Legi aberante

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Tevile pt. apa rece nu trec prin apartamentul tau. Trec printr-o nisha special amenajata, care nu este inclusa in actul tau de proprietate. Ele sunt proprietatea blocului.

Bineinteles ca poti sa le tai sa nu mai aiba apa rece cei de deasupra ta. bineinteles ca cel de deasupra te va actiona in instanta si va castiga, sau si mai bine, poate sa-si faca si el o gaura in podeaua proprie si copiii sai se se joace cu apa acolo.

Cu respect,
Florin

Choose life

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by Guestus

...
In DE sau NL nu cred ca poti sa stai la bloc si sa-ti sapi un put pentru apa in boxa ta de la beci....si apoi bye bye plata intretinerii.
Daca vin unii cu ideea ca-i deranjeaza tevile de apa rece? Scrie in contract ca trebuie sa le las sa treaca prin apt meu?

Presupun ca cei de acolo platesc exact cat consuma! Nu platesc pierderile.
Esti nostalgic?

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Deci centrala aia termica de cartier a fost facuta si conceputa sa functioneze pentru un nr de apartamente...daca unii se debranseaza restul care ramine plateste de rupe. Este simplu de inteles ce zic eu.
Probabil ca si in DE daca iti montezi centrala personala in apt iesi mai ieftin....habar nu am cit platesti m3 de gaz acolo. Dar din nefericire pentru ei nu au posibilitati sa se debranseze sau alte tiganii de genul asta. Ideea comunista este ca trebuie o solutie sa rezolve pe toata lumea...si nu ca pensionarul X (care nu are sa dea 30 mil cash) sa plateasca lunar si pielea dupa el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Pensionarul X cere debransarea ca nu are cu ce plati, saracul! Ca plateste prea mult pierderile radetului! Si de cand a dori sa traiesti mai confortabil inseamna tiganie?
Iar in DE platesti daca ti se ofera ceva in schimb, nu potcoave de cai morti!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Pai exista solutii la nenorocitele astea de centrale de cartier sau, mai rau, de oras in cazul oraselor mici: centralele de bloc sau de apartament. In DK exista doar din astea, iar in cazul centralelor de bloc, fiecare apartament are gigacalorimetrul propriu si termostate la calorifere. Evident ca intertinerea instalatiei este la comun, dar administratorul cvartalului sau al blocului are obligatia sa justifice fiecare banut pe care il pretinde. Locatarii, proprietari ori doar chiriasi, sint chemati sa participe la sedintele in care se intocmesc bugetele si fiecarei familii ii este trimis in plic, la sfirsitul unui an, bugetul de venituri si cheltuieli pe anul viitor!!! In schimb instalatiile merg struna, sint revizuite si schimbate obligatoriu, cred la 20 de ani.
Din Romania cine si-a pus centrala?? Tot ala care-si platea intretinerea, satul sa dea bani pe niste servicii de care nu beneficiaza!! Oamenii astia, cu siguranta ar fi fost dispusi sa plateasca acele costuri de schimbare a instalatiilor pentru montarea centralelor de bloc sau apartament!!! Dar nu...solutia asta (propusa de altfel de opozitie, la nivel local - deci inacceptabila din punct de vedere politic) ar insemna decesul unui sistem, de care multi se agata cu disperare!!!

pozulici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

quote:

Deci centrala aia termica de cartier a fost facuta si conceputa sa functioneze pentru un nr de apartamente...daca unii se debranseaza restul care ramine plateste de rupe. Este simplu de inteles ce zic eu.
Probabil ca si in DE daca iti montezi centrala personala in apt iesi mai ieftin....habar nu am cit platesti m3 de gaz acolo. Dar din nefericire pentru ei nu au posibilitati sa se debranseze sau alte tiganii de genul asta. Ideea comunista este ca trebuie o solutie sa rezolve pe toata lumea...si nu ca pensionarul X (care nu are sa dea 30 mil cash) sa plateasca lunar si pielea dupa el.

Mai rept, eu nu am centrala insa mai am un singur calorifer pentru care platesc, la fel si parintii mei care sunt pensionari, ca tot adusei vorba, si tot nu e corect! Tu nu intelegi ca oricum noi vom plati mai mult pentru ceva ce nu primim in veci?
Sa-i lasam deoparte pe cei cu centrala, ca vad ca ai ce ai cu ei, insa cei care s-au debransat, si nu si-au pus centrala, crezi ca au facut-o de dragul de a sta in frig? NU a facut-o pentru ca nu isi mai permit facturile de iarna atat de imense, pentru ceva ce nu merita. Daca Dobitocii de la putere ar fi vrut sa salveze acest sistem, care dupa parerea ta functioneaza foarte bine, de ce nu au imbunatatit ceva, de ce nu au schimbat pe faimosii directorii care habar nu au nici macar cifra de afaceri pe anul trecut, asta pentru ca e imensa, pentru niste servici de c....,de ce nu au mai restructrurat ceva posturi inutil platite si destul de bine, de ce nu au cautat unde sunt pierderile sa le minimizeze si apoi sa faca din radet un sistem la care cetateanul sa vrea sa se rebranseze, sa fie macar cald si bine daca tot platim nu? Nu ei au preferat sa lase gaura sparta, si sa ne fure noua din buzunar, ca tot suntem mici si prosti, si ne-am obisnuit sa inchidem gura si sa scoatem banul.
Tu nu ai apometre? Tu esti inca bransat la toate camerele? Sau nu stai la bloc si preferi sa vb in necunostinta de cauza?
Daca ai apometre afla ca le ai degeaba, ca oricum vei plati si apa care se pierde prin tevile sparte si nereparate din "lipsa de timp" a celor care pierd vremea pe la centralele termice. Asta pentru ca vei plati un abonament lunar, in afara de ceea ce consumi. E corect zici tu?
E ca si cum o fabrica care face paguba si nu profit, ar fi lasata sa lucreze, si lucratorii ar fi obligati sa munceasca in continuare pe bani de nimic sau chiar degeaba.
Si inca o data tu, chiar nu vezi ca e hotie? Sau ai un motiv pentru care tii cu cei de la radet?

GabrielaHope si bebitza din burtica!!!
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Solutia este sa se faca ceva la scara nationala cu termoficarea.
Oricum toate pierderile care sint pe reteaua de apa se regasesc in note de plata marite care le achiti....adica la scoala unde-ti duci copilul...la notar care vrea mai mult ca are intretinerea mai mare...la frizer...blabla. Tot populatia plateste pierderea dupa retea in final.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bobita spune:

quote:

Deci faptul ca stai in bloc te aboneaza si la plata pierderilor dupa retea. Asa a fost conceput sistemul...bun prost.. asta este situatia.
Debransarea celor 20% nu este solutie pentru restul de 80%.

Daca vorbim de sistem, de ce sa nu spunem ca fostul / actualul RADET, avea obligatia ca la 20 ani de la darea in folosinta a unui bloc sa inlocuiasca toate tevile. Asta ai uitat?
Adica blocul meu dat in folosinta in 1959 + 20=1979. Deci cine e de vina pentru pierderi = tot sistemul, atunci sistemul sa plateasca nu noi.

Bobita, 26 sapt si mamica lui Mariutza iubita
DPN 30 dec, dr. Adrian Neacsu, Judetean Ilfov
Sa fim fericite
http://community.webshots.com/user/valentina611969

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

guestus....hai sa fim seriosi....
Mie una mi se pare nu numai anormal ci chiar nesimtire sa platesc pierderile altora...
Ce daca centrala de cartier a fost facuta pt.un anumit nr.de apartamente? Daca mi-am pus centrala am facut-o ca sa am confort...si daca tu nu ti-ai pus...OK...plateste tu pierderile...
Asta e ca atunci cand un nr.mare si-au pus contoare de apa calda si rece si un nr.mic ramasesera sa plateasca pierderile...
Unde ai mai vazut tu ca tu, condumator, sa fi obligat sa platesti pierderile? Tu tb.sa platesti ce consumi...
Si m-am saturat de gandirea cripto-comunista a guvernantilor nostri (si vad ca si a multora dintre alegatori ...in cazul asta nu mai scapam de comunisti...)

Mergi la inceput

Ok ...nu vrei sa platesti apa calda....dar in acelasi timp nici eu nu vreau sa platesc gazul intrucit este scump si ma costa pierderile. Joxy....pe unde trec tevile de gaz?

Mergi la inceput