Mamici de ianuarie-februarie 2005(29)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingerasu spune:

Liviana, Coca cred ca este si saptamana aceasta in concediu si revine parca saptamana viitoare iar Tigabita sta la pat in continuare (daca mai tii minte avea o sarcina cu probleme care o obliga sa stea in pat).

Amary, eu merg abia luni la doctor acum ca am aflat ca nu am nici infectie, am scapat.

Shobo ma bucur pt tine pt testul negativ. Ce facem, ne vedem joi pt AC?

"ingerasele" 22+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vanto spune:

Analizele facute sunt foarte bune, am calciu, am fier, am de toate si nu-mi lipseste nimic.
Dr. a vazut analizele dar nu stiu de ce mi-a dat calciu, la prima vizita la el (la 5-6 sapt) mi-a spus ca imi va da calciu si fier mai tarziu. Momentul calciului a venit dar nu sunt convinsa.
Dr. de familie mi-a dat sa iau materna de la inceput (in primele sapt. nu gaseam acid folic), apoi am gasit si am luat pana pe 15 august, cand mi s-a spus ajunge dar in continuare sa iau materna.
Mie mi se umfla picioarele, mai ales stangul, de la mai putin de 2 luni, de curand si mainile, fata si simt si bratele. Cand au inceput sa mi se umfle am facut analizele si nu mi-a iesit nimic specific edemelor. Azi am repetat urina (2 culturi) si un piculet de sange. Vineri voi avea analizele.
Amandoi medici nu mi-au interzis sarea, sa fie mai putina dar sa fie. Ginecologul spune ca probleme sa ne facem dupa 5 luni.
Pe mine primul lucru m-a intrebat daca mananc carne ca sa iau proteine si raspunsul era NU, dar trebuie sa ma fortez sa ajung sa mananc gratarel ca sa nu mai am probleme cu picioarele.
Felicitari ingeras ca nu ai probleme.
Iertati-mi ignoranta dar ce inseamna triplul test??????
(18 sapt din UM 2mai)
dr. Visan - Caritas

tonela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrutza spune:

Ce mai faceti, mamici?

N-am mai scris de vineri, mi-a fost imposibil sa intru ieri pe forum ca nu am avut deloc timp. Am fost la eco si la medic, totul este super ok, si pe deasupra ma simt excelent.

Analiza de toxo trebuie sa o refac, am fost azi la Cantacuzino si am fost foarte dezamagita, mai aveau putin si se luau cucoanele la bataie pe-acolo. A venit la un moment dat o femeie "mai gravida" decat mine, si cand a spus ca vrea sa intre in fata ca e gravida, au sarit proastele si au spus ca toate sunt gravide nesimtitele. Si bineinteles ca nici una nu avea strop de burta. Am fost asa dezgustata ca am plecat si ma duc maine la Medicover. E si cu 100000 lei mai ieftin si de 1000 de ori mai civilizat.

Ma apuc acum sa citesc mesajele voastre, sa fiu si eu la zi cu evenimentele.

Andrutza si bebelusa
19+ sapt. - dr. Tutunaru - Elias
DPN 13-15 ian. 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique spune:

Sunt nervoasaaaaaa !!!

Tocmai am aflat ca am fost ...fraierita de dr. de familie !... Cu ocazia nefericitei experiente de la 8/9 sapt ( iminenta avort spontan ) in loc sa-mi noteze codul de urgente pe certif.medical 07 ( compensare 100% ) mi-a trecut, idioata (...), cod...09 = sarcina si lauzie => in loc de 126 zile mai am...121 zile C.M. !...

Partea excelenta a zilei este ca peste ...4 ore am sa-mi vad odorul la eco !... Abia astept !!!

21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique spune:

Sunt nervoasaaaaaa !!!

Tocmai am aflat ca am fost ...fraierita de dr. de familie !... Cu ocazia nefericitei experiente de la 8/9 sapt ( iminenta avort spontan ) in loc sa-mi noteze codul de urgente pe certif.medical 07 ( compensare 100% ) mi-a trecut, idioata (...), cod...09 = sarcina si lauzie => in loc de 126 zile mai am...121 zile C.M. !...

Partea excelenta a zilei este ca peste ...4 ore am sa-mi vad odorul la eco !... Abia astept !!!

21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Monigue, ce incompetenta!!
Pai tu nu te-ai inteles cu ea legat de codul de urgenta?
Coraly, 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vanto spune:

Moniquenu fi suparata, inainte de concediul prenatal sa-ti mai dea concediu de 100% zilele care le-ai pierdut.(5 parca) din ce ai scris tu.
Bafta peste ....ore
(18 sapt din UM2mai)
dr. Visan - Caritas

tonela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Andrutza eu imi fac mereu analizele la Cantacuzino. Prima mea experienta la acest spital a fost la fel de ingozitoare ca si a ta...o multime imensa de femei si barbati, toti nervosi si pusi pe cearta, cu tot felul de analize si borcanele in maini. Se dadusera deja bilete de ordine pana la 40-50 (adica atatea pers. urmau sa intre inaintea mea). Dupa ce am stat putin pe acolo hotarata sa rabd pana imi vine randul am observat pers. cu trimitere pt. hepatita si atunci am fugit ingrozita... ma si vedeam ca plec cu nu stiu ce boli de acolo.
Cand am ajuns la servici o colega mi-a spus ca asa este la fiecare sfarsit/inceput de luna cand vin gramezi de oameni pt. analize gratuite/compensate. Cum toxo/listeria/etc. se platesc ama mai facut o incercare pe 14 ale lunii si atunci am plecat mai devreme de acasa, pe la 7.45 am ajuns acolo, am stat putin la usa ca nu se deschises dar era super putina lume (aveam bonul de ordine 3 sau 4) si conditiile mi s-au parut civilizate de aceasta data. Am stat pe scaun in sala de asteptare, personalul medical era zambitor de aceasta data (fara puhoiul de lume pe cap), etc. De atunci numai asa procedez, merg pe la jumatatea lunii si nu este nici o problema cu statul la cozi.
Eu nu stiu cat de mult te grabesti tu sau cat conteaza o diferenta de pret pt. tine, dar poate experienta mea foloseste altor fete sau tie alta data.
Altfel, conditiile sunt intr-adevar groaznice.
Monique, medicul de familie m-a fraierit si pe mine chiar azi dar altfel. Mie mi-a pus cod 01 (adica boala obisnuita !!!!!!!!!) cand eu am probleme cu colul in sarcina! Si am fost cu ecografia la ea, cu ce mi-a scris Pop negru pe alb, ca sa nu creada cumva ca e o minciuna. Codul asta al meu (boala obisnuita) se plateste cu 75%. De parca mi-a facut o favoare personala si nu sunt platiti pt. ca sunt medici de familie. Sau poate ei cred ca ne face placere sa stam izolate in casa...Sunt revoltata. Parca nici nu-mi mai vine sa stau acasa pe banii astia.
Irina, 20+ sapt.
Dr. Radoi, Spitalul Municipal

Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Stai ca nu pricep, Monique!

Ce treaba are concediul medical cu cele 126 zile din cadrul celui de maternitate? Nu cred ca ar trebui sa ti se scada... Voi fetele ce parere aveti?
Apropo de concediile medicale, din cate stiu eu trebuie sa ai minim 7 zile ca sa-ti platite cu 75%, corect?

Liviana - Kinder de 15+ sapt. :)
Dr. Conci Stelian - Polizu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Liviana, din cate stiu eu codul 09 se pune pe un CM doar incepand cu luna a-7-a de sarcina si inseamna prenatal/postnatal, adica cele 126 zile. Deci, teoretic, lui Monique i-a mancat din cele 126 de zile platite cu 85%. In loc sa-i dea un CM de urgenta, cum se da in sarcina pana in luna a-7-a, platit cu 100% si sa lase codul 09 pentru cand va cere ea prenatalul. In realitate nu sunt sigura ca e chiar asa pt. ca nu pot sa cred totusi ca ii va scadea cineva zilele astea din prenatal/postnatal, atata timp cat stiu ca asta nu se poate intrerupe...Monique sa ma corectezi daca nu am zis bine. Eu sper pt. tine ca zilele astea nu se pot considera parte din prenatal atata timp cat tu esti in luna mica. Oricum e buna ideea fetelor sa mai ceri un CM 100% pt. zilele mancate.
Iar mie, nu mai zic...De fapt eu ma voi alege cu 75% iar ea cu 85% in loc de 100%.
Irina, 20+ sapt.
Dr. Radoi, Spitalul Municipal

Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

Mergi la inceput