Legi aberante
Raspunsuri - Pagina 8
Karina spune:
quote:
Originally posted by Guestus
Solutia comunista este ca tot sistemul de termoficare trebuie schimbat. Nu am nimic contra celor cu centrale si apometre....doar incerc sa le explic ca pierderile dupa retea tot ei le suporta cu abonament sau nu.
Mai tii minte ce spuneai in prima pagina:
quote:
Timpenia a fost facuta la inceput cind au aprobat debransarile.
Centrale pot sa-si puna cite vor, dar fara dreptul sa se debranseze.
Blocul in sine inseamna si plata pierderile de apa dupa retea si plata gunoiul, liftul etc etc....fara situatii de genul ca eu nu folosesc deci nu platesc.
Las-o balta si numai vorbii aiurea, ca esti singur si nu faci altceva decit sa lauzi un sistem perimat.
Asta ai vrut, asta ai. Fii fericit ca este cum vrei tu, ai sa platesti la iarna de o sa-ti sara ochii din cap, dar poti fi fericit:
SI CEI CU CENTRALE SI CEI DEBRANSATI VOR PLATI MULT, DAR NU CEEA CE CONSUMA!
BEEEEEEEEEEEEEEEEEHHHHHHH
Karina
PS Hai sa-ti reamintesc ce-ai scris. Oricum ai intors-o in final frumos din condei, nu ?
1.Blocurile au fost facute cu un sistem bine definit...apa calda si caloriferul era inclus in pachet si furnizat de centrala de cartier. Acum 20% s-a debransat...iar restul de 80% plateste transportul apei si pierderile....ceea ce nu este corect. Daca la un bloc se surpa acoperisul toti pun banii sa-l repare....nu este doar problema celui de la ultimul etaj. Asa cum puneti problema cu apa calda se poate pune problema cu WC...eu am unul ecologic asa ca vreau sa se taie toata canalizarea....heheheh
2.Timpenia a fost facuta la inceput cind au aprobat debransarile.
Centrale pot sa-si puna cite vor, dar fara dreptul sa se debranseze.
Blocul in sine inseamna si plata pierderile de apa dupa retea si plata gunoiul, liftul etc etc....fara situatii de genul ca eu nu folosesc deci nu platesc.
3.Pui centrala ca in loc de 18 C sa ai 25 C in apt...apa calda la discretie...ca este fancy..sau mai stiu eu pentru ce.
Daca sintem 5 vecini care nu folosim WC este corect sa taiem canalizarea?
4.Deci faptul ca stai in bloc te aboneaza si la plata pierderilor dupa retea. Asa a fost conceput sistemul...bun prost.. asta este situatia.
Debransarea celor 20% nu este solutie pentru restul de 80%.
5.Nu este cazul sa moara si capra vecinului....dar apa calda si rece face parte din bloc...cum eu nu am voie sa scot peretii exteriori tot asa tu nu ai voie sa te debransezi. Legea cu debrasarea a fost dat aiurea, probabil la presiunea importatorilor de centrale.
Daca 7 etaje nu vor lift...plateste numai ala de la etajul 8?
Este corect?
6.Daca stau la capatul cartierului si intre mine si centrala termica sint 10 km si 1000 de blocuri debrasante ce vina am sa platesc pierderea (care a fost gindita sa fie impartita la toti)? Sistemul a fost facut prost de la inceput...dar trebuie o solutie gasita pentru toata lumea. Pentru unii asta inseamna comunism.
In DE sau NL nu cred ca poti sa stai la bloc si sa-ti sapi un put pentru apa in boxa ta de la beci....si apoi bye bye plata intretinerii.
Daca vin unii cu ideea ca-i deranjeaza tevile de apa rece? Scrie in contract ca trebuie sa le las sa treaca prin apt meu?
7.Deci centrala aia termica de cartier a fost facuta si conceputa sa functioneze pentru un nr de apartamente...daca unii se debranseaza restul care ramine plateste de rupe. Este simplu de inteles ce zic eu.
Probabil ca si in DE daca iti montezi centrala personala in apt iesi mai ieftin....habar nu am cit platesti m3 de gaz acolo. Dar din nefericire pentru ei nu au posibilitati sa se debranseze sau alte tiganii de genul asta. Ideea comunista este ca trebuie o solutie sa rezolve pe toata lumea...si nu ca pensionarul X (care nu are sa dea 30 mil cash) sa plateasca lunar si pielea dupa el.
8.Solutia este sa se faca ceva la scara nationala cu termoficarea.
Oricum toate pierderile care sint pe reteaua de apa se regasesc in note de plata marite care le achiti....adica la scoala unde-ti duci copilul...la notar care vrea mai mult ca are intretinerea mai mare...la frizer...blabla. Tot populatia plateste pierderea dupa retea in final.
9.Ok ...nu vrei sa platesti apa calda....dar in acelasi timp nici eu nu vreau sa platesc gazul intrucit este scump si ma costa pierderile. Joxy....pe unde trec tevile de gaz?
10.Daca cei 80% renunta la gaz hai sa vedem cum platesti tu toata sandramaua de regie a gazului.
11.slakje
tu nu intelegi nimic din ce scriu eu aici.
infofun
Cu Radet Renel Romtelecom Rgab nu sint ruda nici macar prin alianta.
Ce povestesc eu este ca tot sistemul este prost facut si debransarea la 20% nu este solutie. pierderile tot exista pe retea si domnia ta le plateste din buzunar... chiar daca ai apometre, centrale sau mai stiu eu ce sisteme. Nu dai tu banii direct la radet... dar guvernul acopera gaurile si notele de plata prin taxele tale. Intelegi ce povestesc eu?
12.Infofun
Si daca mergi la magazinul mega image care nu are apometre si centrale o sa platesti kg de banane mai scump (ca are si intretinerea magazinul mai scumpa).....asa ca cele citeva sute care le cistigi le platesti sub alta forma. Pierderile dupa retea tot populatia le plateste...solutia este ca tot sistemul trebuie reparat, schimbat sau mai eu ce sa-i faca.
13."Daca n-ar baga atitea bete in roate, pina la urma tot rominul si-ar face centrale de bloc, prin rate, cum ar putea. "
poti sa-ti faci cite centrale vrei, portabile, fixe or aeriene.... atita timp cit sistemul de termoficare actual exista pierderea tot tu o platesti. Greu de inteles? Nu are nici o legatura aici capra mea cu capra ta.
In alta ordine de idei daca cei 80% se deconecteaza de la gaz sa te vad cum platesti tu intretinerea retelei si salariile mesterilor gazari.
14.slakje
pe mine personal nu ma intereseaza cum dormeai tu. si nici nu cred ca este cineva interesat.
aici se vorbeste de termoficare, coturi, gigacalorie, Celsius, apa calda, rece. te incadrezi in subiect sau mergi la sectiunea OB-GYN cu problemele tale.
15.Solutia comunista este ca tot sistemul de termoficare trebuie schimbat. Nu am nimic contra celor cu centrale si apometre....doar incerc sa le explic ca pierderile dupa retea tot ei le suporta cu abonament sau nu.
Guestus spune:
Deci centrala individula este exact ca si cum ascunzi gunoiul sub pres atita timp cit sistemul de termoficare actual exista. Pierderile tot de tine se platesc. Iluzia cu debransarea nu trebuia sa existe si tot sistemul trebuia reparat sau modificat. Am zis ca nu este solutie pentru restul de 80% ca tu sa te debransezi. Asta nu inseamna ca sustin sistemul actual.
Daca cei 80% se taie de la gaze ai tu bani sa-i tii pe toti mesterii gazari si reparatia instalatiilor?
Karina spune:
quote:
Deci centrala individula este exact ca si cum ascunzi gunoiul sub pres atita timp cit sistemul de termoficare actual exista. Pierderile tot de tine se platesc. Iluzia cu debransarea nu trebuia sa existe si tot sistemul trebuia reparat sau modificat. Am zis ca nu este solutie pentru restul de 80% ca tu sa te debransezi. Asta nu inseamna ca sustin sistemul actual.
Daca cei 80% se taie de la gaze ai tu bani sa-i tii pe toti mesterii gazari si reparatia instalatiilor?
De ce faci comparatii care nu-si au rostul ! Pe cine ai auzit tu ca s-a debransat de la gaze ?
Daca toata lumea se debranseaza, cine mai plateste "pierderile", asta e problema lor de fapt !

Karina
+ Bogdanel 
Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim
slakje spune:
Asculta Guestus vorbesti fara tine. La urma urmei ma cac eu pe pierderi in momentul in care m-am saturat sa stau iarna in frig, cu 17 cojoace pe mine si sa-mi curga mucegaiul pe peretii exteriori(stii cum sunt iernile in Cluj? Pot fii si -28 grade celsius) , in momentul cand m-am saturat sa astept cate juma de ora cu apa curgand(pe care tot eu o platesc) sa-mi vina o tzara de apa calda sa ma spal la cur sa fiu curat,si din economiile si munca de-o viatza mi-am cumparat centrala noua, calorifere, apometre, am platit proiecte, tzevi de gaz, muncitori si mi-am montat o scula care-mi asigura confortul pe care-l merit dupa viazta intreaga de munca si sacrificii.
Intelegi? In rest ma cac eu pe pierderi, nu sunt treaba mea, este treaba regiei care ar trebui sa investesca si sa-si repare tzegile, si daca vrea sa supravietzuiasca sa fie rentabila si productiva.
Ai inteles?Nu cand o data pe saptamana mai pusca vreo tzeava sa-si trimita 3 oameni fara nici un fel de pregatire, fara nici macar un subinginer si ala batut in cap cu ei, sa mai dea o gaura in asfaltul proaspat turnat saptamana trecuta si sa mai faca o treaba de mantuiala sa mai aibe de lucru saptamana viitoare.
Tu incerci sa gasesti o justificare hotiei.
In rest mai lasa-ne si mai ia o pauza!
quote:
cl spune:
![]()
![]()
![]()
Mai fetelor, chiar n-are sens sa va consumati, pe bune! Am impresia ca Guestus a actionat in genul "intarata-i drace, ca si mie-mi place!". ![]()
Claudia
joxy spune:
Spune o vorba din batrani: "pestele de la cap se impute"
Tot de la cap trebuie schimbat si sistemul..si inceputul lui nu este in groapa de canal la conducta... este in parlament.
Cu respect,
Florin
Choose life
Guestus spune:
Pai nu este o comparatie care nu-si are rostul. Cum tu spui ca nu te intereseaza sandramaua de regie de apa calda si sa suport eu costurile sa functioneze tot asa pot sa zic ca tu platesti regia gazului. Eu o sa-mi cumpar butelie de miine.
cl spune:
quote:
Pai nu este o comparatie care nu-si are rostul. Cum tu spui ca nu te intereseaza sandramaua de regie de apa calda si sa suport eu costurile sa functioneze tot asa pot sa zic ca tu platesti regia gazului. Eu o sa-mi cumpar butelie de miine.![]()
Sa vezi dupa aia stat la cozi la butelie! Bafta!
Claudia
Karina spune:
Bravo Guestus ! Ia-ti si butelie si WC ecologic, si numai folosi nici liftul, ca eu n-am nimic impotriva ! Scrie undeva ca n-ai voie ?! Atita timp cit e legal, faci ce vrei, asa au facut si cei cu centralele termice.
Crezi cumva ca pe mine ma deranjeaza ca tie o sa-ti fie mai bine ? Desi nu cred ca o sa-ti fie mai bine, dar asta e optiunea ta de mai bine si te priveste !
Karina
+ Bogdanel 
Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim
Guestus spune:
Karina
au trebuit 6 minute ca sa editezi frazele astea?
"Crezi cumva ca pe mine ma deranjeaza ca tie o sa-ti fie mai bine ? Desi nu cred ca o sa-ti fie mai bine, dar asta e optiunea ta de mai bine si te priveste !"