Diversificare - retete pentru bebei (0-3ani)

Diversificare - retete pentru bebei (0-3ani) | Autor: Nally

Link direct la acest mesaj

RETETE BEBELUSI (arhiva):

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=3532

Am un puiut de 4 luni si o saptamana si doresc sa incep sa-i introduc si alte alimente in dieta! Manaca san.. numai ca m-a cam disperat cu cat de des papa! La jumat de ora tre sa-i dau tzitzi!!!! Am inteles ca de la 4 luni se poate incepe usor diversificarea cu mancarica! Sunt la primul bebe si nu stiu cam ce ii pot da si ce nu, si mai ales nu stiu cum sa le pregatesc si in ce cantitati!
Deci mamicutze cu experienta poate dati o mana de ajutor si mamicilor incepatoare!!! si ne spuneti cum sa pregatim papica!
Pupici!!!

Nally si Sebastian (14.04.2004)
Poze...Poze...Poze
www.desprecopii.com/albumphoto/folderview.asp?bid=9&folder=Alina%20Nitu" target="_blank">Poze mireasa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Draga Nally,
Avand in vedere ca bebele tau papa doar tzitzi, este recomandat sa incepi diversificarea pe la 6 luni. Pana atunci, el nu are nevoie de nimic altceva deoarece laptele tau are tot ce-i trebuie!!
Daca vrei, ii mai poti da ceai sau apa plata in zilele calduroase, dar nu este obligatoriu.
Lasa diversificarea pentru mai tarziu ca este cel mai bine pentru bebe! Dupa aia o sa-ti doresti sa-l alaptezi si n-o sa mai vrea el...

De la 6 luni poti incepe cu suc de morcovi, mar...Mai intrebi atunci!

Pupici si sa fiti sanatosi!

P.S. Acum am vazut ca ii dai la 1/2h. Tu esti sigura ca se satura la o masa? Ca nu este bine sa-i dai asa des. Ar trebui, la varsta lui, sa pape la 3h. Deci, tine-l mai mult la san, nu-l lasa sa adoarma si fii sigura ca s-a saturat. Nu este bine pentru stomacelul lui sa pape asa des.

Adriana si Mihnea (11.11.03)
http://community.webshots.com/user/adriana_mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

postat de adi tati fericit
26/08/2004 : 10:56:07

Ce papam la 1 an??

Ne întrebăm, în fiecare zi, ce-i mai dau bebicului azi să mănânce?
Întrebăm în stânga si în dreapta, ceea ce i-am dat s-a plictisit, ei cresc si ar trebui introduse noi alimente. Si tot ne întrebăm: ce, cum, când?

Cred că ar fi bestial să spunem ce retete si cu ce bunătăti îi mai răsfătăm pe “gânsaci”.

Eu si mami, care am disperat din acest punct de vedere, asteptăm cu nerăbdare retete si feluri de mâncare pentru bebici de 12 luni.

Adi, tati de Luana 12 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

adi, foloseste cu incredere retetele postate din arhiva.unele sunt chiar delicioase.

si haideti, mamici mai gospodine mai ajutati-ne cu retete bune ptr copii mici.

ca sa mai scapam de pireul clasic de legume sau cartofi...mai ales ca dupa un an pot sa manance multe dar nu orice si eu nu sunt chiar adepta ideii de a-i infunda cu sarmale sua late mancaruri grele, de adulti.
de exemplu eu i-am facut micutei un sufleu de dovlecei care l-a mancat cu f multa pofta.
daca va intere, pun reteta.

cristiana si gagalicea Theodora Alexia(1 anisor si doua luni)

http://photos.yahoo.com/thea_alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nally spune:

Adi tati fericit uite am gasit o reteta de desert pentru puiutul vostru. Pare delocioasa si am sa o incerc si eu pentru mine si sot deocamdata!

Cosulete cu mandarine si cu crema de ciocolata alba (dupa 1 an)

(Pentru 4 portii)

4 mandarine
100 g de ciocolata alba
60 g de zahar pudra
2 linguri cu apa
4 linguri cu smantana proaspata

Se topeste ciocolata alba pe foc foarte mic, intr-o craticioara cu fund anti-adeziv (de care nu se lipeste ceea ce se gateste in cratita), cu zaharul si apa in 10 minute. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se decupeaza coaja mandarinelor in asa fel incat sa se obtina mici castronase (ca si cum li s-ar scoate mandarinelor palaria sau capacul), si avand grija sa nu se deterioreze feliile de mandarina, se scoate tot fructul din coaja fara a rupe coaja deloc. Se bate usor smantana proaspata, si se incorporeaza impreuna cu feliile mandarinelor (taiate in doua) in ciocolata topita. In final, se tranvazeaza cu grija aceasta crema groasa in cosuletele formate din coaja mandarinelor. Se serveste rece si proaspat. Pofat abuna!

Poze...Poze...Poze
www.desprecopii.com/albumphoto/folderview.asp?bid=9&folder=Alina%20Nitu" target="_blank">Poze mireasa

Mergi la inceput

postat de ankalaura
03/09/2004 : 13:37:25

meniu un anisor???

Cew sa-i mai dau eu fetei mele de un anisor? Abia a facut un anisor, dar e mancacioasa, cam ceea ce scrie la carte, Eliza a primit cu vreo luna mai devreme, chiar doua, mai putin carne (proteina in general) pe care a primit-o la 6 luni.
Pana la un anisor, i-am dat dimneata piureuri de fructe si suc in toate combinatiil;e, la pranz mancarica (supici, mancarici din toate legumele si puii si ficateii posibili), iar seara alternam iaurt, branzica de vaci, banana, biscuiti, stiti si voi... Asta in afara de biberonul cu lapte.
CE II DAU DE-ACUMA???
Ii place branza topita. As vrea sa ii introduc si miere. Pentru masa de pranz, ma pricep. Pentru dimineata si dup[a-amiaza insa n-am nici o idee.
Mama zice ca n-are voie branzica topita, ca are emulgatori! Si parca Danone n-are E-uri! Ete na!
N-am chef sa "sterilizez" copilul. N-o sa-i dau parizer, dar vreau sa stiu: de exemplu are voie creier pane? Mi-a dat soacra-mea fudulii de miel si creier, cand au sacrificat bietul animal!
Ce sa-i mai gatesc? Ce as mai putea sa-i dau din comert? Nu vreau sa o obisnuiesc cu Danette, Danao si alte prostii (sper ca nu e reclama!) Pupici si multumesc anticipat de sugestii

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

postat de adriana_mihnea
18/06/2004 : 11:20:18

Fetelor, dragutzelor, ce mai papa bebelusii la 7 luni?
Ca eu nu mai stiu ce sa-i dau sa manance, in afara de piureurile de legume si fructe.
Haideti sa scriem aici ce le dam sa pape ca sa ne mai inspiram una de la alta. Ce ziceti??

Azi:
piureu de cartof, dovlecel, patrunjel (radacina), morcov + piept de pui
fructe (piersica, mar, banana) + branzica de vaci facuta din Bebelac

Credeti ca pot sa-i dau branzica si la piureul de legume si la fructe?? Nu e prea mult?
Pupici,

postat de Fleur
18/06/2004 : 14:13:42

spanac(nu mai des de 2 ori pe sapt) ,broccoli ,conopida,galbenus de ou,biscuiti simpli sau cu iaurt...Nici eu prea am inspiratie...
la fruncte poti sa inerci si ananas,mango (e foarte bogat in vitamine),pepene galben.Eu nu amestec fructele cu nimic,las sa treaca cel putin o jumatate de ora ca sa-i dau altceva.
numai bine,
fleur

postat de arianna
22/06/2004 : 18:16:13

Buna fetelor am citit retetele de mnacare pt copii mici
,ce nu inteleg
e ca predomina foarte mult zaharul la desert . Eu am o fetita de 11 luni si nu i-am dat zahar pana acum,doar natural din fructe.
Eu ii fac supa de legume si carne de pasare,un ou pe sapatamna,iaurt cu fructe,cereale si fructe(care nu au risc crescut de alergii) si lapte praf.
Credeti ca e ok zaharul la o varsta asa mica?

posatat de dpintilie
23/06/2004 : 08:29:39

Nu, nu cred ca e ok zaharul. Nici pentru noi nu e ok, ce sa mai zic de puiutzii de cateva luni. Nici eu nu folosesc zahar in alimentatia lui Andrei. Nici sare...

Noi avem 3 mese diversificate. Una de fructe(fara capsuni, fara citrice) amestecate cu branza de vaci(din comert), una de legume(azi:cartof, morcov, dovleac) + piept de pui, si masa de la ora 18: gris cu lapte + fructe sau iaurt.

,Dana si Andrei(12 dec 2003)

postat de Laura Takacs
23/06/2004 : 19:16:20

Noi avem urmatorul meniu:
dimineata: lapte (praf) cu 1 lingura de cereale cu mar (sau gris)
la amiaza: legume piure cu carne de pui, sau ficat sau galbenus de ou tare
dupa masa: lapte si fructe amestecate cu iaurt sau branza de vaci
seara: lapte si 2-3 linguri de cereale

piure de fructe il fac din: mar, piersica, mango, ananas, cirese, pepene galben, banane, la care adaug suc de portocale daca e prea gros
piure de legume il fac cu: morcov, telina, dovlecel, spanac, praz, cartof (asta il dau si simplu piure de cartofi cu putin lapte si o urma unt), rosie. Pun un pic de sare, zahar nu am folosit inca deloc, decat la ceai 5%, deci 5 gr la 100gr de apa.

Am gasit retete bune pe reclamailegalala alt site = avertizare, dar cum nu prea am timp nu le-am incercat inca.

postat de adriana_mihnea
23/06/2004 : 23:02:50

Meniul de azi:

- piureu din cartof, morcov, dovlecel, putina rosie + ficatel (l-am pus intr-o tigaie de teflon si l-am "parpalit" putin! Voi cum il dati? Fiert?)
- fructe: mar, banana, piersica + branzica de vaci din Bebelac (eu o fac cu lamaie).

Ma bucur ca suntem mai multe mamici la subiectul asta ca sa ne putem inspira una de la alta...:)

Maine vreau sa-i fac un sufleu de conopida cu branzica si galbenus. Avand in vedere ca nu are dintisori si nu mesteca, il voi pasa cu blenderul si il voi da asa, cremos.
Ca fructe: caise, banana, suc de portocala + branzica.

Pupici,

posatat de ana l
24/06/2004 : 16:05:34

noi azi am papat asa:
dimineata: piersica +banana+caise, crude, facute la blender
prinZ :a supt putina tzatza si a adormit, iar la trezire supa crema de cartofi, dovlecel, morcov, rosie + desert un danonino. eu in pireul de legume pun si putina brinzica, acuma folosim almete
la ora 5:orez cu rulada de pui, mixate
iar seara: cereale cu lapte sau orez cu fructe de la nestle

as vrea sa va intreb cum dati voi ananasul? eu am cumparat o conserva cu ananas, am pus la blender si a iesit atos, nici eu nu l-am prea putut minca, dapai copilul...

mamica lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns justasmallkiss spune:

ankalaura si eu am aceeasi problema ca si tine...cu mincarea la fetita care abia a implinit un anisor!
Inafara de toate ciorbele,tocanitele,si fructe...cu cereale,cu branza de vaci sau simple....nu mai stiu ce sa-i dau!
Mierea!!!am citit acum ceva vreme un articol in revista Mami ca e f fff buna...incepand de la bebelusi si pana la adulti!
Si ca e bine la bebeli sa le punem in lapticul de dimineata si seara cate o lingurita de lapte!
Copiii care mananca miere...spune tot in articol ca ar fi mai puternici,mai vioi si se vor imbolnavii mai greu!
Acum...stiu ca sunt pareri si contra...
Eu i-am dat la fetita...si nu are absolut nimic....si intr-adevar...intr-un an de zile...de 2 ori daca i-a curs nasul!!!
Inapoi la mancare...eu ii mai fac la fetita pilaf cu legume...ii dadeam si cand era mai mica dar pasat la robot!
Il cam inventez!!!....calesc in putin ulei de masline(pt ea) sau unt....ceapa,morcov,ardei gras,rosii decojite,radacina de patrunjel sau pastârnac,carne de pui....dar peste ulei pun si apa,sa se inabuseasca,nu sa se prajeasca....adaug orezul...apa...si la fiert....putina sare,vegeta....si mai spre sfarsit cand sunt aproape fierte...adaug si legumele care fierb mai repede: dovlecel taiat cubulete...mazare...ce am in casa...
E ca un fel de tocana de legume cu carne si orez
Eu si mancarea noastra o combin de multe ori...cum imi vine mie....si iese buna!
Sanatate la mamici si pitici!

IOANA
http://delialaryssa.fotopages.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

PESTE PESTE PESTE , bebusha Ana, daca ar putea, ar manca peste dimineata, la pranz si seara. e un file de o varietate de cod (HAKE scrie pe el) fff bun pe care il gatesc asa: bucatele mititele le pun pe felii de rosii, desupra felii de ardei gras, o bucatica de unt deasupra, le infasor in staniol si le pun pe gratar Delicios!!! plus marar tocat si un strop de lamaie cu cartof natur.

alta reteta:
branza de bivolita ( e una nesarata in carrefour, daca nu e reclama ii dau si numele) cu smantana si iaurt si marar amestecxate cu blenderu' vertical.

Pofta buna la bebici!
Oana si Ana (25 oct. 2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alcristina spune:

Eu ii mai fac pentru pranz ardei sau gogosari umpluti:
Umplutura:
- carne de pui macinata sau taiata marunt
- un pic de orez spalat
- jumatate de cartof ras sau pita uscata muiata in lapte, putin
- o jumate de ceapa rasa
- marar, patrunjel
- un picut de sare
- un strop de ulei de masline

Se fierb in apa ca de obicei.
Eu i-am servit cu un sos din cateva rosii fierte, strecurate, 1 lingurita de faina in ele, un pic de sare, si putina zeama din gogosari, fierte.
(Bebe are aproape un an)

La gustare ii mai dau si cate o prajitura cu branza dulce sau cu mar, facuta in casa.

Cristina & Stefili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nally spune:

Fetele eu va propun ca, langa reteta, sa puneti si varsta de la care se poate da piticilor nostrii macarica respectiva!
Ce ziceti?

Poze...Poze...Poze

Mergi la inceput