pe=11
http://www.motherhood.com/home.asp?Media=Motherhood
http://www.mimimaternity.com/home.asp?MasterCategory_Id=0
http://www.onehotmama.com/cgi-bin/hazel.cgi/maternity.htm
http://www.maternitymarket.com/

la mamici si pe burtici.

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Coral,

No-spa se da fara reteta si costa in jur de 80.000.
Sunt si tablete (de 40mg si 80mg) si injectii. Producator este firma Chinoin Pharmaceutical din Ungaria (tocmai am citit de pe prospect). Eu iau la nevoie (in caz de contractii) tablete de 40mg. Ginecologul mi-a zis ca pot lua maxim 3 tablete/zi.

Sanatate multa

Mergi la inceput