Sfaturi practice casutza gandaceasca (2)
Raspunsuri - Pagina 6
ciuf spune:
Gandacelule, super pozele cu gradinile japoneze. Ma si vad in kimono plimbandu-ma pe aleile alea frumos pietruite.
De interior, nu pot sa spun decat ca admir foarte mult stilul simplu si imbinarea culorilor in decoratiunile interioare la asiatici.
Pupici,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
iuliacm spune:
Draga gandacel, am vazut pozele tale, ma refer la cele ales de tine pentru casuta din vis.
M-am uita pe fiecare si am incercat sa vad cum s-ar potrivi ele la casuta mea de pe pamant.
Si cum sunt feciora ca zodie, analista, foarte calculata , cu simt practic, pragmatica si despicatoare de fire-n patru n-am gasit mare lucru care sa mi se potriveasca si mie!
Mi-a placut mult cada speciala. Dar n-am nici cea mai mica idee cum pot sa realizez floricele pe pereti!
Mi-a mai placut chiuveta zidita. Cam asa mi-am propus si eu pentru o baia. Dar o s-o zidesc pana jos si aplic o usa, astfel spatiul de sub chiuveta poate fi folosit pentru depozitare.
Mi-a mai placut dusumeaua in randuri inegale.
Accepti si critici? Daca-i sa sa incep:
- baie cu lemn: si daca se umfla lemnul? Copilul meu se joaca de-a valurile, de-a stropitu'prin cada. Daca stiti poe undeva mobilier de baie (adica cu lemn tratat) la preturi rezonabile dati-mi si mie un semn.
- dusumeaua alba. hmm! ai doua variante: ori esti pregatita s-o varuiesti la fiecare 3 luni, ori iti cumperi sosoni de pus peste pantofi, din aia ca la muzeu, sa le dai musafirilor tai!
- ferestrele inalte: cand mi-am pus geamurile termopan, toti mi-au zis ca ferestrele mai inalte de 2m nu prea fac pentru ca nu rezista balamalele in timp . Poate doar daca sunt fixe.
- masca la calorifer: e foarte frumoasa dar impiedica aerul cald sa patrunda in casa si se vor aburi geamurile, chiar daca sunt termopane.
Ei, daca nu te superi mai continui, ca la carcoteala ma pricep.
Cu drag, Iulia
gandacelu spune:
sarumana, iulia, da-i inainte cu carcoteala ca-i mai buna decat toate!
e constructiva!
la cada aia speciala, intrebarea mea ar fi: oare din ce material o fi? iar florile, cred ca se picteaza (e drept, cad ai copii...
nu se merita investitia!)
baie pe lemn vreau sa fac numai la parter, unde n-am cada... sus inca n-am gasit nici o idee... inca!
dusumea alba, am si zis, numai pentru cei fara copii!!! (dar nu-i asa ca e fainoaca rau!? da o luminozitate si o senzatie de aer... si de curat... (daca-i curat!
)
am retinut ideea cu geamurile inalte, merci!
iar masca la calorifer... ma gandeam s-o fac cu niste usite (usite mai artistice, decupate... in lemn) pe care iarna sa le tin deschise...
asteptam carcoteli... multe!![]()
daca io nu iubesc carcoteala, atunci cine?!![]()
burtici si pitici
ana-oana spune:
gandacelu,
eu sunt inca in faza de cautare teren dar sunt hotarata ca pana in vara sa-mi termin casa care va fi si feng shui si homy si casa taraneasca si simpla si cu living cu glasvand care da spre gradina, si cu cada cu picioare pusa in mijlocul baii (nu e practic dar imi place), si cu perdelutze colorate la bucatarie (musai rustica), si cu muscate la "feresti".
am vb intre timp cu neste arhitecti cu care lucreaza barbate-miu (unul dintre ei e super rafinat, super titrat, super boer, dar si super scump) si mi-au spus ca indiferent de ce visez io, va iesi cum cred ei cu aproximatie ghidandu-se dupa indicatiile mele, pt ca sunt o gramada de lucruri pe care trebuie sa iei in seama: rezistenta, deschiderea geamurilor (cat de mari sunt) , spatii deschise (tre sa ai stalpi de sustinere, grinzi) iar lucrurile astea iti dau peste cap toate visele.
eu am vrut o casa permanenta din busteni, dar tot arhitectul mi-a spus ca ro n-are traditie in prelucrarea lemnului asa ca profit din plin de subektu' tau sa le rog pe fetele din NORD (suedia, norvegia etc) daca au niste linkuri catre firme d'acolo care comercializeaza busteni pt case.
asa ca, iacata parerea mea: dupa ce te hotarasti cat de cat cam cum o sa arate casuta din vis, vorbeste cu un arhitect intelegator si rabdator care sa o si transpuna in realitate.
ps: esti "inspiranta"
O. 
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
gandacelu spune:
oana
m-ai lasat cu gura cascata: e clar ca n-ai citit si partea intai si tot ce s-a scris pana acuma... dar ce ai descris tu este EXACT povestea casutei mele din vis... cum mi s-a luat visul si mi s-a trantit cu capul de pereti
... si cum, incet-incet, visul mi s-a scurtat de cap, de picioare, de nas si de sprancene![]()
![]()
sa stii ca mi-am gasit si arhitect... tot aici pe forum... pe SOFI
! fara ea - pregateste acuma un examen - vaz ca nu inaintez deloc! eu desenez, eu sterg, eu carcotesc![]()
oricum, ce zici de cauta ta era exact casuta mea cand am inceput discutia aici... acum cateva luni...
daca ai rabdare, citeste de la inceput!
cine stie ce mai afli!
te pup!
burtici si pitici
qsar spune:
Va promisesem ca o sa va povestesc si eu despre casuta mea. Seamana foarte bine cu casuta Oanei.
Sa va spun mai intai despre bucatarie? Rustica. Nici nu incape vorba! Si ca sa intaresc chestia asta, pe unul dintre peretii albi voi monta palimarul, stalpii si "dantela" unei prispe de casa veche, taraneasca - o frumusete inegrita de timp si mancata de ani si cari. Si pardoseala va fi dintr-o combinatie de podea data cu bait si ceruita si caramida veche, lacuita. Poa' sa zica arhitectul ce-o zice... ca eu sunt incapatanata ca un magar batran, greu ma scoate cineva dintr-ale mele. Si mai am o idee (cam fixa) Dulapioarele pentru vesela vor avea usitele in-zidite; vor fi de fapt "spatele" dulapurilor din sufragerie (o garnitura veche din nuc, mostenita de la bunica).
Atat acum. O sa va povestesc mai tarziu despre cotlonasul meu de baut cafea.
Q
ana-oana spune:
gandacelu cand ai dreptate ai!!![]()
am citit pe saritelea, 
, m-am uitat la poze cand computadoru'/internetu' mi-a permis, am intrat pe site-urile pe care le-ati mai pus p'acolo. da' promit solemn ca le printez si le citesc de-a fir a par!!!![]()
sa vezi dup'aia carcoteala ca il pun pe barbate'miu sa faca observatii de mare constructor ce se afla!!!!![]()
O. 
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by qsar
Va promisesem ca o sa va povestesc si eu despre casuta mea. Seamana foarte bine cu casuta Oanei.
Sa va spun mai intai despre bucatarie? Rustica. Nici nu incape vorba! Si ca sa intaresc chestia asta, pe unul dintre peretii albi voi monta palimarul, stalpii si "dantela" unei prispe de casa veche, taraneasca - o frumusete inegrita de timp si mancata de ani si cari. Si pardoseala va fi dintr-o combinatie de podea data cu bait si ceruita si caramida veche, lacuita. Poa' sa zica arhitectul ce-o zice... ca eu sunt incapatanata ca un magar batran, greu ma scoate cineva dintr-ale mele. Si mai am o idee (cam fixa) Dulapioarele pentru vesela vor avea usitele in-zidite; vor fi de fapt "spatele" dulapurilor din sufragerie (o garnitura veche din nuc, mostenita de la bunica).
Atat acum. O sa va povestesc mai tarziu despre cotlonasul meu de baut cafea.
Q
o intrebare: toate obiectele de care ai povestit exista cumva (ca asa se intelege) sau asa le visezi matale? ca le-ai descris atat de exact...
dulapioarele de la bucatarie e clar, sunt comune cu visul meu! am pus si poze in partea intai... iaca
si aici, iata cat de rustica o vedeam eu initial!
acum, orientarea mea s-a schimbat, mergand catre o simplitate si mai mare... vreau o casa alba cu dusumele negre! atat!
e drept, daca n-as avea copchii... cand ma gandesc cum o voiam acum 2 ani si cum o vreau acuma... eheheheee e o cale atat de lungaa ca mi-e si teama daca nu cumva, peste 2 ani, n-o sa vreau altceva

burtici si pitici
gandacelu spune:
si inca ceva: daca iubesc ceva pe lumea asta, este lemnul de nuc innegrit de vreme
io de ce n-am nici o bunica?! ca m-au facut ai mei tarziu, d-aia![]()
burtici si pitici
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by ana-oana
sa vezi dup'aia carcoteala ca il pun pe barbate'miu sa faca observatii de mare constructor ce se afla!!!!
va asteptam cu
si cu 

burtici si pitici