Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (61)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

In asteptare telefonului de la soacra mea(daca ii da drumu'din spital sau nu)mai scriu ceva, apoi ies de pe net pana dupa pranz.
Eu am emotii de pe acum si asa cum spunea Olga, nu mai am rabdare sa o vad pe BBica, sa o tin in brate.dar imi pun tot felul de intrebari:cum stiu cat de gros sa o imbrac, cum o sa folosesc pompita ptr. nasuc, cum o sa-i dau ceai sa bea daca refuza biberonul?
Am luat-o razna deja cred.
Deja i-am cumparat 6 costumase, 2 perechi de pantalonasi, 6 body-uri, caciulite toate culorile, sosete.Al meu mi-a zis sa nu-i mai iau nimic pana dupa ce nasc, dar nu ma pot abtine.Sunt asa dragalase hainutele de BBici!
Ptr. bagajul meu nu am strans prea multe, al BBicii este complet.parca vad ca o sa-mi iau ptr. mine pe ultima suta de metri!
Pupici,
Andreea34 saptamani+BBica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela roxana spune:

Bobita ce ma bucur ca stam asa aproape;sigur cand am sa vin in tara am sa te caut(cand se va intampla nu stiu), dar numai sa stiu un nr. de tel. ceva.Str. Nicolae Canea stiu unde este, dar nu stiu nimic de Unisem, sau poate am uitat eu(asta acum 5-6 ani exista).Tot citeam de Carrefour, dar nu puteam sa-mi dau seama pe unde este;eu m-am nascut si crescut pe str. aceea lunga Moroieni, langa scoala generala nr. 32, sau daca stii ca era un centru de butelii de aragaz, nu stiu daca mai exista si azi(cred ca ai auzit de ea,nu); tu acolo te-ai nascut

roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela roxana spune:

Andreap daca vei naste prin cezariana, taietura pe care o vei avea tu si cu cea a socrelei nu o sa se asemene;adica in sensul ca a ta o sa fie mult mai serioasa; trebui sa gandesti fffff. serios; la soacra ta a fost cu laser, o nimica toata pe langa ce-o sa ai tu; probabil ca soacra ta nu a avut nici o operatie pana acum , sau suporta mai greu durerile de taieturi, de se vaita asa mult; este intradevar ca nici usor nu-i este nici dansei, varsta, drenele si totusi taietura, dar tu trebui sa realizezi fffff. bine ce inseamna o cezariana;nu va fi cu laser, deci va fi o taietura normala;ca nu o sa te misti din pat imediat, asta vine de la sine inteles; cateva zile, ai sa stai numai in pat, perfuzii(ai sa ai senzatia ca esti drogata de-atatea med.), si in primul rand nu ai voie sa te misti imediat dupa;mi se pare ca nici de mancat nu o sa ai voie imediat;nu vreau sa te superi pe mine, nici sa te sperii, dar trebui sa te gandesti ffff. serios;stiu ca sunt persoane care si-au revenit imediat dupa cezariana, dar inorcecaz in prima saptaman nu au zburdat sau topait prin salon, maxim o saptamana au stat mai mult in patut;de ce nu alegi nasterea naturala daca iti este asa teama de cezariana

roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Multumesc pt sfaturi.Am mai citit si eu ca e OK sa iau paracetamol.Iau de ieri dar din pacate e din ce in ce mai rau cu raceala asta.Ma ustura ochii,ma doare capul,ma doare in gat,tusesc,imi curge nasul la greu...ce mai...tot tacamul.Ma mir ca am reusit sa dorm cat de cat azi noapte.

Azi dimineata am indraznit si eu sa ma sui pe cantar.Am luat fix 10 kg.Poate vi se pare ca nu e mult (si chiar nu e mult),dar ele se adauga la kg alea muuuulte pe care le aveam eu dinainte.

Si eu cred ca nu are rost sa infasam bebeii.Am luat totusi material sa fac cateva scutece,sa fie acolo.Imi spunea cineva ca il infasa pe bebe cand il alapta,ca sa stea mai potolit,ca altfel se agita,dadea si din maini si din picioare.In rest,pampersul sa traiasca.

Am mai luat si material sa-i fac lui bebe cearceaf,cearceaf de pilota si fata de perna.Sunt foarte frumoase,colorate tare si cu maimutoi,ursuleti.Cele de gata pe care le-am vazut la Carrefour erau dintr-un material prost (cred ca stamba de cea mai ieftina) si am vazut un singur imprimeu,pe rosu si pe albastru.Cele pe care le-am cumparat sunt diferite,si cu galben si cu rosu si cu albastru.Ma gandesc ca pentru inceput 3 garnituri din astea pt patut sunt suficiente.Asa sa fie?Ce zic mamicile care mai au bebei?

Jasmine
33 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by ionela roxana
Tu Gandacico cum te mai simti; cu treburile casei cum te descurcite-ajuta cineva

merci de intrebare... iaca a venit mama si eu stau ca o placinta necoapta aici in pat si ma lupt cu starile contradictorii...

ma simt cea mai cretina mama... cat de mult mi-as fi dorit sa nu fie nevoie s-o dau pe ile... am mai lasat-o 4 luni, cat am fost plecati din tara, si a fost ingrozitor...

sunt asa amarata si aproape deznadajduita...

dar ma descurc!

burtici si pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

andreea, de ce vrei tu musai cezariana?

e ca vrei tu sau ca trebuie?...

nu vreau sa spun nimic, eu sunt adepta nasterii naturale, durerile nu sunt ATAT de mari si te refaci f repede... plus ca TRAIESTI experienta maternitatii... e pacat s-o pierzi, daca nu e obligatorie operatia...

fata mea a avut la nastere 3800g si dr mi-a zis daca vreau cezariana si n-am vrut SI NU REGRET DELOC!!!

kilogramele... se iau in functie de greutatea initiala a gravidei: eu, care eram subponderala (1,72 cu 55 kg) este normal sa pun mai mult... cineva supraponderal nu trebuie sa puna mai mult de 10... asa am citit intr-un tratat de medicina!

burtici si pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Adica eu,supraponderala cum sunt,mi-am facut deja norma de 10 kg.Si mai am o luna si jumatate pana la nastere.E clar ca mai pun eu cateva kg,nu ma las.

Mai fetelor,voi cu ce va mai imbracati,acum ca a venit frigul?Eu nu mai suport nimic peste burta,stau cu pantalonii "cazuti" sub burta si tot mi se pare ca-mi cad in vine.In plus,nici pantofii nu ma mai incap.

Jasmine
33 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Andrea, sunt multe post-uri pe site-ul asta referitoare la cezariana, la cum e dupa...(de ex. la nasterea pe glob)
Ideea e ca fiecare organism reactioneaza diferit. N-are rost sa compari ceea ce simte socara ta, cu ce ai putea simti tu in cazul in care ai face cezariana.

Mama mea a avut acum 4 ani o histerectomie ( i s-a scos tot aparatul genital afara: uter, anexe...). Operatia s-a facut pe verticala, a doua zi a trebuit sa se ridice in picioare si sa umble (exact ca la cezariana)... a fost un pic greu, dar a facut-o si dupa 3 zile putea sa mearga bine, atat doar ca ii era greu sa ridice orice obiect... asta timp de vreo 2 sapt.
Imi imaginez ca n-a fost floare la ureche... dar ea nu s-a plans de dureri si mereu a spus si spune ca nu a fost chiar asa de infiorator.

Cezariana care se face orizontal are in jur de 12-14 cm normal... daca bebe este mai mare desigur ca si incizia va fi mai maricica. Dupa ce cicatricea se vindeca se albeste si se scurteaza putin ( de ex. 10 cm).
In plus, dupa cezariana, se fac fac automat calmante pt. dureri.. chiar si la cerere, deci nu-ti imagina ca te lasa cineva sa te chinui degeaba.
Sunt fete care spun ca la 3-4 zile nu mai aveau nici o problema...

Da tu de ce te gandesti la cezariana???

Jasmine, vroiam sa-ti scriu ca paracetamolul e Ok, dar am vazut ca te-ai documentat deja.
Eu am avut in urma cu cateva sapt. un inceput de raceala si eram pregatita sa incep cu paracetamol la primul semn de febra... dar n-a fost cazul. Am baut f. mult ceai cald, sucuri de lamaie stoarse de mine... multteee, si am luat vit. C. Si a trecut in 3 zile!
Vit C de la Wallmark - este din extracte naturale... Ascovit si alte vit.C ieftine din farmacii sunt produse de sinteza.

Referitor la scutecele din finet... or fi fiind ele varianta ecologista in multe tari... dar eu nu m-as apuca sa spal cu mana ca pe vremuri... numai daca chiar nu as avea cum sa ma descurc financiar.

Dana - sapt.32
DPN 27 Nov.

http://community.webshots.com/user/zonzo101

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

Taraaaaam!!!

Iata-ma! Nu mai rezistam fara voi.
Eu tot pe baricade, la birou, sunt ]. Teoretic pe 20 oct ar trebui sa intru in concediu. Practic, sper sa plec cumva mai devreme, cu inca un medical sau cu odihna care cred ca nu mi se va acorda, ca... asa e in tenis .

Am acumulat 7 kg care sunt toate concentrate in burta... Sunt un mare uter cu membre si cap, ma simt ca un hampty-dampty... Simt copilul asta peste tot, sus si jos, dreapta si stanga. Si e abia luna a saptea. Ma gandesc: unde o sa mai creasca pana in luna a noua? In spate? Iese pe gura?

Nu ma plang, intotdeauna mi-a fost teama ca, mica fiind, o sa fac un pisic de copil si ma bucur ca Marutza Mamarutza e asa dolofana , dar e atat de greu sa iti muti in pat burta cu mainile de pe o parte pe alta... Ma doare spatele si foarte tare pe sub coaste.

Am terminat cumparaturile pt trusou, le-am finalizat in Niro unde intr-adevar e totul f frumos, de calitate si ieftin. Am o gramada, mie tot mi se pare ca e putin insa... Dupa ce intru in concediu ma apuc de cumparat biberoane, tetine si tot ce mai trebuie acasa. Patutul si caruciorul le vom lua cand terminam casa caci nu, inca nu s-a terminat, tot in santier sunt...

Avand in vedere ca Marutza e asa maricica si placenta e tot jos, e clar: cezariana fara discutii. O fi bine? Nu conteaza, printesa mea sa iasa ok...

Am vb cu Ioana azi dimineata, e acasa la ai ei sta in pat si e cuminte. Va pupa.

Si eu.

PS: Sex? Ce e aia sex?

sa cresteti mari! :-)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/tataruraluca
DPN 22 decembrie, Spitalul Cantacuzino

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Si eu am facut hainutele de pat la croitoreasa... am gasit materiale mult mai frumoase si de calitate mai buna.
Hainutele de pat "de-a gata" din magazine erau cu imprimeuri aiurea si din materiale proaste si aspre.

Jasmine... eu am noroc ca pot sa port o parte din garderoba mamei mele... ma refer la bluze, camasi si scurte de toamna-iarna...
Ca altfel.. probabil trebuia sa-mi cumpar sau daca nu... sa stau in casa.

Dana - sapt.32
DPN 27 Nov.

http://community.webshots.com/user/zonzo101

Mergi la inceput