Diversificare - retete pentru bebei (0-3ani)
Raspunsuri - Pagina 3
Veve spune:
Piure de broccoli
Aceast piure contine fier si este o buna sursa de betacaroten,vitamina B si C.
2 florete mari de broccoli
50g faina de porumb
400 ml apa
Se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga faina mestecand in continuu ,pentru aproximativ 10 minute cat sa fiarba faina.Intre timp fierbeti broccoli in baie de aburi (sau cuptorul cu microunde),pana se moaie ,scurgeti si amestecati foarte bine (de preferinta cu mixerul de bucatarie) cu mamaliguta obtinuta din faina cu apa,pana obtineti un piure.
Se serveste cald.
Mancarica de cod cu porumb
O sursa buna de Vitamina C,B,calciu si betacaroten.
1 cartof de marime medie,curatat si taiat cubulete
1 lingurita patrunjel verde
2 foi dafin
100g fileu de cod
300ml lapte
100g boabe porumb (congelate)
Puneti pestele la fiert in lapte,impreuna cu cartoful si frunzele de dafin.Lasati la foc mic 10 minute,sau pana ce pestele incepe sa se desfaca.Scoateti pestele,cartoful si dafinul intr-un vas si pastrati-le calde.In laptele ramas puneti porumbul si fierbeti pentru 2-3 minute.Adaugati la loc pestele si cartoful,impreuna cu patrunjelul tocat si mai dati un clocot.Cand sunt gata,pasati-le ca pe un piure.
Se serveste cald.
Omleta cu branza
O reteta pentru bebelusi peste 10 luni.
2 oua(pentru copii sub un an folositi doar galbenusul)
2 linguri formula sau lapte matern sau lapte de vaca(depinde de varsta copilului)
2 linguri cascaval ras
1 lingura unt
Se bat ouale cu laptele pana devin spumoase.Se adauga branza rasa.Intre timp untul se pune la topit,intinzandu-se bine pe suprafata tigaii.Adaugati amestecul de mai sus si coaceti la foc potrivit,amestecand constatnt,pentru aproximativ 4 minute.
Se serveste calda.
Piure de pui cu legume
O reteta pentru bebelusi de 6-12 luni
230ml apa
1 piept de pui
60g orez
3 morcovi
120g fasole verde
Apa cu puiul si orezul se fierb la foc mic,intr-o oala cu capac pentru 20 de minute.Se adauga morcovii intregi si fasolea verde si se mai fierb 10 minute.Scurgeti amestecul din oala,pastrand zeama deoparte,apoi faceti un piure,adaugand atata zeama rezultata cat este nevoie pt. a obtine consistenta dorita.
Se serveste calda sau se pastreaza in congelator,in portioare mici.
Budinca cu fructe si pesmet
250g pesmet
60ml smantana subtire
1 lingurita zeama de lamaie
2 linguri mar ras
2 linguri caise uscate cubulete
Se amesteca ingredientele in blender si se servesc ca desert sau snack.
Pui cu piersici
80g pui fiert si maruntit
4 linguri orez brun fiert
1 lingura lapte matern sau formula
1 piersica coapta
Puiul cu orezul si persica se amesteca intr-un blender.Se adauga laptele cate putin,pana obtineti consistenta dorita.
Se serveste rece sau calda,dupa preferinte.
Budinca cu legume
1 lingurita unt
1 lingurita faina de grau
4 linguri lapte fierbinte
1 lingura lapte praf
1 ou batut
8 linguri piure de legume
Intr-o tigaie,topiti untul la foc mediu adaugand cate putin laptele fierbinte si cel praf.Amestecati continuu pana se ingroasa.
In castronelul cu ou batut adaugati putin din sosul fierbinte obtinut,amestecati,apoi turnati oul in tigaie,peste sos. Adaugati si piureul de legume si amestecati pana se omogenizeaza.Turnati amestecul intr-un vas termorezistent uns cu grasime si coaceti in bain-marie la cuptor (incalzit in prelabil la 180 de grade).
Coaceti 30 de minute.
Se serveste cald sau rece.
Irina,veve & croko
pozici
Nally spune:
Ficatul de porc sau vita de cand se pot da? Ca cel de pui stiu ca de la 7 luni jumate 8 luni chiar!
www.ana-design.ch/paul/paul.htm" target="_blank">Paul are nevoie de noi!!! Ajutati-l sa mearga din nou!!!
Nally si Sebastian (14.04.2004)
Poze nou-noutze cu Sebastian!!!
Poze...Poze...Poze
www.desprecopii.com/albumphoto/folderview.asp?bid=9&folder=Alina%20Nitu" target="_blank">Poze mireasa