Clarificari privind CIC - 2004 (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

1. Sa lucreze minim minim 1 luna...dar la risc eu as spune minim 2 luni
sau
2. somaj
sau
3. contract de asigurare individuala
sau
4. concediu medical

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brotacel03 spune:

Multumesc de raspuns, Marius. Dac-ar fi sa-si faca asigurare individuala, ar trebui facuta din martie 2005, de cand termina primul concediu pt. cresterea copilului, si pana naste, in iunie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Marius, daca perioada CIC este considerata ca perioada asimilata, prietena lui brotacel nu ar putea intra in concediu medical cateva zile si apoi in prenatal?

multumesc

Oana si comoara (18 sapt)
Dr. Hamid - Medicover/Filantropia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Amaya,

Brotacel a intrebat care sunt posibilitatile pt a beneficia de CIC iar Marius a indicat care sunt acestea adica inclusiv C Medical.

Intrucat persoana in cauza are CIM suspendat,la implinirea varstei de 2 ani a primului copil, face cerere de reinceperea activitatii prin revenirea din CIC si din ziua urmatoare prezinta certif medical pt concediu maternitate pt cel de-al doilea copil.
Primul CIC este perioada asimilata asa cum spui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Cool, multumesc...asa e, eu nu am vazut ultimul punct din raspunsul lui Marius...scuzele de rigoare

Oana si comoara (18 sapt)
Dr. Hamid - Medicover/Filantropia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brotacel03 spune:

Va multumesc frumos. Am listat si ii voi duce prietenei mesajele, pentru edificare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda_m spune:

Buna tuturor!
V-am scris acu o luna de zile si v-am cerut ajutorul,acu din nou.Sunt profesor suplinitor cu contract pana in 31 august a.c. si am nascut pe 21.08 un baietel.v-am intrebat atunci daca se poate sa intrerupt concediul de odihna pt concediul post natal.Am primit raspunsul totul e ok.Acu vin cu urmatoarea intrebare:dupa cele 42 de zile de concediu post natal urmeaza sa iau concediu pt ingrijirea copilului,la cine depun dosarul cu acte(la casa de pensii sau la scoala) si ce acte imi trebuie.Cineva imi zicea sa-mi fac dosar sa-l depun la casa de pensii si sa-mi dea banii prin cec.Voi ce ziceti?Si pana cand trebuie depuse actele?
Va mutumesc anticipat pt raspuns.Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cool spune:

Intrucat contractul tau individual de munca incheiat pe perioada determinata a expirat la data de 31.08.2004, trebuie sa mergi la Casa teritoriala de pensii de care apartii cu domiciliul, pentru a beneficia atat de indemnizatie pt concediu postnatal cat si de indemnizatie si concediu pt ingrijire copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda_m spune:

Iti multumesc Cool pt raspuns.Acum iau concediul postnatal de la scoala.o sa merg atunci la casa de pensii.multumesc inca o data.anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Am o intrebare "cam" asemanatoare celei de mai sus. Diferenta este ca, contractul meu de munca nu este pe perioada determinata, deci el merge in continuare.. Acuma sunt in prenatal si dupa ce nasc nu stiu exact ce trebuie sa fac sau daca trebuie sa fac acuma ceva cereri astfel incat dupa cele 42 de zile postnatale obligatorii sa intru in CIC. Daca trebuie facute cereri sau ceva de genul asta spuneti-mi si mie in ce moment trebuiesc facute, cui adresate si ce acte mai trebuiesc atasate. Multumesc!!

Elena, 34sapt, DPN-5nov

Mergi la inceput