femei batute
Raspunsuri - Pagina 3
Alyssa spune:
Abuzul femeii nu numai cel fizic ci si cel emotional, sexual... nu are bariere... Intra in diferite paturi sociale, diferite grade de educatie, nu descrimineaza nici pe cele bogate sau sarace, frumoase sau urite, destepte sau mai simple, educate sau needucate...
I se poate intimpla oricarei femei!
Este un cerc vicios care trebuie rupt!!! Copii invata de la parinti! Chiar daca nu asista la batai si certuri, felul de viata in care cresc si se dezvolta, mentalitatea parintilor, legea nescrisa a familiei, se transmite din generatie in generatie ca o boala ereditara!...
Femeia care se lasa abuzata este co-dependenta (nu stiu daca exista cuvintul asta in romaneste, este un concept oarecum nou in psihologie, in engleza se numeste "co-dependancy"...), trebuie sa isi dea seama de asta, sa ia actiuni sa se protejeze si va trebui ca toata viata sa stea in garda sa recunoasca simptomele, steguletele rosii si sa incerce sa le evite mereu... Este comlicat de explicat dar ca sa va datio seama este cam aceeasi stare ca o persoana obeza... Tine de obisnuinta... O persoana peste greutatea normala reuseste sa slabeasca, dar sa se mentina la greutatea la care cu greu a ajuns este foarte greu! Trebuie sa aiba grija toata viata, sa stea in garda, sa se mentina. Este foarte usor sa revina la mincarurile favorite, la obisnuita rutina!...
De aceea femeilor li s-au dat saturi "ce, crezi ca gasesti altul mai bun? " , " rau cu rau dar mai rau e fara rau..."... Pentru ca o femeie care sufera de co-dependenta chiar daca va scapa de omul care o abuzeaza are foarte mari sanse sa dea tot peste unul care abuzeaza!!! Trebuiesc educate toate femeile in aceasta privinta!
Abuzul femeii trebuie oprit!!! `
Andrada spune:
Fara a exclude educatia si legislatia care sa protejeze individul de abuzuri, eu cred ca important este mai ales nivelul de trai (la un alt nivel fireste ca si educatia si nivelul de trai si emanciparea sint legate intre ele). Emanciparea femeilor in America se intimpla mai ales pe coaste sau in zonele prospere. Aici femeia isi permite sa spuna NU pentru ca oricind se poate intretine singura si pe ea si pe copii. Nu la fel se intimpla lucrurile in centrul Americii unde pragul saraciei este trecut destul de des si unde nu prea exista alternative. La fel si in Romania si prin extindere in multe alte parti. O femeie care are suportul familiei sau care se poate sustine singura foarte probabil va zice NU inaintea celei care n-are alternative la indemina.
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
syracuse spune:
quote:
Originally posted by casandra
-----
Syracuse:
Totul incepe de la demnitatea femeii si de la cum isi cresc mamele fetele; ce le invata ca este cel mai important lucru in viata.
---------
Permite-mi sa te contrazic. Cred ca cel mai important este modul in care sunt crescuti baietii. Cat timp baiatul este invatat sa aiba grija ca viitoarea sotie sa nu ii iasa din cuvant, sa nu ii permita sa ii raspunda, datoria ei este sa aiba grija de casa, de el si de copii, a lui doar sa aiba grija sa nu fie prostit de nevasta, cat timp el este invatat ca este dreptul lui sa isi corijeze consoarta, fie si doar preventiv, ca femeia trebuie sa se teama de barbat, nu ai cum sa faci casa buna cu el. Crezi ca un barbat crescut altfel va realiza vreodata ca nu e normal sa isi bata nevasta, pentru ca ea e demna? Sa zicem ca femeia va deveni constienta de drepturile ei si va divorta. Crezi ca el se va schimba, sau se va inrai si mai mult impotriva femeilor, ca li s-a urcat democratia la cap? Isi va lua alta nevasta, ca cineva trebuie sa aiba grija de nevoile lui, cu care va proceda la fel. Atata stie, atata face.
Spui de barbatul american care, in medie, a devenit un sot foarte bun. A devenit asa pentru ca asa a fost crescut, nu de teama ca ramane neinsurat. Daca a fost crescut sa respecte femeia, isi va respecta sotia, daca a fost pus sa ajute in gospodarie, va lua parte la intretinerea casei.
Cum sa ajunga un barbat sa isi respecte sotia, daca de mic aude doar comentarii negative referitoare la femei, taica-su injurand femeile la volan sau nu, ca-s proaste, maica-sa mirandu-se de vreuna ca nu-i batuta de barbat si i s-a urcat la cap ?
Da. Si asta este foarte adevarat. Pe partea cealalta, baietii trebuiesc si ei crescuti cu respect fata de sexul opus.
Dar nu uita ca baietii tot de mame/de femei sunt formati! Si de tati...dar mai ales de mame!!
In tarile patriarhale, femeile ajung sa se auto-oprime, si sa urasca "femeia" din ele - ca drept dovada ca exista multa ura intre femei in astfel de tari; de la tandemul nora-soacra pana la suspiciunea ca orice femeie este o posobila concurenta pt. acapararea barbatului tau samd.
Femeile isi iubesc si isi protejeaza baietii mai mult decat fetele, le dau nas mult mai mult...si transmit mai departe toate acele lucruri negative la adresa sexului feminin pe care le-ai mentionat (desi ei ele sunt tot de sex feminin).
Dar intr-adevar, postul tau a fost o completare binevenita.
Ai perfecta dreptate.
Take sides. Neutrality helps the oppressor, never the victim. Silence encourages the tormentor, never the tormented. -- Elie Wiesel
syracuse spune:
quote:
Originally posted by descintec
yap, in America le violeaza direct, doar sunt campioni la violuri nu? Una din patru femei. Sau dupa unele statistici ale feministelor inspiratoare, una din doua?
Yap, numai ca statistica asta este citata fara nici un fel de context si la modul cat se poate de nepotrivit.
Daca ai analiza mai in detaliu sa vezi cam din ce fel de grupuri etnice rezulta aceste statistici, ai sa realizei ca acest segment de populatie Americana provine din regiuni ale globului care se aseamana in traditii, atitudini patriarhale, atitudini negative fata de femeie si habotnicie masculina cu Romania.
Eu ma refeream la clasa de mijloc a Americii, de provenienta Europeana - un segment al populatiei din America cu care Romanii tind sa se compare. Din pacate, rezultatele nu sunt aceleasi.
quote:
Tin sa mentionez ca America ma fascineaza si ma intriga. Cum e prima putere in lume, citesc tot ce apuc despre ea. Stiu ca a citi nu e tot una cu a trai acolo, dar totusi, sunt eseurile si romanele unora din vocile importante ale Americii. Felul in care orice discutie ajunge la perfeciunea Americii vizavi de inapoierea sociala, culturala, economica etc. a Romaniei sau chiar a Europei mi se pare arogant. Cum spunea prietena noastra Ana (conchita) :) si America si Europa, inclusiv Romania, au pus umarul la constrirea civilizatiei.
Foarte adevarat. Numai ca asta nu are nici un fel de legatura cu faptul ca o groaza de femei din patura de mijloc a Romaniei manaca bataie crunta comparativ cu Americancele din patura de mijloc care mananca bataie la o rata mult mai scazuta.
Pura realitate.
A intra pe defensiva, a ne simti atinsi in "egoul national" si a acuza "aroganta" nu va schimba cu nimic soarta nenorocitelor care sunt azvarlite de pereti toata ziua.
quote:
Femeile din Romania au probleme cu agresivitatea barbatilor.
Din Romania, din Portugalia, din Turcia, din Mexic, din Africa, din America de Sus etc.
quote:
Dar si americancele.
Excluzand insulele de saracie si mizerie sociala din aceasta tara (ghetourile) - a propos de faptul ca America nu este NICI PE DEPARTE perfecta! - americancele din clasa de mijloc au probleme INFINIT MAI PUTINE cu agresivitatea barbatilor decat femeile Romance.
quote:
Iar unde nu mai sunt probleme de agresivitate masculina, sunt probelme de identitate masculina, vai si amar ce au facut feministele cu political corectness si hartuirea sexuala. Sunt de acord sa discutam toate problmele care exista, dar fara aroganta, va rog din suflet.
Concluzie: sa lasam barbatii sa fie "barbati" (lucru care include agresivitatea lor si dreptul de a tranti femeile de toti peretii) ca sa nu cumva sa isi piarda "identitatea lor masculina".
Minunat mod de a gandi.
Barbatii cu adevarat "barbati" (adica din aceia cu o GROAZA de "identitate" in ei) PROTEJEAZA femeia - NU o agreseaza.
Nu exista nimic pe lumea asta care sa confere mai multa identitate masculina unui barbat decat rolul de protector si de aparator al bunastarii si linistei familiei lui (a sotiei si a copiilor).
La noi se alimenteaza exact opusul la brabti.
EL trebuie sa fie protejat si gugulit de carca femeii.
Nu este vorba de feminism - asta este conceptul "bau-bau" care se flutura ori de cate ori cineva incearca sa reaminteasca barbatilor ca a fi animal nu este nici normal, nici masculin, nici permis.
Este de fapt sindromul "micimii" - pe toate planurile, inclusiv cel al "masculinului".
Yap, FARA AROGANTA.
Take sides. Neutrality helps the oppressor, never the victim. Silence encourages the tormentor, never the tormented. -- Elie Wiesel
ocebine spune:
yap, in America le violeaza direct, doar sunt campioni la violuri nu? Una din patru femei. Sau dupa unele statistici ale feministelor inspiratoare, una din doua?
Sper sa nu se considere aroganta daca raspund, dar diferenta in aceasta statistica este simplul fapt ca aici se raporteaza un viol mai des decit in Romania. Femeile in Romania nu au curajul sa raporteze pentru ca nu numai ca "nu se face" sa raportezi, dar apoi porti si stigma sociala de violata.
Syracuse este foarte aproape de adevar. Are de-a face cu rolul femeii in societatea romaneasca.
Faptul ca un barbat este "inteles" si chiar se rationalizeaza faptul ca inseala: "vai draga, nu esti aranjata, nu il stimulezi vizual, nu te reinventezi mereu, etc"
Faptul ca o femeie "trebuie" sa se casatoreasca, altfel este considerata neimplinita.
Faptul ca atunci cind vine un copil pe lume, automat toata responsabilitatea educatiei si ingrijirii este in proportie extraordinar de mare pe umerii femeii.
Faptul ca se fac nenumarate bancuri pe abuzul femei (chiar si aci pe forum citeodata ma gindesc cum pot vedea unii oameni ceva funny in glume in care femeia e batuta, inselata, violata....ca si cind e normal si ea si-o doreste)
Faptul ca barbatul este considerat "capul familiei" si nu este un spirit de colaborare.
Sint perfect de acord ca si femeile si barbatii sint formati de cind sint copii si mediul in care sint crescuti (tati care injura, mame care manipuleaza sotii, etc) are un impact foarte mare.
Situatia se va schimba atunci cind lumea isi va da seama ca femeia are valoare si nu este ceva dispozabil si usor de inlocuit. Situatia se va schimba si atunci cind femeile vor realiza ce un barbat nu este doar ceva de jumulit, de acaparat, de platit facturi samd.
Cercul vicios este perpetuat de ambele parti.
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg
syracuse spune:
quote:
Originally posted by casandra
Eu raman la parerea mea, ca femeile vor inceta a mai fi batute, cand barbatii vor respecta femeia si vor intelege ca a fi barbat presupune asumarea unor responsabilitati, mai degraba decat revendicarea unor privilegii. Si asta se invata. Pana la educatia interioara, conteaza foarte mult ce ai vazut in cei 7 ani de acasa, cum te formeaza parintii, ce vezi pe strada ta, ce auzi la scoala,...
Si eu raman tot la parerea asta.

syracuse spune:
quote:
Originally posted by ocebine
Sper sa nu se considere aroganta daca raspund, dar diferenta in aceasta statistica este simplul fapt ca aici se raporteaza un viol mai des decit in Romania. Femeile in Romania nu au curajul sa raporteze pentru ca nu numai ca "nu se face" sa raportezi, dar apoi porti si stigma sociala de violata.
Multumesc pentru completare. Foarte, foarte adevarat.
syracuse spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Fara a exclude educatia si legislatia care sa protejeze individul de abuzuri, eu cred ca important este mai ales nivelul de trai (la un alt nivel fireste ca si educatia si nivelul de trai si emanciparea sint legate intre ele). Emanciparea femeilor in America se intimpla mai ales pe coaste sau in zonele prospere. Aici femeia isi permite sa spuna NU pentru ca oricind se poate intretine singura si pe ea si pe copii. Nu la fel se intimpla lucrurile in centrul Americii unde pragul saraciei este trecut destul de des si unde nu prea exista alternative. La fel si in Romania si prin extindere in multe alte parti. O femeie care are suportul familiei sau care se poate sustine singura foarte probabil va zice NU inaintea celei care n-are alternative la indemina.
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Si asta contribuie foarte mult.
Dar este tot atat de adevarat ca demnitatea poate fi predata/insuflata si la saraci, nu numai la cei care sunt asigurati financiar.
Ba din contra, sunt multi oameni saraci crescuti in spiritul demnitatii si al respectului de sine de care astfel de povete s-ar prinde mult mai bine decat decat de o intretinuta in diamante si costume "Dolce&Gabbana" din clasa de sus, unde ar aparea nevoia de a mentine anumite aparente in societate.
Exista multe nuante...
danilie spune:
eu am trecut prin asa ceva si mi-am dat seama ca nici un barbat nu merita sa stai langa el daca iti da o simpla palma .Mai ales ca prima palma nu e ulima .Asa ca eu le sfatuiesc pe femei mai bine singure decat sa stai langa un asa barbat (care nu e om ci animal ).Pacat ca asa de multe femei depind de barbati si multe stau langa ei pentru ca singure nu se pot descurca