Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (47)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionela roxana spune:

Roserb te invidiez ptr. faptul ca esti ajutata, macar sa-ti scoate copila cineva afara zilnic(nu te supara pe mine); eu una ma gandesc daca mai apuc sa mai nasc anul asta, atat de abosita fizic si psihic sunt. De-acum incolo sa nu-ti mai barfesti socrela, chiar sa-i multumesti; NOROCOAS-O!!!

roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

Da, Danette, si unde mai pui ca era bidimensionala, nu tridimensionala... Dar de o geaca de gravida de 4.5 milioane ce zici? Si nici macar nu e de iarna...

Ghidul asta asa simpatic vorbeste doar despre sarcina sau si despre perioada de dupa? Eu despre sarcina am tot citit, ma uit acum dupa o carte cat mai completa care sa ma ajute dupa. Mama si copilul e 500.000 dar stiu ca e cea mai buna...

Andreea, incearca si in Cora. Oricum, cred ca acum ar trebui sa ne orientam dupa carucioare cu landou, nu sport, ca n-ai ce sa faci cu asa ceva cateva luni bune... Eu am vazut in Cora in weekend carucior cu spate reglabil (adica sta bebe si culcat la inceput si in fundulet dupa cateva luni), maner asemenea (adica sa ai bebe cu fata spre tine sau nu) si roti de cauciuc. Eu cred ca partea cu rotile e cea mai importanta, daca nu sunt rezistente... nu prea ai rezerva la ele... hihihi.

Pt cele care vor patut cu plasa (gen tarc): e o oferta f misto in Carrefour, nu e cadrul de plastic ci de metal, are doua pozitii, jucarii atarnate detasabile, masa de infasat, e pe rotile si cel mai important: se strange si se baga intr-o geanta pt voiaj. Pretul e de 2.800.00, ceea ce e mic in comparatie cu patuturile de acest gen din alte magazine.

Eu am realizat ca imi trebuie doua patuturi: unul la mine, de lemn, cu sertar pt hainute si unul la mama, caci o sa fiu mama de weekend. Ca atare ma tenteaza mult unul "de voiaj". Momentan stau calma, insa, ca am cosulet la care am deja doua huse si masuta tot din rachita, ca sa fie la nivelul unui patut. Masa (luata tot de la Sinaia)pe care sta cosul o matlasam in asa fel incat sa fie si pe post de masa de infasat. Practic, nu?

sa cresteti mari! :-)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/tataruraluca
DPN 22 decembrie, Spitalul Cantacuzino

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

fetele, m-am intors din concediu! dar nu oricum, ci cu forte proaspete si pregatite ca ca sa o ajut pe Bits sa nasca ...Apropo, Bits, am vazut ca tot in dilema esti : cu roz ori cu bleu...
din ce am mai citit eu pe ici pe colo am observat ca sunt si ceva noutati si ca atare, le iau pe rand si trag concluziile:
bun venit gravidutelor, care ni s-au alaturat!
Aime[/b], sa-ti traiasca fetita!
Dama, se pare ca avem acelasi preferinte la nume ...doar ca io am ales varianta Andreas in loc de Andrei...
roserbitzo, concediul cat mai putin zbuciumat cu Biencuta ta!
P.S. se pare ca ralucuta noastra a trecut la preocupari cotidiene mai normale (adicatelea moda) si nu vrea sa umble in fundul gol autohton pe strada ...

cat despre mine, am petrecut bine in concediu...prin Austria si Italia, zona Tirol, prin munti. Burta mea o lua in toate directiile prin serpentinele din Alpi dar lui David se pare ca i-a placut ca nu zicea saracutul nimic. Vremea a fost buna, exceptand cateva zile cu nor si ceva ploaie. Concediul s-a incheiat apoteotic cu o noapte in Viena unde nu prea mi-a placut ... Celebrul oras Viena mi s-a parut mie un oras foarte foarte scump, murdar, cu marcaje si indicatoare inexistente,strazile proaste, si am ramas foarte dezamagita cu un imens gust amar. In plus, picturile din muzeul in care am fost nu erau originalele...si noi tocmai asta vroiam sa vedem...Cam atat ca v-am plictisit deja!

P.S.S. Bits...era sa uit...dar io am citi ca 30% (procent foarte mare mi se pare mie) din baieteii care se nasc in Germania se nasc fara ousoare coborate...Chiar eu cunosc doua persoane care se confrunta cu problema asta si care trebuie rezolvata pana la doi ani(unul face injectii cu hormoni si altul se opereaza in septembrie)..De unde trag io concluzia (poate gresita) ca daca era ii se vedea cocoselul si nu neaparat ousoarele era punctul de reper...

cu David, 25 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olga_stan spune:

jasmine, beneficiezi de retete gratuite, de trimiteri pentru analize, consultatii la orice medic de specialitate gratuite atat timp cat esti angajata, indiferent de salariul de baza. medicul de familie iti cere adeverinta de la servici, ca sa ii faci dovada ca platesti CAS, nu are legatura ce salariu ai, daca tu spui ca ai minim pe economie este perfect, beneficiezi de toate drepturile.

eliza, eu daca am sa stau acasa am sa ii fac scutece si plapumioare lui bebe, am sa cumpar material special si am sa imi fac de lucru, am sa incerc sa dorm ca ursul pentru ca am auzit ca ne asteapta apoi nopti albe, am sa profit de situatie si imi pun si eu ordine prin lucruri ca nu mai stiu pe unde le-am mai pus, imi vizitez prietenele, citesc, imi fac provizii pentru la iarna, si multe altele.

eu inca nu am cumparat nimic lui bebe. sa vad ce raspuns am de la primarie in legatura cu casa si in functie de rezultat am sa ma aprovizionez si eu cu toate cele. patutul mi-l da cumnata. s-a oferit o prietena sa imi imprmute caruciorul, dar eu nu prea vreau, as dori sa imi cumpar. haine nu cumpar pentru ca nu stiu ce este bebe. cumparaturile le fac in mare parte at. cand vine bebe pe lume. mai ales ca am prieteni, mosici si matusele o multime, in functie de ce imi aduc ele am sa fac o lista cu tot ce imi trebuie si ii dau lista in brate sotului meu si il trimit la cumparaturi.

fetelor am pus si eu poze cu mine in saptama a 26-ea. daca doriti sa le vedeti faceti clic pe casuta portocalie din dreptul ID-ului meu. sa imi spuneti daca aveti si voi burtica asa maricica la varsta mea.

olga 30 ani si bebe 26 saptamani de la u.m.
65kg/50kg inainte, doc. mihaila de la sp. jud. arges
d.p.n. sfarsitul lunii noiembrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Chiar ma gandeam ca eu mi-am visat bebelusul doar 1 data si era baietel in visul meu (asta inainte de a sti ce e)... se pare ca nu visez cum trebuie...

Monica eram curioasa in ce oras stai... eu am fost mai multe vacante in Cehia. Praga am vazut-o de 2 ori si mi-a ramas in inima Hrad-ul si podurile pline de artisti si "pictori la minut" de pe Vistula...
In Praga am mancat prima inghetata pe bat trasa in ciocolata si primul hot-dog...

Dana - 26+ sapt.
DPN 27 Nov.

http://f1.pg.photos.yahoo.com/ph/dana2327/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Iepurasule, eu am stat mult si m-am gandit la ce vrei sa spui cu baieram, dar apoi mi-am adus aminte la ce te referi; am stat putin, cam 15 min, am mancat o bucata de tort si cam atat. Mersi frumos pt. intrebare. Sunt un pic suparata ca am luat mult in greutate: acum am 66 kg, la cele 25 de saptamani (acum intru in sapt. 25). Nu e mult?

Onitza
DPN - 8 decembrie
Municipal, dr. Corina Grigoriu
http://community.webshots.com/user/fix_indiferent

Mergi la inceput

Chiar ma gandeam ca eu mi-am visat bebelusul doar 1 data si era baietel in visul meu (asta inainte de a sti ce e)... se pare ca nu visez cum trebuie...

Monica eram curioasa in ce oras stai... eu am fost mai multe vacante in Cehia. Praga am vazut-o de 2 ori si mi-a ramas in inima Hrad-ul si podurile pline de artisti si "pictori la minut" de pe Vistula...
In Praga am mancat prima inghetata pe bat trasa in ciocolata si primul hot-dog...

Ce limba vorbesti acolo? Engleza? Sau stii ceha...
Mie mi-a placut ca in toata Boemia puteai vorbi germana...

Dana - 26+ sapt.
DPN 27 Nov.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by danette
Eu am luat din lemn si-mi ziceau unii ca nu-i o idee chiar buna, ca se tot loveste Bb cu capsorul si face vanatai.
Ma rog, eu oricum am luat si aparatoare..

Dana, io bebe mic cu vanatai n-am vazut...

quote:

Noi nu gasim carucior pe gustul sotzului... toate i se par insuficient de robuste.
Zici ca bebe trebuie sa mearga la raliuri de TOT TEREN...
Le studiaza ca pe masini: suspensii,frane, grosime roti, telescoape...

parca mi-am recunoscut sotul ...Poate dupa ce cumparam carucioarele ne vom intalni si tragem o alergata sa vedem cine iese invingator...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by raluca.gabriela

Da, Danette, si unde mai pui ca era bidimensionala, nu tridimensionala... Dar de o geaca de gravida de 4.5 milioane ce zici? Si nici macar nu e de iarna...

Ghidul asta asa simpatic vorbeste doar despre sarcina sau si despre perioada de dupa? Eu despre sarcina am tot citit, ma uit acum dupa o carte cat mai completa care sa ma ajute dupa. Mama si copilul e 500.000 dar stiu ca e cea mai buna...

sa cresteti mari! :-)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/tataruraluca
DPN 22 decembrie, Spitalul Cantacuzino

Raluca, in cartea mai sus mentionata, nu prea este mult de citit despre perioada de dupa nastere...
Mai bine cumpara-ti "Mama si copilul" sau "Dr. Spock"...
Nu mai stiu ce sa zic de preturile de care vorbiti voi...
Pe undeva le inteleg, stiind ca in Bucuresti sunt persoane care au salarii in Eur si-si pot permite achizitii la preturile astea.
In orase precum Baia Mare sunt aberante... dar de altfel si in Cluj totul e mult mai accesibil.

Hey Fluguletz, bine ai revenit!
Poze nu ai reusit inca sa postezi???

Dana - 26+ sapt.
DPN 27 Nov.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by danette
Hey Fluguletz, bine ai revenit!
Poze nu ai reusit inca sa postezi???

in seara asta o sa ma preocup de pus poze...
si inca ceva, Dana, multam fain ! In multe locuri ne-am ghidat dupa sugestiile tale si nu ne-a parut rau deloc. de fapt, am vazut multe din ce ai vazut si tu.

Mergi la inceput