invitatie in strainatate
Doresc sa-mi invit parintii in vizita si nu stiu cum ar trebui sa sune textul invitatiei. Credeti ca e bine sa mentionez ca vin sa-si cunoasca nepotul? sau asta e posibil sa-i determine pe cei de la ambasada sa nu le mai dea viza. Please help!!!
Multumesc mult!
Christina, mamica lui Victor
Raspunsuri
DanaMario spune:
Chistina nu este bine sa mentionezi nimic de nepot
Zilele trecute socrul meu a obtinut viza si el vine aici pentru acelesi motiv sa-si cunosaca nepotul dar nici macar la ambasada nu trebuie sa mentioneze nimic de nepot.
Noi i-am trimis de aici si formularele completate pe care trebuie sa le completeze la ambasada si ca motiv am completat "Vizitarea familiei"
Invitatia eu am facut legalizata
Va pupici
Dana si Joshua
http://members.rogers.com/joshuas/
Christina spune:
Dana,
nu-mi spui si mie, eventual pe privat cum suna invitatia ta? si de unde ai luat formularele pe care ar trebui sa le completeze ei la Bucuresti?
Mersi mult de raspuns.
AlbaIulia spune:
Christina,
nu scrie nimic de copil. Scrie pe invitatie doar ca doresti sa-ti inviti parintii pe perioada xxx de timp si ca te vei ocupa de cazarea lor + toate cheltuielile in ceea ce-i priveste. Daca vrei, iti pot trimite invitatia care am facut-o eu cand au venit ai mei anul trecut.
AlbaIulia
Bubbles spune:
Noi am avut de fiecare data scrisori de la job (data angajarii, post full time, venitul anual), dovezi de rezidenta si mai apoi cetatenie, si o invitatie tipizata de la o agentie turistica (in Montreal, se numeste Voyages En Vogue). Nu am scris nici o scrisoare "de mina", in care sa specificam cine le plateste calatoria (evident, pensiile nu le-ar ajunge de nici o culoare), sejurul aici, etc., sau pe cine vin sa vada. Apoi au mai fost formularele, si de restul s-au ocupat ei (pasapoarte, taxe, tot dosarul pus la punct, pentru cind au mers la ambasada). Nu am avut niciodata vreun refuz din partea ambasadei.
Iti trimit pe PM adresa si nr. de telefon al agentiei.
Sa aveti noroc mult! 
danaA spune:
Christina, exact cum zicea AlbaIulia --ii inviti pe o peroada de xxxx si ca vei suporta cheltuielie. Noi i-am invitat pe tatal meu de 2 ori, pe mama o data si socri o data si nu au mers la interviu ci au trimis actele prin DHL si le-au trimis pasapoartele cu viza. Nu stiu in ce parte a tarii locuiesc parintii tai, dar pt noi din Bihor a fost mult mai usor asa. Si am mai trimis copii de pe T4. Daca vrei iti trimit pe PM o copie a invitatiei si tu o adaptezi la datele voastre.
Succes!!!
Dana, mamica de 2 baieti--Andrei si Stefa(21 Mai)
rosa spune:
Cum zice Bubbles, actele de rezidenta/cetatenie, invitatie si scrisoare de la serviciu cu specificarea salariului. Noi intotdeauna am scris "vizitarea familiei". Formularul de invitatie il gasesti la agentiile de turism (in Toronto la Apollo, Columbus si altele probabil). Cu ani in urma se cerea si legalizarea invitatiilor la notar, acum am inteles ca merge si fara. Alta varianta e sa scrii tu invitatia specificind, cum au zis fetele, ca le vei suporta cheltuielile de casa si masa.
Bubbles spune:
Chestia asta, cu perioada, o stiu din auzite: daca se cere viza de turist pentru mai mult de o luna, se trece prin examenul medical. Adevarat?
Ce-am facut noi, sa-i scutim pe parinti / bunici de un astfel de experiment, au cerut pentru o luna, si ambasada le-a dat pe 6 - 12 luni, de fiecare data, din oficiu
Nu am cerut pentru mai mult, deci nu stiu cum ar fi sa precizezi 1 an din start.
danaA spune:
Bubbles, de la 6 luni in sus se cere vizita medicala. Noi de fiecare data am cerut pt 6 luni la taica-meu si a fost in regula. Ceea ce pun ei pe pasaport de la ambasada e perioada in care poate intra in Canada, Odata intrat aici ai dreptul sa stai 6 luni. De cele mai multe ori iti pun ei o stampila aici la aeroport si scriu data la care tre sa pleci din Canada. Daca nu scriu nimic tot 6 luni ai voie sa stai. Poti sa intri pe site-ul de emigrari si explica acolo.
Dana-mamica de 2 baieti--Andrei si Stefan(21 mai)
adi_edi spune:
Christina, daca vrei iti trimit formularul de invitatie (il scanez) pe care l-am trimis soacra-mii si tocmai a obtinut viza, nu mai da banii pe la agentii sau mai stiu eu unde; intr-adevar nu se mai cere invitatie legalizata. Deci daca te intereseaza trimite-mi un PM cu adresa de e-mail.
Adi
DanaMario spune:
Formularul il gaseti aici
http://www.cic.gc.ca/english/applications/visa.html
Invitaia am trimis-o deja in tara si nu mai stiu exact cum suna textul dar eu sint din Toronto si invitatia am facut-o la Agentia de bilete "Maria Globe" ei sint autorizati sa elibereze si invitatii
Cum ziceau si fetele invitatia nu trebuie legalizata.
Acum tot cautam pe net formularul pe care trebuie sa-l completeze in avion si nu-l gasesc deloc desi cineva mi-a zis ca ea l-a gasit
Poate ma poate ajuta cineva sa-mi zica unde pot gasi formularul ala ca-i in engleza si sigur nu o sa se descurce sa-l completeze asa ca vroiam sa il trimit completat
Va pupici
Dana si Joshua
http://members.rogers.com/joshuas/