Mamici de ianuarie-februarie 2005 (27)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Buna dimineata fetelor. Ati scris atat de mult de vineri si pana acum incat mi-a luat destul de mult timp ca sa citesc totul.
Eu cred ca in sarcina grijile sunt firesti, atat timp cat nu degenereaza in depresie. Eu astazi de exemplu nu am avut masina si am venit la servici cu metroul, am urcat si coborat multe scari pt. ca trebuie sa schimb metroul, dupa care am luat autobuzul cateva statii, intr-o aglomeratie ingrozitoare. Si, bineinteles nimeni nu mi-a dat locul, desi cred ca sarcina se vede deja destul de bine.
Asa ca am ajuns la servici terminata dupa un drum atat de lung si cu efort, desi m-am menajat cat am putut, am urcat si coborat destul de incet, nu am mers repede, etc. Cand am ajuns aveam burtica intarita si bebelusul ghemuit in partea dreapta saracutul . Desi nu ma doare nimic simt ca i-am facut rau cu drumul asta si ca l-am chinuit. Si ma simt tare vinovata...si ma rog sa-i fie bine. Chiar mi-am promis ca nu o sa mai repet figura. Daca nu voi avea masina nu ma mai duc si gata!
Irina, 18+ sapt.
Dr. Radoi, Spitalul Municipal

Irina burticoasa si copilasul cuminte din burtica

Mergi la inceput

Leta, draga mea, eu inteleg ca depresia ta nu este generata de o eventuala problema de sanatate a copilasului ci mai mult de spaima ca nu vei fi o buna mamica, etc.
Stiu ca acum ti se pare greu ce-ti spun eu dar incearca sa nu te gandesti mai departe decat la perioada de sarcina. Incearca sa te bucuri de asta acum, de burtica, de miscarile copilasului, de atentia sotului, etc. Cand vei naste totul se va schimba de la sine si vei sti instinctiv ce ai de facut.
Sincer eu privesc ca pe o minune, mi se pare un lucru atat de mare si de minunat ca in burtica mea creste un omulet, incat simplul gand la asta ma umple de bucurie si ma face sa zambesc.
Grijile mele sunt legate mai mult de sanatatea lui si de teama sa nu-i fac vreun rau. Uneori ma gandesc si eu ca viata mea se va schimba definitiv dupa venirea copilasului si ca nu va mai fi niciodata ca inainte, ca nu voi mai fi singura cu sotul meu (ganduri care credeam ca ma vor speria mai tare inainte de sarcina) dar sunt doar faze trecatoare, risipite de bucuria de a-l avea. Plus ca am certitudinea ca viata noastra se va schima doar in bine.
Probabil ca atunci cand il vom avea nici nu ne vom mai aminti cum era fara el si in mod sigur ne vom descurca f. bine c cresterea lui. Ati vazut vreo mamica nepriceputa sau nefericita pt. ca are copil?
Eu nu!
Irina, 19+ sapt.

Mergi la inceput

A1 Si inca ceva. Am citit undeva ca mamicile care au parte de depresie in timpul sarcinii nu mai fac depresia post-partum. Asa ca asta e un nou motiv de .
Cand vine BB vei fi cu gura pana la urechi!
Irina, 19+ sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Fetele,

eu radiez de fericire dupa ce mi-am vazut baietelul super sanatos si bine dezvoltat.

insa... de ieri pe la prinz m-au luat niste fiori asa, se formeaza in stomac cred si imi merg pe verticala in sus si in jos... ma intreb daca ajung cumva si la el? Doamne fereste, sper sa nu-i faca ceva rau! nu mi-i explic, doar ii constientizez si ma deranjeaza teribil! habar n-am de ce, nu m-am suparat cu nimeni, ba din contra v-am spus ca sintem amindoi super fericiti si ne-am anuntat si familiile sa stie ce nepotel dragalas vor avea.
mai este sau a fost cineva in situatia mea? nici nu stiu cum am adormit aseara, adica Doamne ajuta am dormit bine pina pe la 6 dim, cind m-am trezit si iar au inceput. am acesti fiori (ca niste virtejuri in stomac, parca asa fi in avion si-mi e un pic teama, v-am spus eu cum sint eu cu avioanele ) ... imi vine sa-mi dau una peste fata sa ma trezesc si sa ies din starile astea... incerc sa ma controlez sa nu mai am acesti fiori dar se pare ca ei tot incearca sa revina, maninc destul de fortat, inca nu am luat nimic in greutate si nu stiu daca e normal in sapt. a 16-a in care am intrat azi!!!voi ce spuneti? vi se pare normal -sa fie din cauza hormonilor? sper sa n-o iau razna, n-as vrea sa ajung la medic cu o asa pb. ce naiba? am 29 ani, nu mai sint un copil!

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Buna fetelor!
Am crezut ca numai eu sufar de "ganduri negre" ca nu e chiar depresie, doar o stare proasta pe care incerc de cateva zile sa o depasesc . Visez urat si ma trezesc de cateva ori pe noapte cu tot felul de idei nasoale in cap... Dar imi trece, promit ! Da, sarcina trebuie sa fie o perioada in care sa ne bucuram si sa o traim cu mare placere, dar... cu atatea analize, si alte informatii eu cel putin m-am zapacit. La urmatoarea sarcina, ca vreau 2 neaparat, voi sti sa aleg ce fac si ce nu fac pentru a nu ma mai stresa atata.
Bebele meu e in schimb bine, cred ca e din cale afara de vioi, are doua "spectacole" pe zi, unul dimineata si unul seara tarziu, cand e mai ceva decat cei de la gimnastica de la TV si vreo ora se tot invarte si da din picioruse si manute ca deja il simte si taticul cand pune mana pe burtica.

Rachel, muuuuulta sanatate ! Ceea ce simti e clar bebele... sa ne tineti la curent tu sau sotul tau. Toate gandurile mele bune si inca o data multa sanatate.

Lali si licuriciul ei 20+
Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Buna dimineata, Doamnelor cu sau fara depresii!
Vreau sa va reamintesc o vorba englezeasca: Think PINK!
Se pare ca de vina pentru starile astea negre e si vremea de afara. Nu le mai puneti si voi pe toate la inima, si cand va mai supara sotii, amintiti-va ca undeva dincolo de morocanosenie au ei niste calitati pentru care i-am luat, nu? Sunt si ei doar oameni si va vine sa credeti sau nu, ii cam apasa si pe dansii temerile si ideea de responsabilitate pe termen lung. Spre exemplu, sotul meu se intreba foarte filosofic acum cateva saptamani daca el o sa fie un tata bun? Si de fapt ce inseamna tata bun sau mama buna? Si de ce ne facem atatea griji ca n-o sa fim in stare si n-o sa ne pricepem? OK, o sa gresim. So what? Cred ca important e sa nu ne scapam copiii in cap si sa nu-i lasam sa se invineteasca de plans, in rest ne vom prinde cum sta treaba pe parcurs. Si de unde atata sindrom Down? Asta e o boala genetica, adica ar trebui sa existe deja probleme in familiile dumneavoastra ca sa va puneti intrebarea daca nu cumva bebe o sa iasa mongoloid. Ca in rest, banuiesc ca nu sunteti din cele care se drogheaza sau obisnuiau sa bea pana cadeau sub masa...Cheer up, Ladies. Hai sa ne vedem la un suc mai bine, ca eu una am prins forma canapelei. Ce ziceti? Cand ati fost ultima oara in Cismigiu?

Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Fetele, care dintre voi cunoasteti bine zona Favorit? Am inteles ca acolo s-ar fi mutat departamentul permise auto al politiei. Astia nu au fost in stare sa imi spuna nimic, doar ca la Favorit.

In rest, al meu baiat a miscat mai mult aseara si sper sa o tina tot asa, desi in timpul zilei e mai lenes.

pupici

Crinuta si bb din burtica 21 saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Chiar, cand ne vedem? Ca si eu sunt tare curioasa sa va cunosc.
Irina, 19+ sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerasu spune:

Crinuta, eu stau in zona si iti pot spune ca sectia respectiva se afla in Drumul Taberei, treci de Favorit si ajungi cam in dreptul D. Taberei 34 dar pe partea opusa si din strada se vede sectia. Daca lumea de pe acolo nu stie intreaba de scoala 197 ca de asta se stie sigur.

Vai de mine, lipsesc un WE de pe site si nu vad decat PESIMISTE in ton cu vremea de afara. Ce naiba fetelor, doar sunteti gravide nu bolnave. Bucurati-va de perioada asta ca este cea mai frumoasa din viata voastra.

"ingerasele" 21+ saptamani DPN 31.12.04
Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://photos.yahoo.com/simiongabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Gata, am gasit. Sper sa ma descurc.

pupici

Crinuta si bb din burtica 21 saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput