Sfaturi practice casutza gandaceasca (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Pai, sigur ca exista prispa pe care o sa o desfac cu totu' sa o mut la mine in bucatarie. Numai ca acum ea se afla in "locatia" originala, pe-un fund de vale, o casutza veche, batraneasca, parasita si dusa-ntr-o rana si pe care noii proprietari ai terenului o vor darama.
Am vazut imaginile tale. E ceva-ceva da nu seamana pe deplin; da cam pe-acolo. Chestia cu dulapiarele in zid si care sa poate fi deschise si din bucatarie si din sufragerie ma "gadila la cap" de muuult. Ma bucur ca nu-s singura :)).

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by qsar
Am vazut imaginile tale. E ceva-ceva da nu seamana pe deplin; da cam pe-acolo. Chestia cu dulapiarele in zid si care sa poate fi deschise si din bucatarie si din sufragerie ma "gadila la cap" de muuult. Ma bucur ca nu-s singura :)).

aoleu, sincera sa fiu, nu intelesesem asta, e patent qsar, zau! nu ma bag! ca ideee e super!!! hahaha, mai mai... si fumul de la sarmale, cand se pituleaza colea in dulap si-l deschizi din sufragerie, tzusti! iese pe dincoace!

normal, pozele puse de mine nu sunt relevante in totalitate (nici n-as avea mamicule bani sa fac ce se vede acolea!) - sunt orientative si surse de inspiratie... pentru ca nu am prea gasit material pe casute traditionale romanesti... dar am gasit casuta asta italieneasca si mi-a picat cu tronc...

of of mai mai!

apoi le-am gasit p-alea japonezele si mi-au picat cu tronc!

si tot asa... pana la vara!

astept povestea cu coltisorul de cafea, ca si eu is cafegioaica mare de cafea tare sh-amara (acum is la abstinetie cu burticuta, deh!)
mie imi plac teribil coltisoarele stramte si intunecoase, dac-as puea, mi-as bea cafeaua cocotata intr-o firida, in fata unui geam care da in gradina... si in gradina sa fie soare dupa o ploaie buna... si sa se-nsereze... sa miroasa a pamant ud si sa cante greierii

MUSAI!

ps: cafeaua nu se bea seara, dar... nu ma treziti, pls!!!

burtici si pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

... si fumul de la sarmale, cand se pituleaza colea in dulap si-l deschizi din sufragerie, tzusti! iese pe dincoace!
He-heeee... pai eu nu prea gatesc. Sarmalele nici macar nu le stiu face (macar teoretic, d-apai practic). Dar daca totusi ma apuc de bucatareala intr-un ajun de sarbatori, las' ca nu-i nimic daca se umple casa de mirosne de cozonaci si sarmale. Sa miroasa a Craciun! Si-apoi, imi cam doresc si-un cuptor in curte... fierb sarmalele acolo in oala de pamant de maaama-mama!
quote:
Originally posted by gandacelu

...astept povestea cu coltisorul de cafea, ca si eu is cafegioaica mare de cafea tare sh-amara[...] mie imi plac teribil coltisoarele stramte si intunecoase, dac-as puea, mi-as bea cafeaua cocotata intr-o firida, in fata unui geam care da in gradina... si in gradina sa fie soare dupa o ploaie buna... si sa se-nsereze... sa miroasa a pamant ud si sa cante greierii...
Eeei, cam asa ceva, iatacul meu de cafea cu pernute cu kilim si cu-n pled sa mi-l pun pe genunchi, si-o masuta si o tabla de alama, un raft cu carti, sevaletul, borcanele cu pensule si creioane, si-un cos pentru andrele si gheme de lana... ti-ar placea sa bei o cafea la mine?

Q

Mergi la inceput

... stii de ce-mi aduce aminte coltisorul matale? nu c-ar semana, dar asa... atmosfera... amestecatura asta de obiecte cu suflet... cu suflet! daca ma-ntelegi! (de 2 x!;)

ai fost vreodata la riri acasa?... acea riri

daca vin la tine la cafea?... pai, deja o bem impreuna.... numai ca io is ascunsa in firida aia, de asta nici nu m-ai observat usor... de pluat ploua... ce mai vrem?!!!

ps: si mi-ai trezit amintirile si de riri... si de pensulele mele... prin ce debara or fi?!

pps: ... cre' c-o sa ma uit la nostagia lui tarkovski, ca tot trebuie sa stau cu burtica la pat...

burtici si pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Gandacelu, acum sunt in trecere pe la casuta ta gandaceasca. Poate imi dai si mie o cafea, ca inca nu am deschis ochii ca lumea in dimineata asta. Si am muuulta treaba si am promis ca ma uit si pe toate linkurile date de tine... Revin dupa ce studiez!

Laura
Poze noi

Mergi la inceput

aaa, acuma eram cu dl gaudi la o cafea;)) dar a zis ca e o placere sa te cunoasca, draga mea, mai ales ca te-a asteptat asta vara si n-ai ajuns...

you're wellcome!

burtici si pitici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

@gandacelule....am pus poze noi la albumul meu...
cineva intreba cum se imbla apoi in bazinul zidit daca....este zidit si se stica ceva, am pus o poza unde se vede gaura..care v-a fi apoi astupata de masca...adica chestia aia unde apesi sa vina apa si sa opresti apa, na ca te-am lamurit de numa
intre timp am ajuns sa dau si culoare in baie...dar inc anu am poze...mai revin cu progresele de la casuta mea...cand mai am poze

album nou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlada spune:

Nu stiu daca va este de vreun folos,dar am zis sa incerc:

Stilul japonez

Reprezentativa pentru interiorul japonez este acoperirea podelelor cu tesaturi din fibre naturale numite tatami. Culori ce se regasesc in materiale naturale, cum ar fi bambusul si piatra, sunt folosite pentru a crea o atmosfera tihnita. Finisaje cu aer modest, paravane shoji, fotolii si masute joase, care in ansamblul traditional sunt completate cu perne ce tin loc de scaune la servirea mesei.

Lumina este un element principal si este intotdeuna filtrata prin storuri din fibre naturale. Lampile din hartie de orez, dotate cu becuri de putere mica, isi aduc aportul in estetica ansamblului.

Tesaturile de matase brodata (ca cele folosite la kimonouri) pot fi inramate si expuse ca obiecte de arta, si tot adevarate obiecte de arta sunt vasele de ceramica.

Culori - umbre de gri, brunuri si verde, cateodata cu mici accente de culori stralucitoare, florale.

Accesorii - interiorul japonez include adesea elemente naturale, elementele legate de apa fiind foarte apreciate nu numai pentru estetica, ci si pentru sentimentul de calm si de conectare cu natura.

Stilul chinezesc

Interiorul chinezesc se remarca prin mobilierul fie extrem de stilizat, fie decorat cu sculpturi, picturi sau lacuri, accesorii in culori vii, ornamente si statui de animale si creaturi mitice. Rosul este folosit abundent ca simbol al norocului.

Culori - indraznete, stralucitoare. Lemnul de culoare inchisa si finisajele lucioase se combina intr-o paleta dramatica si sofisticata.

Arta - decoratiile murale de mari dimensiuni, picturile reprezentand scene legendare si culorile vibrante, sunt nelipsite si caracteristice acestei culturi de o extraordinara vitalitate.

de Cristian Popa
www.decosite.iwarp.com

Andreea si Vlad
http://community.webshots.com/user/vladstefan2.

Mergi la inceput

wow!

merci vlada! si eu incerc sa strang material pe stilul japonez... merci!

stii cumva dimensiunile unui tatami? sofi spunea ceva de proportia de aur, si tare m-ar interesa!

burtici si pitici

Mergi la inceput

peca, niste intrebari!
- nu ai zis ca nu pui faianta in baie? abia asteptam sa vad cum iese la tine, ca vreua sa fac la fel, si vad acuma ca ai pus!
-cat are baia aia latime? asa, de curiozitate, ca si a mea e cam micuta... ca sa ma orientez spatial...
-cu dormitorul "roz" te-ai mai gandit?!;)
-ma bucur ca am vazut inclinatia la mansarda... arata bine, nu e prea "cocosata" - doar 20 de cm ati pierdut?! pai... astea-s vesti tare bune!
-wc-ul e calumea! cred ca e extrem de practic si igienic sa fie "ingropat"

oki, merci de poze, mai pune!

burtici si pitici

Mergi la inceput