Credite. La ce banca mai avantajos?
Raspunsuri - Pagina 2
Enia spune:
Gasesti o multime de informatii pe site-ul fiecareia dintre banci! Plus ca, mai toate bancile au un TelVerde, un nr. din acela cu 0800, netaxabil, unde poti primi si mai multe informatii, iti calculeaza tot ce te intereseaza s.a.m.d. Sau te opresti la cate o agentie a bancilor carora vrei sa le cercetezi oferta! Atentie mare, asa cum s-a mai spus, ca pe langa dobanda, mai sunt si alte cheltuieli pentru credit!! Sa intrebi la fiecare despre absolut toate cheltuielile pe care le presupune un credit, pentru ca 90% din aceste cheltuieli se scad din credit si se opresc la inceput! Pentru calculul dobanzii, iti dau un site interesant unde te poti juca cat vrei cu calculele: www.curs-valutar.ro Aici ai sa gasesti un link pentru credite sau asa ceva... Poti opta si pentru calculul dobanzii pe site-ul fiecareia dintre banci! Sfatul meu: multa atentie la detalii si multa rabdare!! Bancile ofera niste "avantaje" la prima vedere, insa merg pe principiul ca nu pierd niciodata si orice chichitza cat de mica te poate costa daca nu esti atent si nu-ti faci niste calcule reale! Bafta!
ankalaura spune:
E ADEVARAT CA BANCILE AUSTRIECE AU DOBANZI MAI MICI, DAR SI CREDITUL PE CARE IL POTI OBTINE SCADE.
MIE LA RAIFFESSEN - PENTRU NEVOI PERSONALE - MI=AU ZIS CA IMI POT ACORDA MAXIMUM 10 MILIOANE PE 4 ANI (VA DATI SEAMA CA AM MURIT DE RAS!) IAR LA bcr AM OBTINUT 27 DE MILIOANE PE 3 ANI. dOBANDA E DE NU STIU CAT, ORICUM, LUNAR PLATESC 1.024.000
pARDON, AMAPASAT CAPS
Un sfat de la mine: dupa ce va informati asupra dobanzilor, inainte de a solicita credit, faceti-va card si cont la banca la care va hotarati. Va creste punctajul cu cel putin 4-5 puncte!
Indiferent de credit.
9.5% pentru credit ipotecar nu este mult. Unii spun ca in valuta e mai avantajos. Eu am preferat in lei - Dzeu stie ce se va intampla cu euro de cand cu UE..... Si am preferat pe perioada scurta. Dupa 2007 mai vedem noi.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
ionela-roxana spune:
Si noi suntem in cautarea unui credit avantajos!
Chiar zilele trecute vb cu sotul meu ce mare e dobanda la banci!
Ca sa-mi ramana mie 10.000 Euro in mana eu trebuie sa scot 12.5000 euro,de ce trebuie sa dau acel avans de 2500 Euro?
Pe langa asta se adauga si dobanda de 9%(sa zicem)/an adica 1125 euro/an.sa nu mai calculam cat vine in 10 ani ca-mi vine rau......
11.250 Euro!
Ce ziceti?
Eu mai astept putin sper sa devina mai accesibile si sa scada dobanzile!Mie una mi se pare foarte mare!
Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela
Cristina spune:
quote:
Originally posted by Freia
Raiffeisen (cred ca nu am scris corect), BCR, Tiriac.
Daca returnezi inainte de termen toata suma (plus dobanda ) nu primesti nici un beneficiu (reducere)
Au fost niste discutii la un mooment dat intre BNR si banci sa apara pt astfel de situatii un bonus. Nu a fost nimic definitivat inca.
Freia siAlexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika
Daca returnezi in avans toata suma, nu mai platesti toata dobanda. Faci frumusel o cerere si iti calculeaza ei o penalizare de 1% din suma ramasa din credit (adica aia pe care tocmai ai venit sa o platesti). Asa-i la Raiffeisen.
Ela76 spune:
Subscriu la ce a scris tata lu Toma, adica "Vlad-dator vandut". Nu ignorati cheltuielile adiacente, ca se pot ridica la sume frumusele. Da, chiar si asigurarea bunului, care este obligatoriu cesionata in favoarea bancii.
Teo, de acord, nu are rost sa calculam cat castiga banca, dar putem sa alegem cea mai convenabila oferta de pe piata. Si asta cu mare atentie la asa-zisele "maruntisuri", cum s-a mai subliniat.
Noi tocmai am lichidat creditul ipotecar luat pt cumpararea apartamentului, caci dobanda crescuse la 11% in dolari, dar am avut noroc ca la momentul incheierii contractului nostru nu era prevazut acel 1% penalizare.
Am ramas doar cu rata la leasing, care si asa e suficienta.
Drept pentru care semnez si eu:
Ela-datoare vanduta ![]()
Sobo spune:
Penalizarile pentru plata in avans sant de 3% la BRD, iar la BCR aveau niste trepte de penalitate pentru primii 10 ani de credit, 10-15ani, si 15-20 ani. Nu mai stiu exact procentele, insa erau sigur mai mari de 1% in primii zece ani.
Pentru construirea locuintei lucrurile sunt putin mai complicate, deoarece trebuie, pe masura ce cheltuiesti, sa aduci documente justificative. Avansul poate fi reprezentat chiar de terenul pe care vei construi. De obicei la creditele pentru constructii beneficiezi de un termen de gratie de 6-12 luni, dupa care abea o sa incepi sa platesti rate. Poate ca in acest timp poti aduce casa la un nivel locuibil si poti vinde apartamentul.
Se poate insa, daca ai apartamentul in proprietate sa faci credit imobiliar garantand cu apartamentul si ipotecandu-l.
Multa bafta!
danilamonica spune:
Salutare ..
Eu am luat credit pentru nevoi personale de la Raiffeisen 5000 eur pe 5 ani si sotul meu la fel la diferenta de 3 luni.. din pacate eu am prins cand erau conditii mai dure: adica depozit de 1000 eur pe care il retrag la final(il voi folosi pt plata finala) si asigurare viata pe 5 ani si un girant, in timp ce sotul meu incepand din martie nu a fost nevoit nici de depozit si nici asigurare viata, doar girant. Amandoi platim fiecare cate o rata de 105 eur/luna, la inceput am avut o taxa de administrare cont, care se va lua in fiecare an 3% din suma ramasa de achitat pana la plata creditului.
Am calculat si in final voi avea de platit credit 5,000.00 dobanda 1,300.60 total 6,300.60 la o rata dobanzii de 9.5 %.
Dar au fost singurii care mi-au dat credit in doua zile!!!! de la depunerea cererii si pot sa platesc omeneste adica nu ma strange de gat suma de 105 eur/luna.
Restul nu dadeau decat pe maxim 3 ani si la suma noastra final de 10000 eur acum platim 210 eur/luna.. altfel la alte banci am fi platit ceva la 300 -400 eur /luna pentru ca aveau doar 2 sau 3 ani.
Nu am luat ipotecar ca trebuia sa derulam constructia prin firme adica deconturi cu firme ori noi am construit casa cu echipe de mesteri deci nu aveam cum sa le zicem luati din banca sumele...asa ca noua ni s-a parut cea mai buna varianta in conditiile in care nimeni nu ne-ar fi imprumuta suma de 10000 eur cat ne trebuia noua.
Deci pentru noi merge....
Succes.
http://community.webshots.com/user/mdanila
lavi02 spune:
ionela-roxana, cei 9% pe an sunt din suma ramasa de restituit. Adica in ultimul an vei plati 9% din a zecea parte din credit. (Aici depinde daca sunt rate egale sau descrescatoare, in fine.) Iar avansul reprezinta suma de bani pe care o ai tu, nu trebuie sa o dai bancii. De ex daca cumperi ceva care costa 10000 de euro si se cere avans de 25% tu trebuie sa ai 2500 si sa ii platesti pe chestia respectiva, iar banca iti pune cei 7500.
dia_codat spune:
Multumesc lq toqtq lumea pentru mesaje. Saptamina viitoare voi merge pe la banci si o sa va scriu si voua ce oferte mi s-au propus.
Diana
dia_codat spune:
Draga Monica.
Ati luat credite personale cu dobinda de 9.5%? Credeam ca , creditele personale sunt cu o dobinda mai mare decit creditele ipotecare
Dia
quote:
Originally posted by danilamonica
Salutare ..
Eu am luat credit pentru nevoi personale de la Raiffeisen 5000 eur pe 5 ani si sotul meu la fel la diferenta de 3 luni.. din pacate eu am prins cand erau conditii mai dure: adica depozit de 1000 eur pe care il retrag la final(il voi folosi pt plata finala) si asigurare viata pe 5 ani si un girant, in timp ce sotul meu incepand din martie nu a fost nevoit nici de depozit si nici asigurare viata, doar girant. Amandoi platim fiecare cate o rata de 105 eur/luna, la inceput am avut o taxa de administrare cont, care se va lua in fiecare an 3% din suma ramasa de achitat pana la plata creditului.
Am calculat si in final voi avea de platit credit 5,000.00 dobanda 1,300.60 total 6,300.60 la o rata dobanzii de 9.5 %.
Dar au fost singurii care mi-au dat credit in doua zile!!!! de la depunerea cererii si pot sa platesc omeneste adica nu ma strange de gat suma de 105 eur/luna.
Restul nu dadeau decat pe maxim 3 ani si la suma noastra final de 10000 eur acum platim 210 eur/luna.. altfel la alte banci am fi platit ceva la 300 -400 eur /luna pentru ca aveau doar 2 sau 3 ani.
Nu am luat ipotecar ca trebuia sa derulam constructia prin firme adica deconturi cu firme ori noi am construit casa cu echipe de mesteri deci nu aveam cum sa le zicem luati din banca sumele...asa ca noua ni s-a parut cea mai buna varianta in conditiile in care nimeni nu ne-ar fi imprumuta suma de 10000 eur cat ne trebuia noua.
Deci pentru noi merge....
Succes.
http://community.webshots.com/user/mdanila

Alexa