'faptul divers'...
Raspunsuri - Pagina 7
DARAEL spune:
Am si eu o nedumerire: cum merge curentul electric ?
Si de unde stie el cand sa mearga ?
Si unde ?
Si de ce asa de repede ? Incet nu poate saracul ? Daca oboseste ?
Cine l-a invatat toate acestea ?
Si daca este, cum s-a nascut ?
A stat si el 9 luni la mamica lui ?
A avut nevoie de cezariana sau a iesit pe unde trebuie ?
Si, de fapt, pe unde trebuie ???
Si mai erau cateva „mici” nelamuriri, dar le las pe alta data... nu zambiti !
DARAEL & Maria-Daria (16.02.2004) 
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
mariaangeli_que spune:
am si eu o intrebare dureroasa:de ce trebuie sa platim taxe?,lamurtima si pe mine,unde se duc banutii mei ca eu tot nu vad nici un rezultat
claudia_a spune:
Lulu draga ...superrrr explicatia ta privind universul ...sincer mi se pare cea mai logica si simpla explicatie primita
! Numai creierashul unui copil poate sa-si explice fenomenele asa de simplu si la obiect... Chiar ma intrebam uneori de ce nu ramanem noi copii o vesnicie??? ar fi totul ca o joaca si mult mai simplu! Desigur numai Dumnezeu stie!!
Eu ma intreb deseori daca animalele gandesc si ce simt cand noi le calcam (furnici, gandaci...)?
Tare subiect!!![]()
Claudia in curand mamica, nerabdatoare!![]()
nikomiko spune:
Chestiile stiintifice eu zic ca le puteti gasi aproape pe toate explicate acolo pe site-ul de care ziceam eu.
Cam ce intrebari ma nelamuresc pe mine:
- Cine si de ce a scris Biblia?
- De ce imina si creerul (gandirea sau nu stiu cum sa-i spun) nu functioneaza tot timpul pe aceeasi lungime de unda (de multe ori se spune ca "inima nu asculta capul")?
- Cum vi-l imaginati pe Dumnezeu?
_
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi
nikomiko spune:
aaaaa.... si mai am o intrebare:
Ce e sufletul?
_
dpintilie spune:
"1. universul e marginit. Ca o ceasca, iar planetele sunt particulele de zahar..."
Celelalte sunt floare la ureche, cum s-ar spune...Problema mea e tocmai in afirmatia de la inceputul punctului 1...![]()
Ca daca ai o cana cu particule de zahar, in afara canii ai masa si in afara mesei ai camera, apoi blocul, orasul, judetul, tara, continentul, Pamantul, sistemul solar, galaxia...si de aici nu mai stiu ce urmeaza, daca mai este ceva pana la univers ![]()
...ma rog, in final e universul...Si el e marginit...Si dupa ce naiba e?????? ![]()
![]()
nikomiko spune:
Sigur exita, ca de-aia nu putem sa-l masuram 
Stii cum e cand spui ca iubesti pe cineva infinit de mult? Adica n-ai masura pt. cat iubesti 
_
www.unet.univie.ac.at/~a0307778
Kehleyr spune:
Excelent subiect 
Dar cam filozofice intrebari, nu cred ca le putem gasi raspuns...
Pe mine ma framanta altceva. Fiecare dintre noi stie ca (in general) cerul e albastru, iarba e verde etc. Adica fiecare obiect are o culoare. Dar de unde stiti ca ceea ce numesc eu rosu de fapt pentru altcineva nu e verde etc.? Adica noi folosim aceiasi termeni doar pentru a ne putea intelege, dar poate de fapt ei denumesc lucruri diferite...
Infinitul exista, dar cred ca definitia lui depinde de numarul dimensiunilor pe care le percepi. De exemplu o fiinta unidimensionala parcurge traiectoria unui cerc ori de cate ori, si nu isi da seama ca parcurge acelasi traseu. Daor tu, care vezi 2D, iti dai seama ca e un parcurs limitat... (dar de fapt fiinta mea ipotetica 2D isi poate pune un reper... hmmm ![]()
)
Dana si
Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".

& Emma