Urat! Parcare gravide
Raspunsuri - Pagina 2
laurajr spune:
Sa va povestesc si eu o faza de cand eram insarcinata : mergeam cu autobuzul in afara orasului la Metro sa-mi iau niste chestii, traseul lung, aglomeratie, toti se dadeau loviti in aripa de oboseala dar la un moment dat ochesc un scaun si cum se elibereaza dau sa ma asez... mai fetelor, eram in luna a VI a aveam burta nu prea mare dar oricum , vizibila : cand ma ia un tip de brat si da sa ma ridice de pe scaun cu forta ca el e handicapat si ca de ce sa stau eu acolo!
Pe moment ,de furie m-am blocat dar mi-am revenit imediat si am inceput sa urlu la el : Bai tu esti handicapat la cap, nu ma vezi cum arat
? Animalu' a dat inapoi mormaind, eu m-am asezat dar nu mi-a mai tihnit odihna dar faza cea mai tare stiti care este ? Eram cu socrii mei si NICI UNUL NU A SARIT SA-MI IA APARAREA ! M-au lasat sa ma descurc , dar daca individul devenea violent, ca doar s-au mai vazut cazuri ?
symaco spune:
sa va povestesc si eu o mica patanie!
eram la magazin sa fac niste mici cumparaturi si nu am avut marunt sau cip sa iau carut....ghinionul meu!
ca de obicei,mai iau si aia si ailalta,ajung la casa sybille incepe sa planga o iau si pe ea in brate..erau femei in fata mea da nici una nu mi-a dat voie sa pun macar cumparaturile pe banda...priviri de mila am primit.
![]()
![]()
![]()
A_Iulia spune:
Asta tine numai de educatia fiecaruia. N-as putea afirma ca cei ce o fac sunt "gentlemen". Sunt normali. Anormalitatea este la ceilalti.
Pacat, da, dar astia suntem. Si educatia se mai poate face pe parcurs, dar cu slabe sanse.
La supermarketurile din Romania cu case special pentru persoane cu handicap/femei gravide - este pe undeva normal sa se aseze si altii, daca este aglomeratie mare - insa femeia gravida are prioritate (te duci in fata la casierita, ii spui ca esti gravida, si te ia urmatoarea, nu conteaza cati stau la rand; ideea este ca trebuie pe undeva sa-ti ceri drepturile, sa nu-ti fie rusine ca le ai!). Eu asa am facut si nu a comentat nimeni.
Cu autobuzele...mda, mai greu. Greu sa faci educatie celor ce au deja mentalitatea asta in sange.
Adina +
Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre
anangel_lexi spune:
Imi pare rau ca trebuie s-o contrazic pe ElenaLove. Nu se intampla numai in Romania. Cand eram in Germania circulam destul de des cu tramvaiul. De fiecrae data cand se urca cate o batranica ma ofeream sa-i dau locul si de fiecare data respectiva batranica facea niste ochi mirati la mine de parca cine stie ce-as fi facut. Era clar ca nu erau obisnuite cu asa ceva! Multe din ele imi multumeau dupa aceea de cate ori imi intalneau privirea.
Sometimes I still lose my mind/ when life is cruel and unkind/ but it's when I suffer that I learn/in a repenting heart love will burn/oh I'm/ thanking blessed Mary for light divine
iileana spune:
quote:
Initial creeata de ankalaura
Cine se ridica? In experienta mea de gravida: NUMAI pustoiacele de 14-16 ani si batranele!
Exact!!! Stateam la un moment dat in metrou, in faza de "foarte gravida", linga un sir de mitocani care stateau bine-mersi pe scaune si puteau si ma-ntrebam (aflasem deja ca va fi baietel) "Oare unul d-asta o sa fac si eu?"..
Dar trebuie sa spun ca in faza de "mama cu copil in brate" situatia s-a schimbat radical. Trag de mine sa-mi cedeze locul. Vorbesc serios. Sotul meu e si mai tare, cind e cu Tudor in brate. E deajuns sa se uite mai urit la unul de sta jos (
), ca ala nu numai ca-i cedeaza locul, dar se si ofera sa-i composteze biletul...
Burtocika spune:
In faza cu supermarketurile: daca gasiti locul ocupat, o trecere in dreptul masinii si o cheie "uitata" ca din intimplare in mina face minuni. Si un bilet pe parbriz ca sa stie de ce a fost sanctionat. Mi s-a intimplat la Cora sa vad un paznic cum se certa cu o cucoana pt ca parcase in locurile rezervate, si a avut cistig de cauza.
La casa: cu tupeu inainte, in fata tuturor, ca doar e casa speciala si ai prioritate.
In autobuz: la fel. Laurajr - socrii tai ... no comments !
Ideea e - trebuie sa ne cerem drepturile, pt ca daca ne bazam pe bunul simt al celor din jur ... e cam nasol.
Boghi
ralualexandrei spune:
Cred ca e timpul sa abandonam atitudinea de "taci si inghite",trebuie sa ne cerem drepturile chiar daca poate nu le obtinem atunci ,poate mai tarziu.Invatati sa va certati fetelor si nu va lasati ignorate.
Andra
Babee spune:
Putin off topic dar oarecum legat de nepasarea semenilor.
Insarcinata fiind tot mergeam la SCS(Shopping City Süd Viena).Si normal bebe apasa..fuga la toalete.Erau uneori cozi de-ti venea rau.Se uitau doamnele la mine..zambeau si trebuia s-astept pana se elbereaza loc sa fac si eu.NICIODATA nu mi s-a intamplat sa-mi zica cineva:va rog..ca poate va scapati(si multe erau si cu copilasii dupa ele, imi imaginez ca trecusera si ele prin aceleasi etape
).Era cumplit pentru ca acum imi venea sa fac, in cateva secunde trebuia sa fac.Nu am reusit performante neplacute...dar tot nesimtite sunt.Educatia....cred ca nu exista in unele locuri!
'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html" target="_blank">Pozici botez
Album 1
Album 2
Iubi si Phillip (6.02.2004)
iileana spune:
quote:
Originally posted by ralualexandrei
Cred ca e timpul sa abandonam atitudinea de "taci si inghite",trebuie sa ne cerem drepturile chiar daca poate nu le obtinem atunci ,poate mai tarziu.Invatati sa va certati fetelor si nu va lasati ignorate.
Andra
O prietena avea un mod tare simpatic de a-si cere drepturile. Se posta linga mitocanul de pe scaun si, cu o voce linistita dar hotarita, ii tinea urmatorul discurs: "Stimate domn, sint nevoita sa apelez la gentiletea si intelegerea dvs. Dupa cum probabil ati observat, sint insarcinata. Sigur, este un lucru care ma bucura foarte tare, pe mine si intreaga familie, dar atrage dupa sine unele inconveniente..." si aici incepea sa-i insire despre glezne umflate, dureri de spate, etc...Succes garantat. Bine, ea avea si talent oratoric.
Laura Takacs spune:
Eu nu stiu zau unde ai vazut Syracuse "gentilete" si oferit de loc de catre barbati aici. Ti-o spun first hand ca in metrou doar femeile mi-au oferit locul, in autobuz la fel, ca barbatii practicau chestia cu "te faci ca ploua" cand ma vedeau (gravida). La magazinele cu parcare speciala de gravide sau mame cu copii, este intr-advar loc de obicei, dar uneori se aseaza smecheri, asa ca peste tot. Intr-adevar sunt de acord ca femeile nu-si cer drepturile destul sau mai deloc.