Legi aberante

Legi aberante | Autor: Camelia

Link direct la acest mesaj

Stiam ca in Ro sunt multe legi aberante dar, ce se intampla in ultima vreme, depaseste puterea mea de intelegere! Inca nu-mi revenisem bine din soc dupa ce am aflat ca, de curand, ni s-a ingradit dreptul la vot noua, romanilor din strainatate, si diriguitorii nostri au si copt o alta enormitate: chiar daca ai centrala proprie, platesti abonament la furnizorul de energie termica din sistem centralizat.Asta in caz ca nu te dovedesti "intelegator" si te reconectezi la sistemul centralizat de incalzire.Amanunte gasiti aici:http://www.evenimentulzilei.ro/social/?news_id=166805&PHPSESSID=cb754d674c8dc2815e4336c660177d42
Eu una nu-mi pot imagina la ce sa ma mai astept!

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Ce coincidenta ca si eu am deschis o data cu tine, acelasi subiect, in acelasi moment!!!! O sa-l sterg eu!

GabrielaHope si bebitza din burtica!!!
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Nu stiu ce sa mai faca, ca sa masluiasca bine alegerile! Am citit azi-dimineata si nu-mi venea sa cred! Sa le fie rusine!

Claudia

Mergi la inceput

Eu am spus ceva de genul: "Astia chiar sunt nebuni? Nu inteleg, este absurd, cum sa platesti pentru ceva ce nu mai primesti?! E ca si cum am plati abonament la telefon, cand de fapt nu avem telefon.
Eu nu am centrala, m-am debransat doar partial, insa ma gandesc la cei care au, si care au depus ceva efort ca sa aiba un confort mai omenesc, acum sunt obligati pe langa taxa de gaxe care creste mereu sa mai achite si un abonament lunar la dobitocii care isi umfla salariile, in loc sa isi repare tevile, si sa nu mai aiba atatea pierderi, pentru care se "chinuie" sa smulga din buzunarele noastre."
"Din noiembrie 2005, va fi aplicat tariful binom, adica factura de energie termica va avea doua componente: un abonament lunar si consumul efectiv de apa calda si caldura."- Sa inteleg ca nu vom mai plati cat consumam ci mult mai mult, si daca vom pleca pentru o luna de acasa oricum vom plati taxele. Da e clar ca asta se datoreaza faptului ca DOBITOCII de furnizori nu mai fac fata pierderilor proprii, si s-au gandit sa le imparta in abonamente lunare obligatorii. Deci gata cu pensionarii care faceau economie la apa calda ca sa plateasca mai putin, acum oricum o vor plati!!!!
Oare chiar nu se poate face nimic impotriva acestor aberatii??? Chiar trebuie sa le suportam, asta seamana a comunism!!!
Dragii de guvernanti sigur vor pierde acum alegerile, si eu ma gandeam ca dragutul de Nastase sa ajunga presedinte...HAHAHA acum din partea mea sa ajunga presedinte la el acasa, ca eu una nu-l mai aleg!!!
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia.t spune:

Ciao fetelor,
eu sunt din baia mare , la noi cam de 3 ani nu mai exista vestitele centrale termice de cartier.La noi toata lumease incalzeste pe cont propriu: centrale termice sau convectoare pe gaz.Eu de 3 ani de zile platesc gazul pe care-l consum pentru incalzire fara nimic in plus (toti cetatenii au contoare individuale la gaz, apa ).Cu noi ce vor face ca noi si daca am vrea sa ne rebransam nu mai avem unde? In toate sediile vechilor centrale sunt deja spatii comerciale.Cum vor aplica legea la noi?

camelia

Mergi la inceput

Camelia tu cred ca faci parte din acele zone in care nu se va aplica aceasta lege, asa cum se intelege din stire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Daca se va plati abonament, inseamna ca si vara vom plati incalzirea, nu ?! Pai de ce sa nu ia 10 piei de pe noi, ca tot n-avem decit 7.

Karina + Bogdanel

Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Blocurile au fost facute cu un sistem bine definit...apa calda si caloriferul era inclus in pachet si furnizat de centrala de cartier. Acum 20% s-a debransat...iar restul de 80% plateste transportul apei si pierderile....ceea ce nu este corect. Daca la un bloc se surpa acoperisul toti pun banii sa-l repare....nu este doar problema celui de la ultimul etaj. Asa cum puneti problema cu apa calda se poate pune problema cu WC...eu am unul ecologic asa ca vreau sa se taie toata canalizarea....heheheh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Guestus, cei care si-au montat centrale si le-au montat ca li s-a permis dpdv legal.Au alergat dupa o multime de aprobari, au pierdut mult timp si au investit multi bani.Ca sa afle acuma ca totul a fost zadarnic.Problemele pe care le amintesti tu, trebuiau puse inainte de a se da liber la centrale.Dar asa e in Ro:intai facem si apoi gandim.
Infofun, sorry!N-am vazut ca ai postat un subiect cu acelasi continut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Timpenia a fost facuta la inceput cind au aprobat debransarile.
Centrale pot sa-si puna cite vor, dar fara dreptul sa se debranseze.
Blocul in sine inseamna si plata pierderile de apa dupa retea si plata gunoiul, liftul etc etc....fara situatii de genul ca eu nu folosesc deci nu platesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Eu nu inteleg de ce trebuie sa fiu obligata sa ma racordez la un sistem de incalzire care este ineficient si care inregistreaza pierderi!Sa gaseasca solutii sa-l eficientizeze, nu sa ma oblige pe mine sa platesc incapacitatile lor!Eu asa vad lucrurile.

Mergi la inceput