Mama surogat-noua lege

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

La cateva din aspectele din articol ma gandeam si eu cand ziceam ca legea ar trebui sa protejeze procesul. Adica MP nu poate sa devina oricine, doar o femeie sanatoasa si morala, as zice eu. Si ar trebui sa nu existe varianta platiat a actului. Ar trebui, cred eu, ca mama purtatoare sa fie convinsa ca face un gest uman si atat.

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mironna spune:

Eu cunosc un caz in care mama surogat a fost sora tatalui, a fost un intreg scandal la vremea respectiva (prin 1999), s-a scris prin toate ziarele. Din pacate nu mai stiu nimic despre fam. respectiva (am fost colegi de facultate), dar cred ca sunt bine si isi cresc fetita fericiti.

Mirona si BB Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

quote:
Originally posted by descintec

[...]Adica MP nu poate sa devina oricine, doar o femeie sanatoasa si morala, as zice eu. Si ar trebui sa nu existe varianta platita a actului. Ar trebui, cred eu, ca mama purtatoare sa fie convinsa ca face un gest uman si atat.

D.

Subscriu !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii !

Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Eu cred ca e o idee buna. Ovul femeii este deja fecundat de spermatozoidul sotului si apoi transplantat unei rude apropiate, nu vad de ce ar fi probleme (in cazul in care se pomeneste de incest), ca doar embrionul nu va avea nimic genetic din acea mama purtatoare. Poate gresesc insa eu gandesc ca, e altfel cand stii ca este copilul tau si iti faci vise si il iubesti stiind ca e al tau, si altfel cand esti constienta de faptul ca acea fiinta din burtica nu iti apartine, si chiar nu are nimic de la tine, atat doar ca o gazduiesti pentru 9 luni si ii porti de grija. Este adevarat ca il va iubi mult, insa doar atat, nu cred ca poti avea sentiment de mama, atat timp cat stii ca nu esti mama lui.
Mi se pare normal sa fie o lege bine definita si pusa la punct, ca atunci cand se va naste acel copil, sa fie direct trecut pe actul de nastere ca fiind a parintilor naturali, si nu sa fie adoptat. De fapt acel copil poarta genele acelor parinti, le va semana, deci nu vad rostul adoptiei. In acest caz de ce va trebui sa afle ca a fost nascut de altcineva, cand important este ca genele lui sunt mostenite de la parintii naturali. Mama nu este cea care naste, ci cea care creste, si asta e decand lumea si pamantul.
Pentru femeile care tanjesc atat de mult dupa un copilas, e o alternativa buna. Eu le inteleg, si in nici un caz nu am sa le judec daca apeleaza la aceasta metoda.
Ma intreb cum vede biserica acest lucru.

GabrielaHope si bebitza din burtica!!! DPN 18 Martie
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

A fost recent un film bazat pe o intamplare reala...o vedeta tv nu putea avea copii si a cautat o mama surogat. Dupa ceva esecuri a gasit o femeie divortata care mai avea 2 copii si care i-a dus sarcina la capat.
Parintii au fost sfatuiti de psiholog sa o lase pe mama purtatoare sa isi cunoasca bebelusul dupa ce i-a dat nastere, sa fie langa ea si sa o asigure ca relatia lor va continua si copilul va face parte si din viata ei.
Mi se pare solutia ideala...Dar cate femei vor accepta sa isi imparta copilul astfel?
Eu una (nu imi aruncati cu rosii in cap) nu vad diferenta intre a adopta un copil si a il lua de la cineva care a purtat 9 luni pentru tine un embrion cu structura ta de ADN...de unde stiu ca acel copil e al meu? Doar se dezvolta in mama surogat, corpul ei il hraneste, il adaposteste, sangele ei circula prin venele bebelusului...
Ce diferenta poate sa fie intre un copil adoptat si unul care provine de la un embrion al tau, dar purtat de alta femeie???
Eu cred profund ca legatura de baza mama-copil isi pune temeliile in acele 9 luni, atunci de ce sa treci prin toata aceasta brambureala caci tot nu poti beneficia de cele 9 luni??? Doar ca sa ai un copil care poate iti va semna fizic???? Mi se pare un moft nejustificat...poate ca e ca si cum ti-ai abandona copilul 9 luni...

Sinzi si David
Poze cu David la 19luni

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sinzi_ana

Eu una (nu imi aruncati cu rosii in cap) nu vad diferenta intre a adopta un copil si a il lua de la cineva care a purtat 9 luni pentru tine un embrion cu structura ta de ADN...de unde stiu ca acel copil e al meu? Doar se dezvolta in mama surogat, corpul ei il hraneste, il adaposteste, sangele ei circula prin venele bebelusului...
Ce diferenta poate sa fie intre un copil adoptat si unul care provine de la un embrion al tau, dar purtat de alta femeie???
Eu cred profund ca legatura de baza mama-copil isi pune temeliile in acele 9 luni, atunci de ce sa treci prin toata aceasta brambureala caci tot nu poti beneficia de cele 9 luni??? Doar ca sa ai un copil care poate iti va semna fizic???? Mi se pare un moft nejustificat...poate ca e ca si cum ti-ai abandona copilul 9 luni...

Sinzi si David
Poze cu David la 19luni

Sinziana, de acord. Si eu as vrea sa cred despre mine ca in cazul in care nu as fi putut avea copii, solutia pe care as fi ales-o ar fi fost adoptarea unui copil. Femeile care aleg calea asta sunt exceptionale. Fiindca reusesc sa domine un instinct puternic, cel de a ne perpetua propriile gene si se distileaza tot ce e mai frumos din conditia de mama: nevoia de a darui dragostea si grija ta unui copil. Totusi, din punctul nostru de vedere, al celor care avem copii naturali, e usor de spus cum am face, cand nu avem de luptat cu instincte atat de puternice si cu toate spaimele, obsesiile si depresiile care rezulta de aici.

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Sanzi, drago, nici eu nu cred ca ar fi o diferenta intre un copilas care imi poarta genele, dar nu il duc eu in burtica 9 luni, nu ii simt eu miscarile, nu il alaptez eu, etc, si un copilas de 3 luni, pe care il adopti. Am mai spus-o, nu ma intereseaza sangele cui ii curge prin vene, atata timp cat creste in casa mea, in viata mea. Daca era dupa mine, acum aveam un copilas adoptat de cateva luni bune. Si as fi incercat in paralel sa il fac si pe al meu. Care era problema? Ii cresteam pe amandoi.
DAR, barbatii nu gandesc asa. Aici a intervenit suferinta mea. Nu puteam avea un copilas, iar sotul meu nu accepta adoptia. El avea un copil, el stia ca poate. Ideea de mama surogat in schimb a acceptat-o, desi inexplicabil. Urma sa gasim pe cineva, asa cum am mai spus, cunoscut. Dadeam si suma de bani ceruta, no problem, dar ca sa fi mama surogat se cer niste conditii: sa fi purtat cel putin o sarcina, si sa fie la menstruatie (adica nu la menopauza). Sora mea nu are copii, mama e la menopauza, soacra e la menopauza. Ramaneau prietenele. Care nu prea au acceptat ideea. Adica cele mai apropiate (vreo 3) pe care am avut curajul sa le intreb, mai in gluma, mai in serios.
Dar m-am trezit insarcinata, si... sa ma ajute Domnul sa duc sarcina macar 35 de saptamani, ca altfel nu stiu ce s-ar fi ales de viata mea.

Gata, ca nu se discuta viata mea aici. Scuze daca v-am plictisit.
Oricum eu cred ca e o idee buna, dar care va face valuri. Stiu ei ce stiu, ca altfel nu dadeau lege, nu puneau asfel problema.

Rici 21 sapt. si "minunea lumii" din burtica

Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC
http://photos.yahoo.com/rachelowen77

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by rachel owen

Oricum eu cred ca e o idee buna, dar care va face valuri. Stiu ei ce stiu, ca altfel nu dadeau lege, nu puneau asfel problema.

Rici 21 sapt. si "minunea lumii" din burtica

Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC
http://photos.yahoo.com/rachelowen77

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Rachel, esti scumpa rau..atata incredere..eu chiar am serioase indoieli :)))

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenus spune:

Fetelor, nu vreau sa va supar, dar povestea asta cu mama surogat, ca si cu clonarea, mie mi se pare ceva impotriva firii. Eu sunt o femeie care nu am copii, desi ne dorim foarte mult si eu si sotul meu. Avem insa taria de a accepta ce ne da Dumnezeu, si bune si rele. Si daca nu ne este dat sa avem copii, nu-i vom forta mana lui Dumnezeu apeland la cuceririle stiintei. Daca s-ar intampla ca dintr-o asemenea experienta sa iasa un copil handicapat, cu ce curaj m-as ruga eu la Dumnezeu, stiind ca am trecut peste vointa Lui? E o mare neimplinire pentru o femeie sa nu aiba copii dar rostul vietii e totusi mantuirea. Si mantuirea este posibila si daca nu ai copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

quote:
Originally posted by Anina_n

quote:
Originally posted by descintec

[...]Adica MP nu poate sa devina oricine, doar o femeie sanatoasa si morala, as zice eu. Si ar trebui sa nu existe varianta platita a actului. Ar trebui, cred eu, ca mama purtatoare sa fie convinsa ca face un gest uman si atat.

D.

Subscriu !

Exact!

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii !

Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm

Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput