zidul israelului-progres?-protejare?
Raspunsuri - Pagina 7
liviujuristul spune:
Iti multumesc pentru raspuns.
Nu te supara pentru parerile mele.
Sa ne intoarcem la "zidul" care...
Sa mai auzim si alte parteri.
Apropo,tot suntem in zona Israelului si Palestinei,ar fi un dezastru moartea lui Arafat.Speram sa scape cu bine.
Inaltator este gestul Frantei care s-a oferit sa ii acorde tot ajutorul medical.Azi a fost transferat la un Spital militar din Paris.
madelaine spune:
Pentru cine are rabdare, uite aici un site www.davidduke.com , care cred eu ca raspunde ( cu documente si dovezi clare) multor intrebari ale noastre. Mai mult de atit pot sa adaug?
Madelaine si cei trei muschetari
madelaine spune:
Am sa adaug aici o intrebare, ce drept are statul israelian, daca doreste pacea asa cum voi spuneti, sa survoleze teritoriile Libanului? Stiti voi de cite ori am trait in spaima, si copiii mi-au facut pe ei de frica, atunci cind avioanele israeliene au trecut foarte jos deasupra Beirutului? Stiti ca fetita mea asta vara, a urlat din tot sufletul si pina acum tremura si ma intreaba daca e razboi mama? e razboi? pentru ca nu mai demult de asta vara, avioanele au trecut jos, si au facut un zgomot infernal, atit de urit incit am crezut ca au bombardat. Cum explicati? Cine ataca? Libanul ataca Israel, sau Israel vine peste Liban? Vreau o explicatie clara. Nu sint rasista, sint romanca in primul rind, dar ce am facut noi, aici sa meritam asa ceva? Multi nu stiu ce inseamna acest zgomot urias produs de avion atunci cind coboara brusc . Ma refer la avioanele militare. Daca se da o lupta, se da in sudul Libanului in teritoriile ocupate, intre militari nu civili. Ori in Beirut sint civili nu? Nu mai am puterea sa vad cum cautati sa-i gasiti numai pe unii vinovati. Dar sint trista, si parca astept cu groaza oricind ca avioanele israeliene sa ne viziteze, cind doresc ele, si sa ne produca spaima. Si inca ceva, tot cind era armata in sud, atunci cind au aruncat bomobele alea in corturile U.N. unde au murit sute de mame si copii si batrini, poze pe www.davidduk.com, era zia in amiaza mare cind au aruncat o racheta dintr-un elicopter Apache, la 100 metrii de casa noastra. Nu va spun spaima pe care am tras-o. Oare s-au dus libanezii in israel si au facut victime? Se luptau pe teritoriul lor, in sud acolo unde doreau sa-l elibereze. Reflectati putin la asta.
Scuze pt.eventualele greseli dar nu am mai verificat.
madelaine spune:
Situl este www.davidduke.com , scuze. Ma gindeam cum ar fi ca bulgarii sa treaca deasupra Bucurestiului cu avioane militare, sa produca un perete de sunet...nu stiu exact cum ii spune in romaneste, si sa bage spaima in oameni? ce ar face autoritatile romane? ar sta cu bratele in sin? Am uitat de asemenea sa va spun ca atunci cind avioanele trec asa jos, se clatina peretii, zdrangane geamurile, si se aude un vuiet de spui ca-i cutremur. Nu exagerez...spun adevarul.
liviujuristul spune:
Ai dreptate.
Tocmai de aceea am deschis acest subiect,pentru-ca insusi Israelul si politica care o practica sub "protectia" celor "mari" ai lumii si sub motivatia ca vaneaza teroristi,incalca drepturile unor state consfintite prin documentele O.N.U.
Daca S.U.A. nu ar fi declansat acest razboi antiterorist,ce motiv ar fi gasit guvernul israelian,ca sa motiveze "escapadele" armatei lor in teritoriile invecinate.
O armata care nu stie ce inseamna sa lupti impotriva unor forte armate ci se lupta cu copii,femei si batrani pe care ii considera inamici!!!
Daca ar fi mai inteligenti si nu ar dori razboi in zona ar aborda metoda dialogului si nu represalii armate.
liviujuristul spune:
Ai dreptate.
Tocmai de aceea am deschis acest subiect,pentru-ca insusi Israelul si politica care o practica sub "protectia" celor "mari" ai lumii si sub motivatia ca vaneaza teroristi,incalca drepturile unor state consfintite prin documentele O.N.U. este un subiect de discutat.
Daca S.U.A. nu ar fi declansat acest razboi antiterorist,ce motiv ar fi gasit guvernul israelian,ca sa motiveze "escapadele" armatei lor in teritoriile invecinate.
O armata care nu stie ce inseamna sa lupti impotriva unor forte armate ci se lupta cu copii,femei si batrani pe care ii considera inamici!!!
Daca ar fi mai inteligenti si nu ar dori razboi in zona ar aborda metoda dialogului si nu represalii armate.
liviujuristul spune:
Nu am nimic cu nimeni dar am ramas surprins de dorinta prietenilor mei din Israel,care au spus ca " domnule ne-am saturat si noi de atatea conflicte,vrem sa traim in pace cu vecinii nostrii,dar nu depinde de noi ci de guvern care nu intelege ca pacea nu se face cu arma ci cu ramura de maslin,iar daca la noi s-a aruncat o bomba ai nostrii arunca trei si uite asa se intretine conflictul".Cui foloseste ???
madelaine spune:
Liviu, asta spun si eu. Nu am nimic cu poporul israelian, care este dornic de pace, sint sigura de asta. Dar ce ne facem cu cei care ii conduc? Eu stiu ca exista un plan dupa care merg ei, am dat si un site care spune mai multe. Asa ca degeaba poporul s-a saturat de razboi si vrea sa traiasca in pace, daca cei care sint la conducere tot ce au in plan fac. Acum Palestina ca Palestina dar ce au fratilor cu Libanul, Siria? Cine ii intarita pe astia? Cine a intrat 1982 in Liban si l-a ocupat? Asta ce nu inteleg. Si de ce pina acum in fiecare vara ne trag cite o spaima de ne sare sufletul in noi, si ne lasa sa ii injuram si astfel sa se adinceasca ura?
liviujuristul spune:
Se negociaza terenul unde va fi inmormantat Arafat,in eventualitatea decesului sau.
Se preconizeaza sa fie ales locul in Fasia Gaza.
In sfarsit si autoritatile israilene,cica vor fi intelegatoare cu personalitatile lumii arabe si musulmane,sa poata avea acces la inmormantarea lui Arafat daca va fi cazul,fara restricii si "ziduri".
Oricum ,daca moare Arafat ,israilenii vor avea de infruntat multe in urmatoarea perioada,cine stie ce va urma.Poate si de aceea atentia a fost captata de toate tarile si marii oameni politici.
liviujuristul spune:
A murit Arafat,totul invaluit in mister,dar mai dureros este ca a murit fara sa-si vada visul implinit si anume Statul Palestinian recunoscut in teritorii liber si suveran,vis pentru care a daruit cel mai de pret dar,viata lui.
Cinica actiunea guvernului israilean,crearea unui zid care sa separe oamenii de oameni,civilizatia de civilizatii,dar mai cinica afirmatia premierului israelian "daca a murit Arafat, nu imi mai dau demisia"... de aici eu inteleg ca acest premier nu a mai avut curaj si putere sa lupte de la egal la egal cu Arafat,si acum se bucura ca a scapat de un adevarat adversar care lupta pentru poporul sau aflat in robie.Oare asa procedeaza un adevarat diplomat ???
Zvonul precum ca Arafat a fost ucis prin otravire prinde contur pe zi ce trece.Medicul personal cere sa se faca deshumarea si autopsierea .Deci este clar,fara indoiala ca cineva a avut interes sa scape de el .Facand apel la cunostintele de istorie sa ne amintim de cazurile de otavire de la curtea Frantei ,era o metoda des folosita pentru a scapa de asa zisii incomozi ai curtii regale din perioadele trecute.
Ce se va intampla cu palestinienii?cine ii va mai sprijini in demersurile lor? Urat din partea israilenilor ca se bucura de moartea liderului palestinian,ce cinism.De fapt si-au ucis un premier,ce sa le mai ceri.
Speram la pace si diplomatia sa ia locul confruntarilor armate.