Colet trimis din State in RO

Colet trimis din State in RO | Autor: Jasmine

Link direct la acest mesaj

Cineva din State imi cumpara un aparat foto digital si mi-l trimite in RO.Stiu ca sunt mai multe variante,am studiat www.usps.com ,
mi-am facut o idee.Ce n-am priceput : ce serviciu se considera a fi "posta rapida" si ce nu?Am vazut pe site ca variantele ar fi:
-prin "Global Express",ajunge in 2-3 zile,e clar ca e posta rapida,deci nu asta vreau
-prin "Economy Parcel Post",ajunge in 4-6 saptamani (probabil cu vaporul),deci nici asta
-prin "Airmail Parcel Post",ajunge in 4-10 zile.Intrebarea e : asta e sau nu "posta rapida"?Ma intereseaza pt ca in functie de asta ajunge in RO intr-un Oficiu Postal sau in altul,si pt mine conteaza.

Ma poate lumina cineva?Am inteles ca se poate trimite cu posta normala (deci nu in regim de "rapid"),par avion,si ajunge in 2 saptamani.Dar care e serviciul ala?

In alta ordine de idei,stie cineva cam cat ar fi taxa vamala pt un aparat foto digital Canon A75?Sau,si mai bine,daca pot sa scap de taxa asta cumva?

Jasmine
27 saptamani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Iti recomand sa citesti cu atentie urmatoarea discutie:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30706
Eu zic ca cel mai sigur e sa gasesti pe cineva care sa ti-l aduca. Iar daca nu poti, apeleaza la un curier express door to door. Este calea cea mai sigura.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Din pacate nu am pe cineva care sa mi-l aduca.Stiu ca asa e cel mai simplu.

Jasmine
27 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Eu personal nu as risca sa trimit un aparat foto prin posta. Acum o luna am trimis 2 cd-uri cu poze si nu au ajuns. M-a costat sub 5 dollari, dar tot mie ciuda, ca trebuie sa ard alte cd-uri si sa merg iara la posta. In posta din US am incredere, dar in posta romana.....Hotia e in floare.
Oricum, daca o sa utilizati posta ca sistem de transport, sa-i pune-ti asigurare mare pachetului. Sa stii ca sistemul rapid nu este garantat ca ajunge in 2-3 zile. Americanii spun ca totul depinde de posta romana, odata expediat de aici.
Mult noroc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Bai aveam impresia ca am postat mesajul meu. Nu stiu ce s-a intamplat.
Eu personal nu as mai merge pe UPS. Ca ei sunt cinstiti, dar ce sa te faci cu cei de peste "balta".
Ref. la asig. pachetului nu poti pune prea mult. Eu, de ex., mi-am asigurat pachetul la $800 ca sa fie suma rotunda. Camera video digitala costase vreo $700 si am mai pus niste memory stick, casete, etc, de am ajuns pe la vreo $760. Si am zis, hai sa fie suma rotunda sa pun $800. Am asteptat trei luni sa vad ce se intampla de nu ajunge pachetul, dupa care l-am declarat pierdut. Cand a fost sa depun pentru plangere mi s-au facut copii dupa chitantele la lucrurile ce erau in pachet. Nu mi-am recuperat intreaga valoare a pachetului asigurat, ci numai cei $760 si asta dupa 8 luni de la plangerea facuta. Am primit scrisori acasa in care mi se spunea cum ca pachetul ar fi ajuns in Ro.
In fine,totul a fost o aiureala si parca nu as vrea sa patesti si tu la fel.
Ref. la durata transportului, e discutabila. Doua sapt. nu va face daca trimiti cu ground. Pe putin o luna jumate.
Incearca la DHL, aia sunt corecti, iti aduc pachetul la usa, dar te si goleste la buzunar. De taxa vamala nu stiu ce sa zic.
Ideal ar fi sa-l primesti prin cineva care ajunge in Ro. In felul asta scapi de plata transportului si a vamei.
Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

O alta idee este sa fie trimis prin firme/persoane particulare care care se ocupa cu asa ceva. Depinde din ce stat iti este trimis. Intra la birfa fetelor din US si ele iti pot furniza ceva nr de telefon. In acest fel aparatul iti este adus acasa si scapi de vama. Inconvenientul este ca dureaza intre 2 si 3 luni (este adus pe cale maritima) dar eu zic ca merita....
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica-mamica spune:

Sa il trimita prin agentia Carpati . Ajunge cam dupa 1 - 2 saptamani si nu costa f mult .

Roxana & Marc
reclamaMarc-Antonio
www.babiesonline.com/babies/b/bichelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Si eu am scris aici si mesajul nu apare, in fine nu conteaza.
Btw, ce e aia agentia carpati?

Mergi la inceput

ai mei mi-au trimis prin carpati - e o agentie din asta de trimis pachete in tara ; le dai pachetul , iar ei il pun in prima cursa spre otopeni care vine . il ridici de la sediul lor sau t-il aduc acasa .

Roxana & Marc
reclamaMarc-Antonio

Mergi la inceput

am uitat sa spun ca per total costa cam 3- 4 $ / kg

Roxana & Marc
reclamaMarc-Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Multumesc tuturor pt raspuns.
Gasesc undeva datele de contact pt aceasta agentie Carpati?

Jasmine
27 saptamani

Mergi la inceput