Mamici de mai-iunie 2005
Raspunsuri - Pagina 4
gusta spune:
Buna viitoare mamici ma primiti si pe mine in clubul vostru ca acum am facut testul si a iesit pozitiv.Eu am 24 de ani si sunt la a 3 sarcina primele doua pirdandu-le la 7 saptamani acuma am emotii mari si sper ca totul sa fie bine.UM este 19 august .sper ca in astea 9 luni sa vorbim mult si sa ne povestit tot.Eu ca simtome am numai stare de voma dar am dureri in spate si in jurul buricului mai mari ca la menstruatie.Saptamana viitoare am programare la nenea doctorul sper ca totul sa fie bine pana atunci.
pa
marilena
KOKO NICOL spune:
Buna seara la toate mamicile purtatoare de BB
Am si eu loc in clubul vostru?
Sunt insarcinata in numai 3 saptamani (socotite de la conceptie) UM 20 august (sunt foarte aproape de tine Marilena).
Eu am 30 de ani si aceasta este prima mea sarcina, asa ca va inchipuiti ce emotii am.
Sper cu ajutorul lui Bunul Dumnezeu sa ajungem toate la 9 luni si sa ne admiram ingerasii.
Cand se recomanda a se face primul control ginecologic, ce se face atunci control pur si simplu sau numai ecograf.
Eu personal am luat cu vreo 7 zile inainte de conceptie si continui si acum sa iau acid folic, in rest pana merg la doctor incerc sa mananc cat mai echilibrat.
Voi ce mancati ?
Asteptam vesti de la voi ca sa putem rezista celor 9 luni.
carolinah spune:
Bine ati venit in club, Nico si Marilena. Va doresc o sarcina usoara si bebelusi sanatosi!!!
Eu am fost ieri la medic si am auzit atatea aberatii de la doctorita ca daca nu as sti ca s-a purtat atat de bine cand am nascut, nici nu as mai merge la ea. Deci, mi-a spus ca nu trebuie sa iau nimic in primele 16 saptamani de sarcina, ca sa nu influenteze fatul. Si cand i-am zis ca eu iau acid folic mi-a zis sa il "INTRERUP" ca nu e bine
si ca il voi lua dupa sapt 16. Ca parca mai ajuta la ceva atunci...
Apoi, am intrebat-o daca pot sa iau vit B6 la greturi si mi-a spus ca B-urile sunt malformative si in nici un caz sa nu iau. Hm, interesant, toate marile clinici din lume (de ex Mayo Clinic) recomanda vit B6 in caz de greturi. Ba exista chiar si un medicament canadian care se numeste Diclectin care are in componenta vit B6 si un antihistaminic si care este destinat special femeilor cu greturi de sarcina. Dar d-na doctor habar nu avea de asta si nici nu ii pasa. Din punctul ei de vedere gravida trebuie sa suporte greturile.
Apoi, am intrebat-o de prima ecografie si mi-a zis sa o fac pe la 15-16 saptamani, ca inainte dau banii degeaba. Bine si daca am colul scurt sau ceva de genul asta, eu de unde stiu?
Apoi, nici vorba de analize gen toxo, listeria etc. Nici vorba!
Ca atare voi merge pe barba mea mai departe cu acidul folic si la 9 saptamani imi fac o ecografie si mai vedem.
Va rog spuneti-mi si voi cum a fost la prima consultatie sa stiu daca sunt eu isterica sau ce?!
lina, cu Alina (2 ani) si BB la purtator
alina constantin spune:
Carolina, eu zic s-o schimbi urgeeeent! Pe bune... eu am fost aseara cu Androix la Tutunaru... o sa va povesteasca ea cu amanunte.
Mie Tutunaru mi-a spus clar, desi nu sunt gravi sa incep sa iau acid folic....a-la-long, sa-mi fac toate analizele de toxo& company, cat despre eco...sa va spuna Androix...
Eu zic sa-ti cauti un medic competent, chiar daca ai nascut cu ea...
DanaR spune:
DanaR
- 30 ani
- a doua sarcina
- nu sunt sigura pe data "insamantarii" fie 11.08 fie 21.08 dar ultimul ciclu a fost pe 02.08 .
Nu imi e rau ca la prima sarcina - atunci vomitam la ora fixa dimineata pana pe la 4 luni; acum nimic... Lipsa ciclu si ma dor sanii si sunt asa o plangacioasa 
Sotul nu il prea accepta considera ca ii pun picioru' in gat cu inca un copil... etc... Dar eu sunt pe pozitii . Tare imi doream inca un copil si eu sunt o leoaica cand e vorba de copii. Patric - baietelul meu inca nu stie astept sa merg la doctor sa am confirmarea lui doar ca doctorita mea e in concediu... si mai astept cateva zile.
Va pup si fiti tari si sanatoase.
DanaR
Androix spune:
Caro, si eu zic la fel ca Alina, doctorita asta a ta are idei ciudate. De unde si pana unde B-urile sunt malformative cata vreme acidul folic este vitamina B9...??? Cum sa nu iei acid folic cand toti medicii cu capul pe umeri recomanda acid folic cu trei luni inainte de a ramane insarcinata! Cat despre ecografie, mie mi-a facut aseara eco vaginala inca de la primul consult. A fost metoda de confirmare a sarcinii. Ea ca medic de unde stie ca tu esti insarcinata? Doar asa ca-i spui tu? Ea trebuie sa confirme testul de urina fie prin eco fie prin test de sange. Analize? Mie mi-a dat medicul o lista consistenta care a devenit imensa azi dimineata cand mi-a mai dat si medicul de familie. Deci e aiurea rau de tot cu medica ta. Cum crezi dar eu in locul tau as schimba-o.
Bun venit la noile mamici! Sa dea Dumnezeu sa ajungem toate cu bine la termen si sa avem bebici sanatosi!
Si acum sa va povestesc ce am facut noi aseara la primul consult. Am intrat plina de emotii la medic si m-a intrebat ce e cu mine, i-am povestit ca sunt isarcinata, UM 11.08 si m-a pus sa ma dezbrac pentru eco vaginala. Apoi mi-a aratat sacul embrionar
moment in care m-am pierdut cu totul. M-am pierdut asa de tare incat era cat pe ce sa uit sa-l intreb lucruri importante cum ar fi despre rinita mea alergica. Dar pana la urma mi-am amintit si l-am intrebat daca pot lua ceva medicamente. Mi-a zis sa nu iau nimic dar sa merg la homeopat, insa ar trebui totusi sa mai asteptam pana se va vedea si embrionul la eco. Drept pentru care pe data de 29 ma duc iar la eco. Pana atunci mi-a zis sa-mi fac analizele: hemoleucograma, biochimic, sumar urina, glicemie, secretie vaginala, papnicolau, ionograma (compensate de casa de asigurari) si toxoplasma, listeria, CMV, rubeola pe care le platesc. Medicul de familie a mai adaugat muuuuuuulte analize la gratuite, iar la platite mi-a mai dat sa fac hepatitele si clamidia. Sper sa va ajute daca vreti sa faceti ceva analize si nu stiti ce. Si mi-a zis sa iau acid folic o tableta pe zi, ceea ce oricum faceam inca de cand am aflat ca sunt insarcinata.
Pupici 
Andreea
Life it's like a box of chocolates. You never know what you gonna get!
micorint spune:
Bun venit noilor viitoare mamici!
Sa va spun ce-am mai facut eu: am fost la ecografie vineri seara si mi-a confirmat sarcina dar a zis sa mai vin dupa o saptamana ca sa poata vizualiza embrionul ca acum cica e prea mic. Deci ma duc saptamana viitoare. Tot atunci voi merge si la doctorita mea si voi vedea ce analize imi va da sa fac.
Deocamdata iau doar acid folic, o pastila pe zi. Si eu sunt cu foamea-n gat, as manca mult mai mult ca inainte... incerc sa ma abtin dar aseara parca nu ma mai saturam. In rest ma simt bine, dar as dormi non-stop. Sunt si intr-o perioada cam agitata la birou, sper sa se mai calmeze lucrurile.
Va
si sa fiti sanatoase,
Mihaela si Alex (2 ani si 3 luni)
Pozele noastre aici:
http://community.webshots.com/user/micorint
micorint spune:
Aaaa, si uitasem: mi-au crescut sanii! 

Dar asta nu e de rau, nu?![]()
Mihaela si Alex (2 ani si 3 luni)
Pozele noastre aici:
http://community.webshots.com/user/micorint
mstroie spune:
Bun venit noilor burtici!
Eu am inceput sa ma scol noaptea sa merg la baie si nu ma mai ia somnul
, ma invartesc o ora in pat pana adorm.
Am facut o listuta cu gravidutele de mai-iunie 2005:
1. nelia - UM 26.07
2. DanaR - UM 2.08
3. mstroie - UM 4.08
4. micorint - UM 5.08
5. Cornelia - UM 6.08
6. simonaeus - UM 8.08
7. carolinah - UM 9.08
8. Androix - UM 11.08
9. Corail - UM 13.08
10. mariamunteanu - UM 13.08
11. FlorentinaG - UM 15.08
12. gusta - UM 19.08
13. KOKO NICOL - UM 20.08
14. roisin - UM 21.08
15. monu - 6.09
16. loreen
17. anky
18. nicodoh
19. adrianafedorca
20. sirod
21. ade x
22. mamaruta
23. babygirl
Mari
7 saptamani
loreen spune:
Salut![]()
Este minunată experiența sarcinii, mai ales o a doua,după ceva timp.Dacă nu ați ajuns la doctor să o face-ți cât mai repede.Niciodată nu se știe. La mine a fost cu noroc, în sensul că mi-a dat tratament pentru menținere și sper că va fi bine, pentru că până pe 2 mai este timp mult.
La prima sarcină nu am avut nici un fel de simptom așa că de grețuri nu vă plângeți că vor apărea exact când nu vă așteptați.Mi-am facut planuri mărețe de ziua mea
mai că schimb prefixul , iar acum aștept să-mi treacă grețurile
Baftă multă și un prim trimestru suportabil