invitatie in strainatate
Raspunsuri - Pagina 2
gorjan spune:
iti trebuie numai un formular completat ,ei iti mai spun ce alte acte e bine sa trimiti.In fiecare oras(mai maricel) exista un birou care se ocupa cu problemele strainilor. Nu trebuie sa trimiti nici o scrisoare cu explicatii dar daca o sa fie intrebati la ambbasada e bine sa specifice ca vin sa isi vada nepotul mai ales daca nu l-au vazut niciodata. Problema apare daca se specifica ca vine special sa aiba grija de el/ea si depinde de cum interpreteaza cel care ia interviul dar mai mult ca sigur ca e un punct bun daca specifica ca nu si-a vazut niciodata nepotul/nepoata. Chiar si pt ajutor am colegi care au putut urgenta revenirea parintilor pt ca nu aveau cu cine lasa copii. Parintii lor faceau un fel de naveta cu citeva luni state in Romania si aproape 9 pe aici . Totusi nu se stie cum poate fii interpretat.
Scuze in caz ca cineva a raspuns deja . Nu am avut timp sa citesc toate raspunsurile.
Bafta
gorjan spune:
formularul e si in engleza si in franceza. se poate intelege cel in franceza chiar daca nu stii mai deloc. partea cu alcolul si tutunul este mai inportanta in rest sa il lase asa. Bineinteles sa isi puna numele la inceput si gata.
Christina spune:
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Scuze ca n-am mai intrat pe aici dar am fost cu piciul la vaccinat si am avut doua zile cam grele. Adi daca poti trimite-mi formularul acela de invitatie pe emailul cristina91@hotmail.com. Multumesc anticipat.
Pe langa T4, invitatie si copie a actului de rezidenta, ce vor mai avea ai mei nevoie la dosar? mentionez ca au doar casa, n-au masina si maica-mea e pensioanara. E posibil sa aiba probleme sa ia viza daca n-au mai multe legaturi cu Ro? (gen masina, conturi grase in banca etc) credeti c-ar trebui sa le trimit niste bani sa deschida un cont sa se vada ca au la ce sa se intoarca in tara? Si doresc ca taica-meu sa stea doar o luna iar maica-mea vreo 6 luni, ar trebui aplicat pentru perioade diferite? le-o fi mai usor asa?
Multumesc inca o data.
Christina, mamica lui Victor
adi_edi spune:
Christina, ti-am trimis formularul. Nu e batut in cuie, pur si simplu e mai convenabil, decit sa te apuci tu sa scrii, nu-i asa?
Parerea mea e ca nu au nevoie sa le trimiti bani, ai mei au doar un apartament, amindoi pensionari, fara cont gras in banca, si le-au dat viza fara probleme (au trimis si ei prin DHL, e foarte convenabil, iti spun ei ce documente au nevoie, in afara de cele trimise de tine). Iar daca vin impreuna dar tatal tau vrea sa plece mai repede (sau mai bine zis perioada in care sta tatal tau se incadreaza in timpul cit sta si mama ta), eu zic sa le faci la amindoi invitatie pe aceeasi perioada, sa nu te trezesti ca ii cheama la interviu sa dea explicatii (parintii prietenei mele au venit de citeva ori impreuna, insa ultima data a hotarit sa vina doar tatal ei, si l-au chemat la interviu, cum de pleaca numai el? I-au dat viza, nu a fost problema, insa a avut ceva emotii). Daca le da viza pe 6 luni nu conteaza cind vin si pleaca, doar sa intre in Canada in perioada mentionata in viza, ca oricum au dreptul sa stea 6 luni de la intrarea in Canada.
Pupici!
Adi
Christina spune:
Adi, mersi mult pentru efort dar din pacate n-am primit inca formularul... ma intreb de ce. poti sa-l mai trimiti o data zippat? Si mersi mult si de sfaturi... voi aveti deja casa? incerc sa-mi dau seama daca si situatia financiara poate avea vreo greutate in chestia asta. Noi lucram amandoi dar impreuna abia avem vreo 50 de mii/an.
Mersi inca o data.