Mamici de ianuarie-februarie 2005 (28)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Ingerasule, esti chiar un ingeras!
Multumesc mult pentru informatiile complete, cred ca daca sunam acolo si nu-mi dadeau atatea amanaunte

La Giulesti a nascut si merg azi sa-i vad. Aseara ne-am gandit ca mamica este destul de obosita, stresata de toate rudele de la gradul 1-4 care au vizitat-o si se mai plangea si de niscaiva dureri, ca-i trecuse anestezia. Asa ca azi ma duc sa-mi vad finutul.

Anuc si BBL mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerasu spune:

Anuc era si normal sa-ti spun din moment ce doctorul meu este la Giulesti. Sa le transmiti sanatate si toate cele bune.

Dragele mele am o mare rugaminte la toate, cititi va rog, as vrea sa schimb un pic listuta daca vreti si voi sa ma ajutati. As vrea sa imi trimiteti pe PM (este mai usor) date despre voi legat de DPN, sexul bb-ului, numele daca v-ati hotarat si doctorul la care sunteti ca sa le pot centraliza. Cred ca este timpul sa facem lista mai frumoasa si orice date ma ajuta. Va multumesc la toate.

"ingerasele" 22+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Apropo de calcul va dau ceea ce scrie in una din cartile pe care le am eu (autor Marie-Claude Delahaye) la fiecare capitol:

"Statisticile arata ca sarcina are o durata variabila. Teoretic ea dureaza in medie:
-280 de zile numarate din prima zi a ultimei menstruatii
-266 de zile numarate din momentul fecundarii

280 de zile reprezinta circa 10 luni "lunare" adica de 28 de zile corespunzatoare perioadei astronomice de revenire a lunii pline) adica 40 de saptamani de amenoree. Deci 10 luni "lunare" corespund exact cu 10 luni de amenoree. In tarile anglo-saxone exista obiceiul de a se exprima sarcina in luni lunare.

266 de zile reprezinta aproximativ 9 luni calendaristice adica 38 de saptamani. Acestea corespund varstei reale a fatului."

"... 25% dintre femei nasc dupa 38 sau 39 de saptamani iar 30% nu nasc decat in a 42-a sau a 43-a saptamana..."

A 4-a saptamana de la UM = a 2-a de la fecundare = luna 1 lunara = luna 1 de sarcina

A 5,6-a saptamana de la UM = a 3,4-a de la fecundare = luna 2 lunara = luna 1 de sarcina

A 7,8-a saptamana de la UM = a 5,6-a de la fecundare = luna 2 lunara = luna 2 de sarcina

A 9,10-a saptamana de la UM = a 7,8-a de la fecundare = luna 3 lunara = luna 2 de sarcina

A 11,12-a saptamana de la UM = a 9,10-a de la fecundare = luna 3 lunara = luna 3 de sarcina

A 13,14,15-a saptamana de la UM = a 11,12,13-a de la fecundare = luna 4 lunara = luna 3 de sarcina

A 16-a saptamana de la UM = a 14-a de la fecundare = luna 4 lunara = luna 4 de sarcina

A 17,18,19,20-a saptamana de la UM = a 15,16,17,18-a de la fecundare = luna 5 lunara = luna 4 de sarcina

A 21,22,23,24-a saptamana de la UM = a 19,20,21,22-a de la fecundare = luna 6 lunara = luna 5 de sarcina

A 25-a saptamana de la UM = a 23-a de la fecundare = luna 7 lunara = luna 5 de sarcina

A 26,27,28-a saptamana de la UM = a 24,25,26-a de la fecundare = luna 7 lunara = luna 6 de sarcina

A 29-a saptamana de la UM = a 27-a de la fecundare = luna 8 lunara = luna 6 de sarcina (sfarsit)

A 30,31,32-a saptamana de la UM = a 28,29,30-a de la fecundare = luna 8 lunara = luna 7 de sarcina

A 33-a saptamana de la UM = a 31-a de la fecundare = luna 9 lunara = luna 7 de sarcina

A 34,35,36-a saptamana de la UM = a 32,33,34-a de la fecundare = luna 9 lunara = luna 8 de sarcina

A 37-a saptamana de la UM = a 35-a de la fecundare = luna 10 lunara = luna 8 de sarcina

A 38,39,40,41-a saptamana de la UM = a 36,37,38,39-a de la fecundare = luna 10 lunara = luna 9 de sarcina

Sper sa va foloseasca !

Lali si licuriciul ei 20+
Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Ingeras, hai sa ne hotaram: dam DPN calculata dupa UM sau cea de la ecografie. Eu cred ca cea dupa UM , ca la eco se mai poate schimba dupa cum creste bebele. Sau, ma rog, cum spuneti voi.... impotant este sa fie unitar pentru toate, nu ? Si eu mai am o rugaminte, scrie te rog fetitele cu rosu sau bold ca pe lap-top-ul meu nu prea se vede rozul acela subtire si trebuie sa imi caut ....nora pentru Dragos cu ochelarii...

Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Ingeras si impresia mea e aceeasi ca are tendinta sa le gaseasca defecte la toti . De-aia mi-e si frica de el. Cred ca nu am auzit la nimeni in ultimul timp sa fi fost la el si sa fie totul bine. Lali a avut cu pliul, placenta si cordonul, colega ta cu rinichii, unei prietene i-a spus anul trecut ca e mic copilul si imbatranita placenta, copilul sefului meu are ceva la uretra...si tot asa. Doar ca la seful meu chiar s-a confirmat. Nu e nimic grav, baietelul are acum aproape 3 ani si e mai bine ca a stiut de problema pt. ca il tine sub control. Atlfel probabil il considera sanatos si el avea tendinta sa faca infectii urinare. Eu inca mai sper...sa fiu eu exceptia sau macar sa nu regret ca m-am dus. Va povestesc luni, oricum.

In fine, am hotarat asa pt. ca s-a ivit o ocazie si legenda spune ca ar fi bun si meticulos. Altfel cu siguranta mergeam tot la Iosup. Pe mine nu m-a deranjat ca a fost ciufut, ca doar nu m-am dus pt. glumele lui, m-am bucurat ca mi-a spus de bine. Pana la urma asta conteaza.

Iti trimit datele pe PM in functie de ce hotarati voi sa luam in calcul: eco sau UM.

De acord cu Lali sa folosim un rosu mai aprins la fetite. Si eu vreau sa-mi pun deoparte nora, mai ales cand vad cum numarul baietilor creste ingrijorator .
Irina, 19+ sapt.
Dr. Radoi, Spitalul Municipal

Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

Mergi la inceput

Da, Irina si eu cred la fel ca mai bine vede ceva la eco in plus decat in minus.... in fond imi iau niste precautii suplimentare iar daca e ceva mai grav oricum mai cer cateva pareri inainte de a lua o decizie serioasa (cum am facut-o cu pliul nucal, cand am repetat eco la altcineva). Acum cu placenta a fost bine, mai stau si eu linistita ca agitatia de la serviciu oricum nu ii prindea bine belelasului, iar cu cordonul ombilical ... eu am un stres oricum cu aceasta problema pentru ca am avut un caz in familie cand s-a petrecut o tragedie pentru ca nu s-a facut o cezariana.... pentru ca nu a fost bine observat copilul...
Oricum, cred ca e ceva legat de psihicul fiecareia si nu toate reactionam la fel in aceleasi conditii, asa ca sanatate multa pentru mamici si bebei, ca restul le rezolvam noi !

Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

fetele, please, spuneti-mi si mie unde e de gasit dr. Pop, eventual si un nr. de telefon.

merci frumos

Leta & bb
dr. tutunaru - elias

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Leta

fetele, please, spuneti-mi si mie unde e de gasit dr. Pop, eventual si un nr. de telefon.

merci frumos

Leta & bb
dr. tutunaru - elias

La Clinica Diagnosis, tel: 021 2316741 sau mai multe contacte pe site-ul de mai jos:
http://www.diagnosis.ro/index.php?fileid=5

Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Am și eu o întrebare legata de Candida (Of, ce nume frumos i-au pus!). Am primit rezultatele de la secreția vaginală acum două luni și de atunci, deși a văzut rezultatul - parca scria Candida++ - , doctorița la care merg nu mi-a dat nimic să iau. Motivul invocat a fost faptul că și acum 10 săptămâni dar și ieri colul uterin era ușor întredeschis. Am înțeles că nu este ceva grav și ar trebui să iau niște pilule, dar când nu mi-a spus? Eu sunt destul de speriată de iminența de avort, mai ales că merg la servici încă (este adevărat că stau pe scaun, dar mai bine ar fi acasă în pat), și nu am mai dat importanță Candidei. Am citit pe la pagina 6 că nu este bine să lași în aer o astfel de problema. A fost cineva în situația mea ? Și s-au rezolvat amândouă în același timp ?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Sănătate maximă la mămici și copilași!
DNP - 9 Decembrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

crinuta, si bb-le meu era pozitionat ca al lui Lali, adica pe diagonala , cu capsorul in jos in partea stinga a mea si cu piciorusele in sus in partea mea dreapta ... si cred ca Lali zice bine ca e loc mai mult de dat din picioare asa ...

oricum ei se tot rotesc cred acolo... pina sa se aseze in final cu capul in jos perfect... sau ma rog asa cum ar fi bine ca sa nastem usor...

ingerasu, eu astept sa vad cum va hotariti cu DPN dupa UM sau echo (ca la mine bb e mai dezv. cu 6 zile decit UM deocamdata).

pupici

Mergi la inceput