jegul din spitale!;(((((

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Am vazut multe spitale murdare, unele chiar din vina celor care ar trebui sa se ocupe de curatenie, altele dind numai impresia de murdar din cauza lipsurilor cronice. Cum de s-au putut renova in ultimii ani toate sediile postei, telefoanelor (chair inainte de a fi preluate de firma greceasca), Conelului iar pentru spitale nu mai sunt bani? Oricat ai incerca sa menti curatenia tot mizerabila va parea o camera cu peretii afumati si scorojiti si cu pardoseala ciobita. Spitalele de pediatrie sunt insa cele mai amarate, cred ca intr-o oarecare masura si datorita pacientilor care le populeaza si care sunt in majoritate tigani - ei au cei mai neingrijiti copii. Voi ajungeti acolo numai accidental, slava domnului! Am vazut cu ochii mei o femeie care tusea si scuipa pe holul spitalului. Poate ar trebui sa existe un sistem de departajare intre spitale ceva ca la hoteluri, iar in cele cu multe stele sa aibe acces numai cei care cotizeaza la Asigurarile de Sanatate; pentru cei care polueaza sunt bune si conditiile actuale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia popescu spune:

Nu ma pot abtine sa nu pun si eu o intrebare? Cine credeti ca ar trebui sa se revolte de lipsurile existente si cine ar trebui sa ia masuri? Si cine este vinovat ca lucrurile sunt asa cum sant in spitale? Medicii, nu? Si ce sa faca ei? Sa faca greva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cotofana2002 spune:

iti impartasesc opinia si cu parere de rau, trebuie sa recunoscv ca acest lucru se intampla in toate spitalele din tara, chiar si la Iasi
am fost cu baietelul meu de trei anisori, la spitalul de copii Sfanta Maria plina de speranta ca problema cu febra lui de cateva zile se va rezolva
stupoare, nici o analiza, direct tratament cu penicilina
fara exudat faringian, nimic, copilul fiind internat la urgenta
mizeria de pe lume, curent, bai infecte, ceva de nedescris, mi-am semnat fisa de extwrnare la cerere si am plecat in pijamale cu copil cu tot, la un cabinet particular sa deslusesc misterul... si cand te gandesti ca de nevoie vine omul la spital sa se trateze si nu sa se imbolnaveasca de alte boli, pe langa aceasta si fizic si psihic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria2 spune:

quote:
Originally posted by lia popescu

Nu ma pot abtine sa nu pun si eu o intrebare? Cine credeti ca ar trebui sa se revolte de lipsurile existente si cine ar trebui sa ia masuri? Si cine este vinovat ca lucrurile sunt asa cum sant in spitale? Medicii, nu? Si ce sa faca ei? Sa faca greva?

Nu,bineinteles ca greva nu este o solutie in nici un domeniu;si nici curatenia nu ar trebui facuta de medici ci de infirmiere, nu? Poate ca totusi acest cerc in care medicii nu le vad pe infirmiere ca nu curata spitalul, infirmierele nu-i vad pe medici ca te trimit la farmacia spitalului(si numai acolo)sa iei medicamente, care apar apoi trecute in fisa ca date gratuit de spital, nici asistentele nu sunt vazute ca "uita" sa treaca sa dea tratamentele daca a uitat pacientul ca exista buzunar la halat si tot asa, acest cerc este totusi tolerat de toti angajatii spitalului nu?
Eu am fost acum cateva luni internata la Sf. Ioan si cand i-am spus infirmierei ca toaletele sunt extrem de murdare mi-a raspuns ca "femeile sunt nesimtite", atunci i-am spus asistentei si mi-a raspuns ca nu este treaba dumneaiei(adevarat) dupa care i-am spus medicului care mi-a raspuns ca "acesta nu este un spital privat asa ca te rog sa te abti de la comentarii. O sa incerc sa te rezolv cat mai repede si o sa scapi"(dragut, nu?)
Nu cred ca asta avea vreo legatura cu peretii nerenovati, nu?

mp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

quote:
pai pa sanepid l-am sezisat io si el sa facu ca ploua

Sanepid-ul nu face nimic daca nu primeste sesizare de la D.S.P.
Experienta personala!Asta-i mersul.

July

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlbaIulia spune:

Va rog sa ma scuzati daca sint off topic si ignorati mesajul,

Intru pe forum de la servici si nu am timp sa citesc toate postarile. Dar vad ca s-a mentionat sistemul de sanatate canadian si s-a facut referire intre cel canadian si cel romanesc. Vreau doar atat sa spun ca cele doua tari in privinta spitalelor si a sanatatii nu sint pe doua continente diferite ci pe planete diferite. Am fost la spitale si in Quebec si in Ontario si nu am decat cuvinte de lauda si multumire. Am fost tratati ca oamenii de catre adevarati oameni.

AlbaIulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

quote:
Originally posted by cotofana2002

iti impartasesc opinia si cu parere de rau, trebuie sa recunoscv ca acest lucru se intampla in toate spitalele din tara, chiar si la Iasi
am fost cu baietelul meu de trei anisori, la spitalul de copii Sfanta Maria plina de speranta ca problema cu febra lui de cateva zile se va rezolva
stupoare, nici o analiza, direct tratament cu penicilina
fara exudat faringian, nimic, copilul fiind internat la urgenta
mizeria de pe lume, curent, bai infecte, ceva de nedescris, mi-am semnat fisa de extwrnare la cerere si am plecat in pijamale cu copil cu tot, la un cabinet particular sa deslusesc misterul... si cand te gandesti ca de nevoie vine omul la spital sa se trateze si nu sa se imbolnaveasca de alte boli, pe langa aceasta si fizic si psihic

Doamne ce m-a lovit acest "chiar si la Iasi" - no ofense, draga mea,
eu sunt proaspat recuperata dupa o aventura la Sf.Maria unde am stat cu copilul cateva zile..
E a doua mea aventura acolo, prima anul trecut cand Alex avea 5 saptamani a fost cum a fost - am iesit de acolo cu o infectie la un picior si a trebuit sa ma operez - dar asta a fost un iad. De data asta am facut o depresie nervoasa, nu gluma! Era sa bat o asistenta care insista sa ii faca injectii copilului cu aceasi seringa folosita la alt copil!!!!!!!!! care cica "are tot infectie urinara ca si al dvs si altfel trebuie sa se intoarca si dureaza"... era sfarsit de program...
Am reclamat-o si a venit cu o falca in cer si cu alta in pamant sa imi ceara socoteala. Copilul meu dormea si am anuntat-o ca daca nu iese in acel moment o iau de cap si o tarasc pana in cabinetul directorului - cateva etaje mai jos. Si cum copilul inca dormea i-am vorbit cu voce f joasa. A iesit isterizata si a spus ca am urlat la ea... Cand s-a trezit copilul am urlat. Am chemat si politia, am sesizat colegiul asistentilor, pe al medicilor si tot spitalul... Aveammartori ca a insistat sa faca injectia altfel ar fi sustinut ca mint.

Sa va spun ca am PLATIT infirmiera sa faca curat la bude? Bine ca nu ramaneam peste noapte acolo ca innebuneam de tot!

Sa va spun ca in urma cu 1 an a doua zi dupa cezariana o asistenta era sa ma omoare? Mi-a scos perfuzia si a plecat sa vorbeasca la telefon.Eram sub sedative si cand m-am trezit era tot plin de sange in jurul meu. Cum au venitau schimbat si patul nu doar salteaua si asternutul... si imi reprosau mie, ca daca nu veneau... muream sigur... Cand le-am intrebat daca realizeaza ca o perfuzie nu se schimba asa...
Cu cateva luni in urma o alta se razbuna pe dr. facand tratamente dupa ureche...

Scuzele mele, dar in Romania asistentii medicali si infirmierii ar trebui sa aduca bani de acasa sa fie lasati sa lucreze, nu sa fac zilnic greve! Sunt incompetenti si delasatori. Si corupti.
Pe mine nu ma mira cazurile de SIDA de la Sf. Maria de la Iasi si nici atatea cazuri de accidente petrecute in spitalele din tara.Degeaba sunt cativa medici buni daca asistentii sunt cei care sunt.

NUmai bine,
Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria2 spune:

quote:
Originally posted by lia popescu

Dupa ce am citit ce a scris Carmen cred ca da cineva ar trebui sa faca greva, si anume pacientii. Probabil ca ar trebui sa faca greve pentru a scoate toti incompetentii si coruptii din spitale.

mp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by AlbaIulia

Va rog sa ma scuzati daca sint off topic si ignorati mesajul,

Intru pe forum de la servici si nu am timp sa citesc toate postarile. Dar vad ca s-a mentionat sistemul de sanatate canadian si s-a facut referire intre cel canadian si cel romanesc. Vreau doar atat sa spun ca cele doua tari in privinta spitalelor si a sanatatii nu sint pe doua continente diferite ci pe planete diferite. Am fost la spitale si in Quebec si in Ontario si nu am decat cuvinte de lauda si multumire. Am fost tratati ca oamenii de catre adevarati oameni.

AlbaIulia

alba draga,
ti-am raspuns mai devreme in detaliu, dar s-a pierdut mesajul... acuma, ca sa nu creada romanii de aici ca in canada se ia sange cu ace de aur, sunt datoare sa precizez ca la medicover e mai calumea ca acolo, in sensul ca sistemul seamana, dar e mult mai nou, mai... modern!

in quebec n-am avut treaba decat cu ginecologia... mizerie nu era (dar nici in ro nu este, cel putin pe unde am fost eu, la municipal si polizu - la colentina e prima oara cand ma izbesc de acest fenomen) si sincer, nu m-am simtit tartata ca tine, "ca oameni de catre oameni", ci ca un client intr-o afacere, cu atentie sa nu-mi dea motiv de reclamatie, dar rece, deloc "mamos" ca acasa, cum eram obisnuita, ba chiar cu indiferenta, desi venisem cu probleme de sarcina, m-au "linistit" cum ca oricum o sarcina din 4 se pierde si asta e! (ceea ce m-a socat, deh! dar ei au alt sistem, atata tot)

apoi au mai fost niste usoare incompetente pe care la noi nici un student nu le-ar gresi (nu gaseau inimioara lui bebe pentru ca era MAI SUS cu o palma decat auscultau ei) si mi-au pus niste sangerari pe seama sensibilitatii colului, iar eu aveam placenta jos... medicii romani s-au crucit cand au auzit

asta e, peste tot sunt bune si rele

cat despre ceea ce povestesc fetele, mi s-a facut parul maciuca... incep sa ma gandesc serios sa facem ceva, macar un ziar sa sezisam... voi ce credeti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Gandacelu' mama!! Ma uimesti!! Ce origine avea doctorita respectiva?? Deci nu vreau, Doamne fereste, sa degenerez discutia dar daca e asa cum spui... e o exceptie. Ma repet sunt uimita de descrierea ta... Cat priveste asteptarile... nu stiu ce sa iti spun pt ca eu nu am asteptat niciodata mai mult de 30 min la usa unui medic, intr-adevar depinzi de programari pt care trebuie sa astepti uneori si doua luni... insa se iau in calcul urgentele care au prioritate si pacientul nu este expus la nici un risc datorita perioadei de asteptare. A se nota ca sistemul medical deserveste absolut toata lumea in nevoie. Este o falsa impresie (pe care si eu am avut-o la inceputurile mele aici) cum ca in Romania e mai bine ca poti deschide usa unui medic in orice moment vrei si medicul respectiv te asculta si iti urmeaza dorintele... Da! Deschizi usa medicului (cu capul) daca poti, daca nu mai greu sau deloc(intr-un procentaj considerabil). Tu poti! Avantaj tu!
Medicul poate sa fie amabil si apropiat fara sa piarda timp pretios pt alti pacienti si in orice caz nu e cazul sa asculte sugestiile pacientilor pt ca ei nu stiu, nu sunt tehnic in masura sa faca aprecieri privitor la ce metoda sau frecventa a investigatiilor e mai buna pt ei. Pacientul e panicat, ca e bolnav si nu cunoaste mare lucru despre afectiunea respectiva,iar chiar daca a mai citit sau auzit pe undeva cate ceva nu are baze stiintifice si nici statistice... si ca atare considera in mod subiectiv ca are nevoie de nu stiu cate si ce investigatii sau nu stiu ce metoda de tratament sau chirurgicala. (Pt ca sunt insarcinata nu pot sa nu fac referire la celebra controversa nastere naturala-cezariana a carei alegere nu e sanatos sa fie lasata la latitudinea pacientei).Medicul pe langa juramantul lui Hypocrat trebuie sa fie si un bun manager si sa lucreze "lean" daca vrea un sistem medical eficient, iar pacientii trebuie sa cunoasca si sa inteleaga acest fenomen.
Inca o data sanatate!!

Denisa si bebica din burtica - 31 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput