Clarificari privind CIC - 2004 (2)
Raspunsuri - Pagina 5
cool spune:
Gandacelule,
Hai sa lamurim mai cool problema:
-ai stat in CIC pana in iulie 2004 ? (tu ai scris iulie 2002)
-ce inseamna angajata fictiv? (daca ai stat acasa , fara sa dai pe la serv, iar firma ti-a platit CAS, atunci e ok!
Vei avea dreptul la CIC.) ASA ESTE???
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by cool
Gandacelule,
Hai sa lamurim mai cool problema:
-ai stat in CIC pana in iulie 2004 ? (tu ai scris iulie 2002)
-ce inseamna angajata fictiv? (daca ai stat acasa , fara sa dai pe la serv, iar firma ti-a platit CAS, atunci e ok!
Vei avea dreptul la CIC.) ASA ESTE???
da! asa este, v-am zis ca io la astea leagislative sunt scuze!
am dreptul la CIC, dar salariul de CIC (sau cum s-o chema) se face 7 milioane din ianuarie sau nu am inteles eu bine?
burtici si pitici
cool spune:
Nu stiu gandacelule cat se face indemnizatia CIC in ian 2005, yo nu anticipez si nu ma iau dupa barfe, cand apare concret in M.O., atunci, kestia devine oficiala:))
Ele spune:
Ufff si mie mie se pare complicate toate lucrurile astea.
O noua nelamurire: actele care se depun pentru CIC se depun la locul meu de munca sau la casa de pensii, deoarece contabila mi-a zis ca eu dupa ce termin si cele 42 de zile nu mai am nici o treaba cu ei si ca totul o sa trebuiasca facut la Casa de pensii (dosar+plata indemnizatiei sa o ridic tot de la ei)
Elena, 35 sapt, DPN-5nov
Rozi spune:
Elena,
Daca ai contract de munca pe perioada nedetrminata cu firma, si CIC-ul tot ei il platesc, deci la ei depui actele de solicitare.
"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"
Sabina spune:
Acum e f. clar. Am 6 ore, norma de asistent e de 12.Nu am carte de munca, sunt la plata cu ora.In conditiile in care am juma de norma, am dreptul la vechime? Si la indemnizatie????
Sabina & Sofia Galagia
Sabina spune:
Multumesc, Marius!! Numai ca alea de la salarizare sunt niste scarboase, si vreau sa ma duc pe capul lor pregatita.Cu ce lege le dau in cap??? Zi-mi macar unde sa ma uit, ca sa stiu ce spun cand ma duc pe-acolo.Multumesc din suflet inca odata!
Sabina & Sofia Galagia
SimonaD spune:
Buna bineinteles am si eu o intrebare pentru Marius:-)Sunt angajata cu carte de munca din 1 oct.2003 am lucrat cele 10 luni pana la 2 sept 2004 si sunt acum in concediu prenatal de 63 de zile pana la data nasterii (acum fiind in saptamana 36 de sarcina ,DPN 25 oct.2004).Indemnizatia pentru cresterea copilului se ia incepand cu data nasterii copilului termen de 2 ani/ sau pana la implinirea varstei de 2 ani ai copilului?Eu stiu ca dupa nastere sunt cele 42 sau 45 de zile de concediu post natal Obligatorii pe care statul le plateste cu 85 % din salarul avut pana in acel moment,deci;incepand cu ce data se ia CIC?