Clarificari privind CIC - 2004 (2)
Raspunsuri - Pagina 15
ghinetz spune:
precizari:
am contract individual cu Casa de Pensii. nu am contract de munca, caci am lucrat in invatamant, cadru didactic, dar nu eram titulara, deci aveam contract pe termen determinat (adica pana pe 31 aug, 2003). de atunci sunt platita de casa de pensii.
sunt insarcinata in luna I, deci am sa nasc prin august. concediul se termina in martie. voi lucra in perioada martie-august. dar apoi??? deci: ce este de facut si ce anume voi obtine si mai ales cand?
multumesc
OANA SI STEFAN-VLADIMIR
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
marius spune:
Mda am inteles. Pentru contractul de munca raspunsul este ca nu ai contract fiind pe perioada determinata. In martie este o problema daca vei avea in continuare acel loc de munca sau nu. Nu am cum sa stiu. Daca vei avea un loc de munca (similar sau altul) asta tu vei sti. In cazul in care vei avea va trebui sa mergi la serviciu pana in luna iulie.
Acum practic nu este necesar. De ce? Pentru ca ai contractul individual cu CJPAS. Acesta este valabil. Dar va trebui din martie si pana in iulie sa achiti contributia (cotizatiile lunare)deci vre-o 4-5 luni. Nu e necesar sa stai pana in august pt ca poti solicita si intra in prenatal. De acolo totul va tine snur. Maternitate (prenatal) din iulie aprox. apoi din augut--sept. in functie de data nasterii 42 de zile minim de postnatal iar apoi CIC 2 in continuare cu suma de 7.8 milioane lei net pe luna aprox. pana in 31.12.2005 apoi in continuare pana in 2006-2007 august pt sume ce se vor stabili cf. prtevederilor legale din perioadele ce vor urma. Cam asta ar fi.
Ce este important!!!
1. sa anunti terminarea CIC1 si sa nu uiti sa achiti cotizatiile lunare la ctr. individual la CJPAS.
Cam asta ar fi. Succes!
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro