Mamici de mai-iunie 2005 (2)
Raspunsuri - Pagina 4
carolinah spune:
Fetelor, am revenit. Mai mult moarta decat vie, dar ma rog...
Sambata am fost la ecograf si am vazut inima batand. Puiul mamei...
Mi-a spus ca am un hematom langa sacul gestational. Din cate am mai citit eu pe aici nu e nici o problema, nu? M-a intrebat daca am sangerat, dar nu e cazul.
In ceea ce priveste problema cu greturile, nu stiu cat mai rezist. Am inceput sa si vomit in fiecare seara, ceea ce nu am facut la prima sarcina. Si nu pot sa mananc aproape nimic. Si nici nu pot sa beau, ceea ce e mult mai grav. Sunt atat de slabita incat abia ma dau jos din pat. Ametesc atat de rau ca mi se intuneca in fata ochilor si trebuie sa stau putin sa imi revin. Nu stiu cum voi face fata in continuare. Din pacate, nu se pune problema unui concediu medical acum. Poate saptamana viitoare. Eventual...]
Va rog incurajati-ma. Abia am inceput saptamana a 9-a si nu stiu ce sa fac.
lina, cu Alina (2 ani) si BB la purtator
corail spune:
Buna carolinah,
nu stiu daca te linisteste, dar si eu ma simt nasol; mie imi este groaza dimineata sa ma dau jos din pat, pt ca stiu ce urmeaza:
.
Iar in timpul zilei,imi este greata tot timpul( trebuie sa mananc ceva tot timpul, desi nu am nici o pofta de mancare). Inainte puteam bea cate 3 litri de apa/zi, acum am noroc daca bea 0,5 litri pe zi.Ma fortez sa beau sucuri de portocale!
Curaj si sper ca vor veni si vremuri mai bune!
mariamunteanu spune:
Carolinah, suntem in situatii similare: si eu am un hematom care partial s-a resorbit. Nu-i problema ca e langa sacul gestational, important e sa nu fie intre sac si uter. Va disparea, o sa vezi.
Am si dureri, uneori suportabile, alteori f. intense. Dr. mi-a spus sa stau acasa dar nu pot sa lipsesc acum de la serviciu.
Trebuie sa ne tinem tari pana trece perioada critica de 3 luni.
Maria
monu spune:
salutare fetelor,
am fost la dr. si mi-a dat 2 zile sumamed. nu mi-a oprit tromboassul. la primele 2 sarcini petele maronii apareau cand bb se oprea din evolutie. dar acum este ciudat pentru ca bb este foarte mic 2-3 s. de la fecundare. cum naiba sa se opreasca deja? pricum maine ma duc la echo sa vad daca mai este acolo. am greturi, am senzatia ca am febra (imi este cald) dar nu am febra, si ma doare putin burta.
asta e! vedem maine daca mai e sau nu bb.
monu
carolinah spune:
Monu,
tine-te bine si fii optimista. Daca ai greturi e un semn f bun, chiar daca neplacut.
Iti tin pumnii sa mai fie bb si sa fie totul ok si in continuare.
lina, cu Alina (2 ani) si BB la purtator
mariamunteanu spune:
Monu, bebe e acolo si te anunta prin greturi. Inteleg ca urmezi un tratament, s-ar putea ca asta sa fie cauza.
Maria
DanaR spune:
Dragele mele, ce rau imi pare ca aveti asa probleme. Dar fetelor va rog frumos mancati , nu e bine sa devii anemica caci nu poti tine sarcina. Mancati ceea ce va place. Eu cel putin mananc si as manca intr-una. Ma sperii, am o pofta nebuna acum mananc acum am impresia ca mi-e gol stomacul. Toata ziua as manca. Si ceea ce nu am patit la prima sarcina acum imi e tare pofta de orice! Si daca un biscuit mananca cineva imi trebuie si mie. La tot mi se lasa. Acum mananc dulce,acum sarat, acum acru, acum iute! Am innebunit de tot. Si seara sut cat un balon in burta plina de gaze! Ragai ca o nebuna sau stau o juma' de ora la toaleta sa elimin gaze! Groaznic! Dar altfel explodez. Ce e mai grav e ca uneori nu reusesc sa elimin gazele. Nu am apucat inca sa intreb doctorul dar vineri seara daca nu luam o jumatate de Redigest explodam! Cine stie daca am voie sa iau regigest caci cred ca am sa devin dependenta pana la urma.
Sa fiti sanatoase! Va tin pumnii si o sa spun cate o rugaciune pentru voi mamicute dragi!
DanaR
mariamunteanu spune:
DanaR, ce bine ca poti sa mananci. Eu sa nu vad mancarea, mi-e sila de ea. Nu prea am pofte si oricum poftesc la anumite mancaruri gatite pe care, daca nu le mananc in urmatoarele 10 min, nu le mai vreau. Si sigur ca n-am cum sa le mananc atat de repede pt. ca nu le am. Si uite asa inghit cu chiu cu vai te miri ce.
Maria
Androix spune:
Ce faceti, burtici? Offf, imi pare rau pentru cele care nu se simt bine. Sa speram ca starea de rau nu dureaza asa cum am auzit alte fete pana spre sfarsitul sarcinii. Nici eu nu ma simt grozav, nu mai vars decat ocazional dimineata, mananc in sila tot ce prind pentru ca pe stomacul gol e mai usor sa mi se faca greata. Am descoperit spre tristetea mea ca am un gust nasol in gura, si din cauza asta toata mancarea are alt gust. Din cauza asta aproape nimic nu-mi mai place. In rest as dormi toata ziua si toata noaptea. Ma apuca o lene si un somn pe la munca de pur si simplu nu stiu pe unde sa ma bag sa trag un pui de somn.
Va doresc la toate sa treceti cu bine peste acest prim trimestru de sarcina, care ne da batai de cap acum...
Tocmai m-am prins ca in al doilea si al treilea o sa avem alte motive de ingrijorare...![]()
Andreea
Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!
simonaeus spune:
Dragele mele, nici eu nu sunt tocmai in forma.
Mi-e greata dimineata, uneori toata ziua , iar foame mi-e mereu, dar nu pot manca.
Ma chinui sa mananc , dar nu reusesc sa inghit decat chestii usoare: supe, lapte, fructe.
Maine merg la doctor si va rog sa-mi tineti pumnii sa vin cu vesti bune.
Sper sa-mi fac in sfarsit eco si sa-l vad pe bebe.
Sunt atat de nerabdatoare !
Sanatate multa tuturor!
UM 08.08