Obtinerea permisului din IAN 2005
Raspunsuri - Pagina 7
ancuta06 spune:
Eu am avut ieri a sasea lectie de condus. La prima lectie, a venit instructorul sa ma ia de acasa, si ma astepta pe locul din dreapta. M-am urcat la volan si nu-mi venea sa cred. Ce poligon? Direct pe strada se conduce aici. La inceput nu am folosit decat volanul si acceleratia. A doua oara am schimbat vitezele, dar instructorul apasa ambreajul. A treia oara le-am facut eu pe toate si a fost cam dezastru. Ieri am fost pe autostrada, nu mai mult de cateva minute. Incremenisem!!! Nu am vrut deloc, iar el imi zicea sa accelerez....ajunsesem la 130 km/h si mi-era tare frica. Dar a fost ok. Nu stiu cum e aici examenul, inca, dar stiu ca fac atatea ore cate imi sunt necesare, pana cand n-o sa-mi mai fie frica. Aici nu sunt obligatorii 50 ore de condus. Poti sa faci si 5, daca te descurci repede. Dar cred ca practica isi spune cuvantul.
Abia astept urmatoarea lectie.
Ancuta &
Martijn, (24.10.2003)
http://community.webshots.com/user/Busch_family
Chuny spune:
Chiar ma gândeam daca doar eu sunt în situatia asta. Si eu, abea am început orele de condus si am iesit de dua ori in trafic. Ultima data a fost ieri dimineata. M-a stresat asa de tare ca mi-au ars obrajii toata ziua.
La mine primul curs a fost în parcare, unde am învata sa demarez, sa opresc si sa schim vitezele. Apoi direct în strada si pot sa spun ca m-am......pe mine de frica. Imi tremurau mâinile si genunchii ca naiba...asta de frica sa nu omor pe cineva sau sa nu misc volanul prea brusc si sa intru în alta masina.
In Franta sunt 20 de ore obligatorii si apoi poti sa dai examenul. Evident ca înainte trebuie sa iei examenul de cod rutier. Nu e loc de spaga. Si foarte bine ca e asa! Aici macar ai siguranta ca iei carnetul doar atunci când stii sa conduci si nu esti un pericol pt tine si ceilalti. Cred ca prin experienta ajungi sa conduci bine, însa nu ai cum sa iei carnetul daca nu conduci cum trebuie.
In ceea ce ma priveste, sunt destul de pesimista în momentul de fata. Sper sa îmi revin.
Sibylle
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sib_maillet/album?.dir=/dce8
Steluta spune:
O ce bucurie, sa vad ca nu sunt singura care este speriata cu sofatul!! Eu am la activ doar 4 ore de condus (asa zisele ore didactice). Prima oara am facut cateva manevre pe o strada mai pustie. Abia la urmatoarea sedinta am iesit in trafic. Si eram atat de emotionata!!! Si instructorul imi tot spunea si de una si de alta!!! Dar ce ma enerveaza cel mai tare, sunt momentele in care il aud "dar ti-am spus ca...". 

Prietenii ma incurajeaza ca asa e la inceput. Sper din tot sufletul, sa aiba dreptate!!
Poate cei care au carnet, ne pot impartasi din experientele lor!!
Numai bine!
Steluta
Anderra spune:
Ieri a fost si la mine a doua sedintza de condus... dupa o ora de exersat plecarea de pe loc si dat cu spatele (nu stiu cum se scrie corect asa ca ma abtin sa scriu vreo perla)am iesit in oras.. intzepenisem de emotii,da' mi'a placut la nebunie. Problemele mele sunt la ambreiaj,ridic piciorul prea brusc si mi se inneaca motorul da' dupa ce m'a pus instructoru' sa apas si sa ridic usurel ambreiajul de vreo 50 de ori m'am obisnuit.
Partea haioasa a fost ca, din dorintza de a nu'i incurca pe sosea pe participantii in trafic tot apasam acceleratia 
de'l exasperasem pe instructor:"Otzelitooo,de ajuns ajungem da' eu as vrea sa ajungem intregi"![]()
![]()
![]()
Vineri di nou...iupii d'abia astept.
pup,
Anderrusha
"Nu e important ce ti se intampla ci cum reactionezi la ceea ce ti se intampla"
Carmen2004 spune:
quote:
Originally posted by ciprianc
ma bucur ca va plac aceste "sfaturi"pe care multi le aplica din prostie si din lipsa de bun simt.
Carmen2004, Eu una nu le aplic, dar ...poate mai sunt altii ca tine.....probabil trebuia sa scriu de la inceput ca are un caracter comic si ca personajele sunt imaginare.
P.S. In legatura cu "sfaturile":
Copii, sa nu faceti asta acasa! (adica atunci cand veti fi mari si posesori de carnet de conducere)
Nici macar nu am carnet si nioci nu cred ca voi da ptr el prea curand la traficul din Bucuresti

Don't worry,be happy
ciprianc spune:
carmen2004, am copiat gresit numele utilizatorului caruia vroaim sa-i raspund.
era vorba de gogosar care a crezut ca eu aplic din plin acele "sfaturi" ![]()
si pentru toti soferii si viitorii soferi, conduceti prudent!
carmens_g spune:
Am carnetul de 12 zile!!!! am citit forumul pe cand cautam chestionare pe net. Carnetul se poate lua usor, dar si greu....iar din ianuarie.... cine stie cum va fi. Pentru cei care platesc..mai multi bani scosi din buzunar....sa speram ca nu vor fi destui cu bani.
Pentru mine perioada cat am facut scoala era o relaxare. Imi place sa conduc, recunosc ca mai am multe de invatat, dar experienta o voi capata cu timpul. Parerea mea ca pentru a conduce nu trebuie sa ai emotii.
Am o prietena care nu a luat de 3 ori examenul, se pierde cu politistul in masina si ii tremura picioarele pe pedale. Ma intreb, atunci cand in trafic va fi pusa sa ia o decizie de o secunda (buna sau rea) pe care o va lua?? De condus conduce bine, dar .... I-am zis ca la urmatorul examen sa considere ca nu e politistul langa ea, sau mai bine sa zica ca politistul nu stie sa conduca si ea il invata
.
Si inca o situatie care am vazut-o pe forum.... spaga. Ma gandeam ca doar la mine in oras se practica, dar vad ca e in general. Cu o zi inainte de examen am avut o discutie cu instructorul... care incerca sa ma convinga sa dau spaga... ca altfel nu voi lua examenul. Parerea mea... dai spaga...iei carnetul...si la prima iesire in trafic faci o gafa si ti-l ia... sau si mai rau. Prefer sa-mi pastrez banii pt mine, nu sa umflu buzunarele unor politisti!!!
.
gogosar spune:
Sigur Lacramioara.
Astept, poti sa imi scrii si pe PM si pe yahoo.
Pupici
Anca
Capul sus, va rasari soarele si pe stada noastra.
gogosar spune:
Ciprianc, stai linistit, ca la cate nebunii ai scris mi-am dat si eu seama( cel putin am sperat) ca nu faci asa si pe sosea.
Celor care faceti acum scoala.Toti cei are avem permis am trecut prin asta, nu s-a nascut nimeni conducand masina.E normal sa fie putin mai greu la inceput...Tot timpul ai impresia ca nu esti in stare...dar si dupa ce il iei...pentru mine cel putin e o mare placere sa conduc.M-i se pare cel mai placut si relaxant lucru pe lumea asta....
Anca
Capul sus, va rasari soarele si pe stada noastra.
joxy spune:
Hotarirea nr.1690 pentru modificarea Ordonantei privind circulatia pe drumurile publice
HOTĂRÂRE nr. 1690 din 14 octombrie 2004 pentru modificarea și completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 85/2003
În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. XII din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 50/2004 pentru modificarea și completarea unor acte normative în vederea stabilirii cadrului organizatoric și funcțional corespunzător desfășurării activităților de eliberare și evidență a cărților de identitate, actelor de stare civilă, pașapoartelor simple, permiselor de conducere și certificatelor de înmatriculare a vehiculelor,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Articol unic
Regulamentul de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 85/2003, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 58 din 31 ianuarie 2003, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:
1.Articolul 29 va avea următorul cuprins:
"Art. 29
Autoritățile competente pentru înmatricularea și radierea autovehiculelor și remorcilor sunt serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, sub coordonarea Direcției regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor."
2.Alineatul (2) al articolului 54 va avea următorul cuprins:
"(2) Examenul pentru obținerea permisului de conducere se organizează și se susține la serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, în a cărui rază de competență își are domiciliul candidatul."
3.După alineatul (2) al articolului 54 se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu următorul cuprins:
"(3) Modul de organizare și desfășurare a examenului pentru obținerea permisului de conducere, pregătirea și atestarea examinatorilor se stabilesc prin ordin al ministrului administrației și internelor."
4.Alineatul (2) al articolului 59 va avea următorul cuprins:
"(2) În cazul în care se constată că o persoană a fost declarată «admis» prin încălcarea dispozițiilor legale sau prin mijloace frauduloase, permisul de conducere se anulează de către autoritatea emitentă."
5.Alineatele (1) și (2) ale articolului 60 vor avea următorul cuprins:
"Art. 60
(1) Permisul de conducere se eliberează de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor.
(2) Forma și conținutul permisului de conducere se stabilesc de către Direcția regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor."
6.Articolul 70 va avea următorul cuprins:
"Art. 70
Evidența conducătorilor de autovehicule și de tramvaie se ține, la nivel central, de către Direcția regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, iar la nivel local, de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor."
7.Articolul 248 va avea următorul cuprins:
"Art. 248
Anularea permisului de conducere se menționează în evidențele Direcției regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, prin serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor care a eliberat acel document."
8.Articolul 261 se abrogă.
PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE
Contrasemnează:
p. Ministrul de stat, ministrul administrației și internelor,
Nicolae Berechet,
secretar de stat
Ministrul delegat pentru administrația publică,
Gheorghe Emacu
Ministrul finanțelor publice,
Mihai Nicolae Tănăsescu
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 968 din data de 21 octombrie 2004