femei batute
Raspunsuri - Pagina 2
syracuse spune:
quote:
Originally posted by Mik
Femei sau soti batute (batuti) exista peste tot.
Da, doar ca in unele locuri exista mult mai multe cazuri decat in altele. Ca sa nu mai zic ca procentajul de soti batuti este infinit mai mic decat cel de sotii(femei) batute - IN ORICE TARA!!!
Cazuri izolate de agresori exista peste tot. Nebuni si dezechilibrati psihologic se vor naste peste tot, pe ici pe colo.
Dar cand unele culturi/popoare prezinta un procentaj semnificativ mai ridicat de astfel de cazuri comparativ cu altele, deja treaba nu mai are de-a face cu "nebunia uni individ" ci cu mentalitatea idioata a poporului in cauza. Nu mai este un caz de boala ci epidemie nationala.
Iar realitatea este ca Romania este una din acele tari in care exista foarte multe femei abuzate si batute (Franta nu este chiar departe, a propos).
Insa in ultima instanta, femeile INSELE sunt cele responsabile pt. diminuarea acestor nenorociri pe termen lung.
Totul incepe de la demnitatea femeii si de la cum isi cresc mamele fetele; ce le invata ca este cel mai important lucru in viata.
Cine le invata pe ele despre indepdendenta lor ca fiinte umane, despre stapanirea si increderea in sine, despre cat de important este sa faci scoala serioasa ca sa ai posibilitatea de a fi independenta financiar si implicit sansa de a spune "Bye, bye!" cu zambetul pe buze in cazul in care te trezesti ca ai nimerit-o cu un animal egoist?
Atata timp cat femeile le vor transmite fiicelor lor ca cel mai important lucru in viata este sa te mariti cat mai repede odata ce ai implinit 20 de ani (sa nu cumva sa ramai "fata batrana") - se va perpetua aceeasi lipsa de respect de sine a femeilor si aceeasi atitudine profitoare a barbatilor.
"Si ce daca sunt betiv, nemernic, putoare si te mai si bat?"
Sa zici merci ca n-ai ramas nemaritata!
Aici este radacina raului.
Sincer vorbind, ma intind pe jos de admiratie (si de ciuda!) cand le vad pe blestematele astea de Americance cat de mandre sunt si cum nu sunt dispuse sa-si coboare standardele sau sa accepte orice lepra de barbat chiar si cu riscul de a ramane singure.
Rezultatul? O mandrie de esantion masculin din care sa tot alegi!
Datorita atitudinii femeilor, barbatii Americani au ajuns sa fie - desigur, pe medie - cei mai buni barbati din lume, fara nici o exagerare!
Sa tot fii casatorita cu unul dintre ei. Sincer vorbind.
Si in sfera asta, ca in multe altele, totul se reduce la "cerere" si "oferta".
Take sides. Neutrality helps the oppressor, never the victim. Silence encourages the tormentor, never the tormented. -- Elie Wiesel
casandra spune:
-----
Syracuse:
Totul incepe de la demnitatea femeii si de la cum isi cresc mamele fetele; ce le invata ca este cel mai important lucru in viata.
---------
Permite-mi sa te contrazic. Cred ca cel mai important este modul in care sunt crescuti baietii. Cat timp baiatul este invatat sa aiba grija ca viitoarea sotie sa nu ii iasa din cuvant, sa nu ii permita sa ii raspunda, datoria ei este sa aiba grija de casa, de el si de copii, a lui doar sa aiba grija sa nu fie prostit de nevasta, cat timp el este invatat ca este dreptul lui sa isi corijeze consoarta, fie si doar preventiv, ca femeia trebuie sa se teama de barbat, nu ai cum sa faci casa buna cu el. Crezi ca un barbat crescut altfel va realiza vreodata ca nu e normal sa isi bata nevasta, pentru ca ea e demna? Sa zicem ca femeia va deveni constienta de drepturile ei si va divorta. Crezi ca el se va schimba, sau se va inrai si mai mult impotriva femeilor, ca li s-a urcat democratia la cap? Isi va lua alta nevasta, ca cineva trebuie sa aiba grija de nevoile lui, cu care va proceda la fel. Atata stie, atata face.
Spui de barbatul american care, in medie, a devenit un sot foarte bun. A devenit asa pentru ca asa a fost crescut, nu de teama ca ramane neinsurat. Daca a fost crescut sa respecte femeia, isi va respecta sotia, daca a fost pus sa ajute in gospodarie, va lua parte la intretinerea casei.
Cum sa ajunga un barbat sa isi respecte sotia, daca de mic aude doar comentarii negative referitoare la femei, taica-su injurand femeile la volan sau nu, ca-s proaste, maica-sa mirandu-se de vreuna ca nu-i batuta de barbat si i s-a urcat la cap ?
Cleomax spune:
casandra si syracuse ,
cred ca amandoua aveti dreptate. ma gandesc doar la unele familii in care fetele sunt invatate sa plece capul in fata barbatului, de cele mai multe ori prin exemplul viu al mamei, in timp ce baietii aceleiasi familii sunt incurajati sa creada ca sunt niste mici zei, in primul rand prin atitudinea de cocos a tatalui si apoi, culmea, chiar de mama abuzata. e un cerc tare vicios.
energy spune:
stitzi ce?? indiferent de educatzie (mai cu scoala sau mai fara, mai cu personalitate sau mai bleaga, mai cu exemple din famile sau din exterior) e foarte simplu: acceptzi niste lucruri sau nu le acceptzi. Nu cred ca atat timp cat ai o singura viatza de trait te poate obliga cineva sa suportzi asa ceva. Potzi sa dispari d-acasa cu copil cu tot (om mort de foame cu 2 maini si 2 picioare n-am vazut), viatza merge inainte. Oricand potzi cunoaste un barbat demn si cu bun simtz (mai sunt, se gasesc greu, dar sigur mai sunt). Crezi ca daca o abordezi, o sa-si dea seama brusc ca sta cu un animal nenorocit si ordinar??? nu!! dar o sa te evite pe viitor, in schimb brutei o sa-i mai dea bani, ciorbica calda pe masa si un patutz caldutz seara
descintec spune:
quote:
Originally posted by syracuse
[quoteDar cand unele culturi/popoare prezinta un procentaj semnificativ mai ridicat de astfel de cazuri comparativ cu altele, deja treaba nu mai are de-a face cu "nebunia uni individ" ci cu mentalitatea idioata a poporului in cauza. Nu mai este un caz de boala ci epidemie nationala.
Iar realitatea este ca Romania este una din acele tari in care exista foarte multe femei abuzate si batute (Franta nu este chiar departe, a propos).
Take sides. Neutrality helps the oppressor, never the victim. Silence encourages the tormentor, never the tormented. -- Elie Wiesel
yap, in America le violeaza direct, doar sunt campioni la violuri nu? Una din patru femei. Sau dupa unele statistici ale feministelor inspiratoare, una din doua?
Tin sa mentionez ca America ma fascineaza si ma intriga. Cum e prima putere in lume, citesc tot ce apuc despre ea. Stiu ca a citi nu e tot una cu a trai acolo, dar totusi, sunt eseurile si romanele unora din vocile importante ale Americii. Felul in care orice discutie ajunge la perfeciunea Americii vizavi de inapoierea sociala, culturala, economica etc. a Romaniei sau chiar a Europei mi se pare arogant. Cum spunea prietena noastra Ana (conchita) :) si America si Europa, inclusiv Romania, au pus umarul la constrirea civilizatiei. Femeile din Romania au probleme cu agresivitatea barbatilor. Dar si americancele. Iar unde nu mai sunt probleme de agresivitate masculina, sunt probelme de identitate masculina, vai si amar ce au facut feministele cu political corectness si hartuirea sexuala. Sunt de acord sa discutam toate problmele care exista, dar fara aroganta, va rog din suflet.

D.
oake spune:
Fara aroganta (pe bune): cam pe cati ani se intinde istoria si civilizatia SUA? Si cam cine a intemeiat SUA? ![]()
Acum stiu ca nu e cazul sa dezbat aici problema Statelor Unite... asa ca ma opresc...
Dar asa cum spunea si energy.. deja tine de educatia INTERIOARA daca accepti sau nu sa fii batuta.. sau, invers, daca iti bati sau nu sotia/prietena...
Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza
http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad
descintec spune:
quote:
Originally posted by oake
Fara aroganta (pe bune): cam pe cati ani se intinde istoria si civilizatia SUA? Si cam cine a intemeiat SUA?
Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza
http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad
pai, oake, asta e un sablon de doua parale :)..nu are nici o importanta numarul anilor din istoria USA, in multe, foarte multe privinte a intrecut-o pe batrana Europa :)..ceea ce doream eu sa spun e ca, daca da careva o cautare pe la generale sau femina, orice subiect unde se vorbeste despre probleme ale femeilor din Ro devine un subiect despre cat de tari sunt femeile din USA si cum nu au nici un fel de probleme in tara fagaduintei..e deja un laitmotiv la subiectele de gen faptul ca romancele nu pot trai fara barbati..spre deosebire de americance care pot? :)
D.
casandra spune:
Eu raman la parerea mea, ca femeile vor inceta a mai fi batute, cand barbatii vor respecta femeia si vor intelege ca a fi barbat presupune asumarea unor responsabilitati, mai degraba decat revendicarea unor privilegii. Si asta se invata. Pana la educatia interioara, conteaza foarte mult ce ai vazut in cei 7 ani de acasa, cum te formeaza parintii, ce vezi pe strada ta, ce auzi la scoala,...
descintec spune:
casandra
, pe barbatii care lovesc nu-i cresc doar tati, ci si mame..si eu, ca si tine, cred in puterea exemplului..dar mai cred si in educatie, in cea facuta poate de feministele lui syracuse :), moderate sper, care daca nu mai poate reda femeilor deja maritate (nu stiu ce le-o fi mancat
) si batute respectul de sine, il pot da fetitelor lor..in lege, din pacate, ca romanca, recunosc ca mi-e destul de greu sa imi mai pun vreo speranta..cel putin pentru viitorul foarte apropiat
D.
lacri spune:
aveti foarte multa dreptate.chiar ieri ma iutam la copii ce se jucau in fata blocului si m-a dezgustata cumplit cand un "baietas" a sarit la bataie la o copilita nu mai mare de 11-12 ani..............trebuie sa se mai nasca vreo cateva generatii pana se v-a ajunge la un nivel de educatie .....................
cel putin la noi in Romania;el este cel mai destept ,cel mai puternic ea o proasta care trebuie sa asculte cu sfintenie ce spune el sa se supuna,sa nu comenteze ,sa faca de toate -casa luna,masa plina si daca se poate fara sa ceara bani de la el,mancarea calda atunci cand ajunge el indiferent de ora si sa stea drepti ,sa mearga si la servici..........si multe altele
Fabian si mami Lacramioara