Curs de educatie f.f.

Curs de educatie f.f. | Autor: Nuk

Link direct la acest mesaj

Cum sa ne respectam pe noi si copiii nostri

Cati dintre voi, parinti de copii, fumeaza ? Multi. Fumam si cand stau copiii la joaca, fumam poate si cand sunt alte persoane destul de aproape, desi ne dam seama ca fumul ii poate deranja. Cati dintre voi nu au aruncat mucurile de tigari pe undeva, sa spunem pe langa locul de joaca al copiilor ?! Ati gasit vreodata copilul cu chistoace de tigari in mana ? Ati mers vreodata cu chistocul de tigare in mana pana la un cos de gunoi sa-l aruncati acolo ?
Dar ati gasit copilul in mana sau in gura cu capace de bere, suc, sticle, etc adunate de pe jos ?
Dam de mancare la copii, stergem copii pe maini cu servetele umede, uscate. Daca nu gasim cos de gunoi.. punem in geanta ambalajul/gunoaiele ?
Cojim o banana, e perisabila coaja, putem sa o aruncam undeva pe jos, nu ne vede nimeni. Si apoi se va descompune la prima ploaie. Cotorul de mar, in tufis cu el.
Aveti catei ? Ce animale inteligente, companie perfecta. Isi fac nevoile si ei, ce sa faca. Isi fac nevoile acolo unde ii invatam noi. Ati adunat vreodata mizeria lasata de cainii vostri in locurile neamenajate (de pe strada, din parcuri)? Copilul dvs. a calcat vreodata in mizerie de caine ?
Ploua afara. Ati fost la plimbare cu carutul/bicicleta/tricicleta. Cand ati intrat in scara blocului ati murdarit, evident, pe jos. Ati iesit vreodata sa spalati in urma dvs. ? De ce, ca doar platim femeie de serviciu.
Ati cumparat o cola rece de la magazin. La iesire o desfaceti repede ca e cald. V-ati uitat la un copil in carut care trece pe langa dvs. V-ati intors cu spatele sa nu saliveze saracul copil care nu are voie asa ceva ?

Exemplele ar putea fi multe. In mod sigur toti am facut cate ceva din cele de mai sus. O data sau de mai multe ori. Educatia si respectul se inoculeaza copiilor de mici. Ei vor face asa cum ne vad pe noi ca facem. Hai il respectam pe cel de langa noi chiar daca el poate nu ne respecta. Ce avem de pierdut?

Cititorule, incepe prin a baga hartia de la guma de mestecat in buzunar pana la primul cos si nu o mai arunca pe strada. BRAVO.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Intr-adevar, exemplele ar putea continua dar m-ai lasat paf cu ala cu cola rece si copilu' din carucior... Se aplica si la bere ?!
Un curs la FF nu cred ca e prea eficient.
Cred ca e nevoie de un curs la ZI, cu caracter intensiv, si care sa se lase cu amenzi usturatoare, in caz de nepromovare.

vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Cred ca multi dintre noi am avea nevoie de aceste cursuri!
Eu m-as oferii ca voluntara sa asigur ordinea in parculetul de langa casa!
Mor de nervi cand vad ca in lopatica de nisip a copilului meu se afla cel putin 5 chistoace de tigari cu toate ca de pe fiecare banca se vede scris mare si sugestiv Fumatul Interzis!
Este urat si dezgustator sa vezi o mama fumand langa copilasul ei mic,ce vina are acel copiluut ca nu-i poate spune ca nu e sanatos pt. el!Poate v-ati dat seama ca nu sunt de acord cu fumatul in locurile publice,nu-mi place sa merg in parc si sa inhalez fum de tigara de la mame inconstiente,dar nu am incotro!

Parculetul de langa blocul meu era minunat cu nisip mult,pietricele,2 lacuri mici,pomisori,flori,gardulet micut de lemn,o cabanuta de lemn pt parinti cu masa ,era ca un parculet din Occident!Acum arata ca dupa un razboi,nisipul plin de chistoace si "cc" de caine,bancile rupte,garduletul desfiintat,flori nu mai sunt,pomii rupti,Cabanuta mai exista in proportie de 60% si e toata scrisa cu expresii de te prinzi de cap!

Cat despre aruncatul pe jos pot sa spun cu mana pe inima ca in geanta mea se gasesc in permanenta hartii de tot felul pe care le arunc acasa in cosul de gunoi!Cojile de banana sau cotorul de mar le arunc la cel mai apropiat cos de gunoi sau acasa daca nu gasesc cos(nu mi sa intamplat).
Iar pt servetelele umede murdare am pungulita la mine intotdeauna!
Nu sunt o impatimita a curateniei dar mi-au placut orasele curate ale europei si sper ca prin putinul facut de mine sa ajunga si Romania curata!(cam greu dar nu imposibil)
Depinde mult de noi sa o facem curata si de copii nostrii sa o pastreze curata!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

Nuk,Roxi, Vlad - aveti perfecta dreptate !!! Este extraordinar sa vrei in orice moment sa te autoeduci, sa recunosti ca faci un lucru gresit si sa vrei sa te corectezi !!!

Dar ce ne facem cu milioanele de parinti care nu au nici cea mai mica tendinta de a face ceva si nici nu-si educa copii !!!

Mergi pe strada si vezi parinti cu copii de mana care arunca pe jos hartii !!! In primul rand ar trebui sa te duci la parinte si sa-i tragi o amenda usturatoare sa-l doara rau !!! Pe urma vad adeseori mamici cu copii de mana traversand total aiurea in locuri foarte periculoase ... pai copilul ala pe unde credeti ca va traversa ???

Eu am caine si strang de pe trotuar mizeria pe care o lasa ... dar l-am educat de asa natura ca nu-si face nevoile decat in gradina in iarba ... nu m-as duce niciodata cu cainele intr-un loc unde copii se joaca !!!

Si ma intreb daca parintii din ziua de azi au habar ce limbaj folosesc copii lor ??? Eu una m-am ingrozit ... este absolut imposibil sa nu-i auzi pentru ca tipa ... numai lucruri urate !!!

Este ora 10 seara si afara sunt o multime de copii ... cica sunt in vacanta !!!! Ma ingrozesc de acesti copii care nu au pic de rusine si daca indraznesti sa le faci observatie se uita la tine c-o fata !!! mai ca nu-ti trage si tie o injuratura ...

Asa ca intrebarea mea nu e cum ne educam copii ci ce ne facem cu copii celorlalti ... cu atitudinea unor parinti care nici macar nu realizeaza cat de periculos e sa fumezi langa un copil !? care nu realizeaza ca comportamentul lor influenteaza pe cel al propriilor copii ... si pe urma ii vezi pe la televizor: ba i-au batut copii, ba s-au injurat etc ...

Ce ne facem ???? Eu una as da o lege prin care as stabili ca cine vrea sa aiba copii sa urmeze niste cursuri, cu examen de absolvire !!! "Cursuri de parinte", unde parintii trebuie testati in primul rand psihologic, invatati reguli de buna purtare !!!

Stiti voi cam cate teste trebuie sa faca un parinte adoptiv ???

" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

io sigur sunt cetatean model:nu fumez,n-am caini,copii am:-)curat liftul si scara,plasa caruciorului e plina cu ambalaje de biscuitei si etc....

tatalutoma-in cz lu fiimeu se aplica si la bere:cum vede o sticla de bere saliveaza si zice ca-i a lu' ta-su:-)

Ortansa-deX mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oake spune:

Eu va inteleg f. bine "durerea" pt. ca sunt lucruri de care ne izbim zi de zi. Numai ca nu stiu daca aici putem educa parintii respectivi. In general cei care participa la acest forum (si nu numai) au un grad de educatie si civilizatie care-i impiedica sa arunce ambalajele pe strada, chistoacele de tigari in nisipul in care se joaca copiii, s.a.m.d. E bine ca ne spunem oful, dar cred ca trebuie facut mai mult decat atat pt. a nu ne mai intalni cu astfel de probleme.

Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza

http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Cum zice si Oake, cei care frecventeaza acest forum din respect pentru ei si societate tin la curatenie. Multi care se vor plange de gunoaiele din jurul lor vor fii din Romania.
Eu raspund cu cateva sugestii. Am caine si curat dupa el cand isi face nevoile, ca imi place sa-i critic pe cei care nu o fac. La parcul de caini la care mergem sant roluri cu pungi de ridicat mizeria. In caz ca se termina pungile au adus si oamenii de acasa pungi de plasctic si le-au pus langa. Arata-mi si mie in Romania o singura persoana care-si plimba cainele si are o punguta in buzunar sa ridice mizeria. Pe oamenii astia cum o sa-i educi? In San Francisco mi-a placut cum toate parcurile pentru copii erau ingradite si nu aveai voie cu cainele inauntru, dar aveai bancuta afara unde puteai sa stai cu cainele si sa vezi si copilul cum se joaca. Nu vreau sa stiu ca in nisipul in care a urinat un caine se joaca copilul meu.
Cum am putea educa oamenii? Amenzi. Ia de exemplu Singapore - oras in care nu se mesteca guma. Daca esti prins ca arunci guma de mestecat pe jos - amenda. Daca folosesti wc public si nu tragi apa - amenda. Daca nu ridici excrementul cainelui - amenda.
Dar in Romania, ce ai face cand iti tranteste amenda, si dai 100 de mii sa nu mai o scrie, iar acela o accepta.....

"Ce oras frumos
Fabrici si uzine...."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Cand am inceput sa citesc am crezut ca e un topic despre fumat, eu m-am lasat de 2 ani si INCA mai duc lupta cu dependentza, sunt momente cand fac eforturi extraordinare sa nu merg sa-mi cumpar un pachet.
Ok....deci nu e despre fumat, desi mi-ar fii placut sa-mi spun oful,desi poate deschidem odata un alt topic al "fumatorilor anonimi" unde sa ne incurajam in fiecare zi sa nu aprindem tzigara.

In rest cu ce scrii ai perfecta dreptate, in Romania domneste mizeria si gunoaiele, nu neaparat din cauza oamenilor de rand care sunt la fel peste tot in lumea asta(cu aceleasi apucaturi) dar si pentru ca nu sunt gropi ecologice, pentru ca din taxe si impozite nu se face curatzenie in orase, pentru ca e delasare generala + neorganizare+ coruptie+ rea vointza+ nestiintza+ saracie.

Sa nu o mai lungesc , ce urasc eu in Olanda (si in Bucuresti apropo) sunt vesnicii cacati de caine, trebuie sa fiu vesnic cu ochii in patru sa nu calc in vreun cacat(care si pute de-ti muta falca 3 luni dupa ce-ti speli talpa pantofului cu detergent), pe trotuare dar mai ales in spatiile verzi, unde vezi un petic de iarba poti baga mana in foc ca se lafaie vreo catziva cacati grosi, calzi, proaspeti numai buni sa calci in ei.
Urasc chestia asta, ma imbolnavesc pur si simplu!

A.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

Cum bine zice Sanca - singura metoda prin care USA, cea mai democrata dintre toate, a ajuns la nivelul la care este - este constringerea. Constringerea prin amenzi si daca nu le-ai platit direct la "judge" cu tine. Asta e, pina la urma numai de frica poate sa inteleaga omul, este concluzia la care au ajuns americanii.

Adivio&Ioana-nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Legea este si in Romania , amenzile exista "pe hartie" dar nu este cine sa aplice aceasta lege!
Pacat!

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Fetelor sa stiti ca si in strainatate oamenii tot asa arunca pe strada doar ca aici se si face curatzenie in orase.
Sau de exemplu lazile mari de gunoi nu sunt descoperite ca in Romania sa le ia vantul si sa le rascolesca vagabonzii sau cainii ci sunt ori inchise acces avand doar locatarii imobilului respectiv ori acoperite.

Si aici de exemplu sunt oameni care ca sa nu platesca(daca au deseuri multe) ies noaptea si arunca in camp.

Intzelegeti? Oamenii sunt la fel peste tot.

In Romania autoritatzile nu au nici un interes sa faca ordine, sa aplice legea si nici nu se prea poate, trebuie pentru asta sa fie bani si multa vointza.In Romania in iarna trecuta am fost cu trenul Timisoara-Bucuresti sa feresca Dumnezeu cate campuri pline de gunoaie am vazut, mi s-a parut o Romanie groapa de gunoi, langa mine in tren era o cantareatza de opera, se intorcea la Bucuresti, mi s-a parut absolut socant cum o femeie sensibila, un om de cultura poate privi asa calm, cu atata nonsalantza mizeria ingrozitoare pe fereastra.
Dupa 89 au intrat si la noi o gramada de produse, de alimente, ambalate in plasticuri, etc, doar ca nu exista si posibilitatea ca aceste gunoaie si deseuri sa fie distruse in gropi ecologice, sunt aruncate in campuri in afara oraselor si in cartiere marginase.
Sa nu mai zic de Bucuresti caci mie ca si Clujeanca Bucuestiul imi da senzatzia unei mocirle imputzite,scursoare de gunoaie, cand intru cu trenul in Bucuresti ma ingrozesc, este ceva GROZNIC!

Dar nu neaparat din cauza oamenilor de rand, e din cauza ca nu exista un cadru organizat si o preocupare, bani se resurse pentru rezolvarea problemei deseurilor, gunoaielor si curatzeniei.

A.

Mergi la inceput