Lucruri marunte care starnesc certuri

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Acum cateva luni ne certam ca chiorii, din toate prostiile, de la daca ar trebuie sa fie legalizata prostitutia la ce inseamna un cuvant la daca se taie sau nu capetele la rosii cand le pui in salata la cand trebuie sa trimiti hartiile pentru impozite; de multe nici nu-mi mai aduc aminte.. Vorba cuiva mai intelept, nu aveam probleme reale si ni le faceam singuri.

Cu chestii de genul lasatului furculitei in farfuria din frigider n-am avea ce sa ne certam ca asta daca e ni se intampla si lui si mie
am o curiozitate - voi cand vorbiti de spalatul cazii dupa fiecare dus, va referiti la stransul firelor de par daca sunt si datul asa cu un jet de apa in urma ta, sau la o spalare temeinica cu substante dezinfectante etc.?

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

In afara de tot ceea ce ati spus voi, eu adaug un motiv de cearta care la noi e de baza: intarzie. Stiu ca are foarte multa treaba, ca are o mie de chestii de facut, ca nu-si vede capul, dar de ce trebuie sa zica, vin la 5 si apoi cand il sun la 5:30 sa fie inca pe drum??? Mai ales ca asta se intampla in general cand trebuie sa mergem undeva, fie unde avem bilete platite, fie la un restaurant unde ne mai asteapta o groaza de oameni si noi aparem ca floricelele nesimtite dupa juma' de ora . Nu mi-as dori altceva decat sa fie mai precis cu timpul lui, sa imi spuna daca nu poate sa ajunga la timp, macar sa stiu si eu sa nu il astept ca proasta imbracata facand 13-14 prin casa...

Lai eu spal cada cu detergent numai cam o data la 2 zile -- sau daca e murdara (am spalat cainele etc.). In rest m-as multumi sa isi stranga parul din cada...

In ultimul timp insa incerc sa ma autoeduc, pentru ca recunosc ca si eu sunt mult prea exagerata, si chiar daca nu as fi, nu merita toate nimicurile astea sa iti faci sange rau...

Dana si Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu ma gandesc uneori cum ar fi casnicia fara certuri?
Oare ne-am plictisi unul de altul?????
Daca nu facem scantei, nu iese nici foc nu?

Sinzi si David
Poze cu David la 19luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Lai, depinde. Inainte aveam pretentia sa dea cu buretele si cu ceva solutie, dar acum sint fericita cind da cu dusul si isi stringe flo---, ceea ce, trebuie sa recunosc, se intimpla destul de des acum. Dupa lupte seculare care au durat trei ani, am reusit sa-l mai dezvat un pic de un obicei care ma calca pe nervi: folosea citre patru prosoape odata, in clusiv pe al meu, pt. ca i-era lene sa-si duca prosopul la loc.

Ei, ei, ei....m-ati facut sa rid vazind ce asemanatori pot fi barbatii. Daca iei partea amuzanta, nu ne mai calca atit de tare pe nervi. Ca deh, sint si ei oameni si ii mai si iubim pe deasupra.

Sa recapitulez corolarul barbatilor:
-baia NU se spala.
-cum spuneati si unele dintre voi, totul se pastreaza pina la ultima picatura (e.g. o cutie de lapte cu doar o lingurita de lapte ramasa in frigider.)
-in general, ambalajele nu se arunca, ci se lasa pe masa
-capacele de bere nu se arunca nici ele, dupa cum nici desfacatorul de bere nu se pune la loc. Se lasa, in cel mai bun caz, pe masa din bucatarie, sau, in cazul mai rau, sub canapea, unde va zace pina la urmatoarea mutare a mobilelor sau a resedintei.
-piinea NU se pune in punga de plastic. Daca are hirtie, ce-i mai trebuie plastic??? Se poate minca si beton.
-hainele se lasa pe jos, ca si cind purtatorul a fost extras de un extraterestu si rapit direct din obiectele de vestimentatie.
-dupa dus, se va face cit mai multa apa pe jos in baie si NU se va curata in ruptul capului. In plus, se va uda covorasul din fata cazii, pentru ca oricine va veni dupa, sa simta o placuta racoare la picioare cind va iesi la rindu-i din baie.
-se va repeta figura de mai sus si dupa ras. Si cu covorsul din fata chiuvetei.
-in unele cazuri particulare, usile nu se vor inchide. Ele se lasa:
a) larg deschise in cazul dulapurilor; b) usor intredeschise in cazul usilor de camere, inclusiv celor de la intrare.
-In lipsa minii de fier a gospodinei, nu se va consuma din frigider nimic care este plasat in afara razei vizuale a primului rind de alimente de pe raftul din mijloc al frigiderului. De asemenea, rar se va consuma ceva care trebuie incalzit, mai bine sandvish-uri. Dar asta numai in cazul in care se fac sapaturi serioase si se gaseste sunca in rindul al treiela de pe ultimul raft.
-NIMIC nu se pune la loc. Mai amuzant este jocul "cautatul comorilor" care este incredintat cu atita dragoste consoartei.
-Punctul de mai sus nu se va indeplini deoarece, in afara de locul propriilor obiecte de imbracaminte, nu se cunoaste locul lucrurilor in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Eu m-am despartit de primul sot pentru principalul motiv ca nu aveam cu cine ma certa. Nu radeti! E groaznic sa traiesti cu cineva care nu are nici o reactie. E vesel sau trist, arata la fel.
Mai rau, daca eu eram foarte fericita si cantam prin casa, ma intreba "ce-ai patit, tampitel?".
Daca eram trista si plangeam, la fel.
Plecam, veneam, nu ma intreba niciodata nimic.
Daca aveam o problema grava, se multumea sa spuna "exagerezi". Apoi isi lua ziarul si ma ignora.
Dupa cativa ani, mi-a dat prima palma. Am luat-o in plin, tocmai pentru ca n-am anticipat. La fel, nu avea nici o reactie. Pur si simplu ma trezeam pe jos cu capul arzand de durere.

Una dintre intamplarile foarte grave s-a intamplat cu multi ani in urma, de 8 martie. Am plecat cu fetele la o petrecere in pijama. Toate eram maritate, cu copii, nimic vulgar. In acelasi timp, el avea chef la firma. Ne-am dus fiecare in drumul nostru. Doar ca el s-a dus cu autobuzul (pentru ca urma sa bea alcool) si eu am luat masina. Mi-a dat cheile de la masina simplu, fara discutii. Cand petrecerea mea era pe sfarsite, am sunat acasa sa vad daca el venise, nu a raspuns nimeni. Aproape imediat am ajuns acasa si m-a mirat sa vad ca in casa era lumina. Cand am ajuns in fatza usii, usa era sparta si intredeschisa. M-am speriat cumplit, primul gand a fost ca au intrat hotii si nu stiam cum sa fac sa aflu daca plecasera sau mai erau in casa. Am intrat cu teama, inima imi batea in gat. Holul de la intrare era devastat, peste tot zeci de pantofi aruncati in toate partile. In sufragerie, dulapurile erau golite si hainele aruncate pe jos. Cu picioarele tremurand am intrat in dormitorul nostru. Pe pat, un morman de haine si o dezordine cumplita. Parea ca in casa nu mai era nimeni. M-am lasat sa cad in fotoliu, mi-am aprins o tigara, apoi inca una si inca una.
Dupa putin timp a sunat ceasul, era ora 7 dimineata. Am tresarit, speriata. Pe patul din dormitor, mormanul de haine a inceput sa se miste. De sub morman, in pielea goala, a iesit el. Nici macar nu m-a privit. Eu eram in stare de soc. S-a dus la baie, a mancat, a plecat la serviciu. Toate astea intr-o liniste totala.
Seara, cand a venit acasa, mi-a spus ca pe brelocul cu cheile masinii erau si cheile lui de la casa, a venit inaintea mea si nu a putut intra. Asa ca a spart usa. Si a devastat casa pentru ca s-a enervat.

Este groaznic sa traiesti cu un om care nu are reactii.

Nu certati copiii cand viseaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Craciunitza,
ca a devastat casa pentru ca s-a enervat numesti tu lipsa de reactie?
Stiu ca am eu o obsesie cu abuzul zilele astea, dar citind primele tale rinduri, inainte de a ajunge la povestea cu casa, am vazut in descrierea fostului sotz descrierea unui barbat abuziv: apelative jignitoare spuse in gluma (timpitzel), refuzul de a comunica, ignorare, minimizarea starilor tale ("exagerezi"). Toate astea se afla in orice carte despre abuzul verbal. Nu e de mirare ca a ajuns in scurt timp si la abuz fizic. Bine ca ai fost fata desteapta si ai scapat de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

quote:
Originally posted by Bic

Sa recapitulez corolarul barbatilor:
-baia NU se spala.
-cum spuneati si unele dintre voi, totul se pastreaza pina la ultima picatura (e.g. o cutie de lapte cu doar o lingurita de lapte ramasa in frigider.)
-in general, ambalajele nu se arunca, ci se lasa pe masa
-capacele de bere nu se arunca nici ele, dupa cum nici desfacatorul de bere nu se pune la loc. Se lasa, in cel mai bun caz, pe masa din bucatarie, sau, in cazul mai rau, sub canapea, unde va zace pina la urmatoarea mutare a mobilelor sau a resedintei.
-piinea NU se pune in punga de plastic. Daca are hirtie, ce-i mai trebuie plastic??? Se poate minca si beton.
-hainele se lasa pe jos, ca si cind purtatorul a fost extras de un extraterestu si rapit direct din obiectele de vestimentatie.
-dupa dus, se va face cit mai multa apa pe jos in baie si NU se va curata in ruptul capului. In plus, se va uda covorasul din fata cazii, pentru ca oricine va veni dupa, sa simta o placuta racoare la picioare cind va iesi la rindu-i din baie.
-se va repeta figura de mai sus si dupa ras. Si cu covorsul din fata chiuvetei.
-in unele cazuri particulare, usile nu se vor inchide. Ele se lasa:
a) larg deschise in cazul dulapurilor; b) usor intredeschise in cazul usilor de camere, inclusiv celor de la intrare.
-In lipsa minii de fier a gospodinei, nu se va consuma din frigider nimic care este plasat in afara razei vizuale a primului rind de alimente de pe raftul din mijloc al frigiderului. De asemenea, rar se va consuma ceva care trebuie incalzit, mai bine sandvish-uri. Dar asta numai in cazul in care se fac sapaturi serioase si se gaseste sunca in rindul al treiela de pe ultimul raft.
-NIMIC nu se pune la loc. Mai amuzant este jocul "cautatul comorilor" care este incredintat cu atita dragoste consoartei.
-Punctul de mai sus nu se va indeplini deoarece, in afara de locul propriilor obiecte de imbracaminte, nu se cunoaste locul lucrurilor in casa.

bic am ras cu lacrimi.

il adaug si eu pe al meu la lista asta, identic 100%

Corina si Stephanie- 18.04.04

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

www.imagestation.com/member/join_signin_prompt.html?album_id=3399320093&rf=&ru=%2Falbum%2F%3Fid%3D3399320093" target="_blank">Stephanie 4-5 luni

www.imagestation.com/member/join_signin_prompt.html?album_id=4286671679&rf=&ru=%2Falbum%2F%3Fid%3D34286671679" target="_blank">Stephanie- my first photo

www.imagestation.com/member/join_signin_prompt.html?album_id=4286587367&rf=&ru=%2Falbum%2F%3Fid%3D34286587367" target="_blank">Stephanie - Catinel

www.imagestation.com/member/join_signin_prompt.html?album_id=3391450093&rf=&ru=%2Falbum%2F%3Fid%3D33391450093" target="_blank">Soricica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Draga Bic, scena descrisa de mine nu este reactie, este nebunie!
Noi nu ne-am certat pentru sosetele aruncate sub pat pentru ca le punea intotdeauna ordonat, nu ne-am certat pentru vasele nespalate pentru ca daca nu le spalam eu le spala el fara sa comenteze, era foarte ordonat si tipicar. Ceea ce, cred eu, este tot o forma de nebunie :)
Daca ne-am fi certat pentru fleacuri cred ca am fi fost si acum impreuna. Certurile astea neserioase descarca tensiuni, te ajuta sa-ti cunosti partenerul, chiar si increderea in celalalt o capeti tot din lucrurile marunte. La urma urmei ce importanta are cine spala cada, este o actiune care dureaza 10 minute.

Cu al doilea sot al meu situatia sta exact ca in descrierile voastre, l-as incadra cu succes la genul "nu face nimic acasa". In timp am invatat sa pretuiesc ceea ce este important dar asta nu s-a intamplat peste noapte.

Sotul meu este programator, toata ziua sta cu ochii si nasul in calculator, daca as intelege ce face acolo poate ar fi mai usor sa accept. Eu am profesie artistica, cu deschidere, foarte greu stau intr-un loc. La un moment dat lucra acasa, in week-end. Macar asa il vedeam si eu mai des. Asa se face ca intr-o sambata, desi eu imi facusem program de curatenie generala, el s-a instalat la birou sa lucreze. Am asteptat pana spre dupa-masa crezand ca poate-poate termina, dupa care am luat furioasa aspiratorul si am inceput curatenia. Doar ca, in furia mea, cablul de la aspirator a agatat cablul de la laptop si in cateva secunde laptop-ul era jos!
A pierdut, datorita mie, datele unei lucrari foarte importante, nu am reusit sa recuperam acele date. Am pierdut in felul asta o gramada de bani. Cand am vazut laptop-ul jos, cu tastele fugind in toate partile, am simtit ceva atat de taios in stomac incat altadata nu mai vreau sa simt asa ceva.

Nu certati copiii cand viseaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

Craciunita, ai fost criminala cu povestirea ta ... "totul intr-o liniste deplina". Am ris cu lacrimi ...

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

cred ca toata lumea se cearta din motive marunte. Oare cum e mai bine sa gindim "bine ca nu-s chestii serioase" sau "viata in doi e facuta din lucruri marunte" ?

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput