Colet trimis din State in RO

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Taxele sunt de 5% din valoarea bunului, dar asta se calculeaza in baza unei proforme sau facturii de achizitie. La care se adauga valoarea transportului, plus TVA-ul de 19% pe care tot romanul il plateste...
Daca declari valoare mai mica (sa zicem un second hand), scapi cu taxe mai mici, dar daca se pierde nu recuperezi banii. Daca ai asigurare suplimentara platesti taxe pe valoarea cu asigurare inclusa.
Cum o intorci, nu prea e simplu. Eu in locul tau imi cumparam de aici...
P.S. Uite sun acuma la un coleg al meu din vam,a si revin cu detalii, de cateva zile se vehiculeaza ideea ca aparatura electronica sa nu mai suporte taxe, dar nu stiu daca s-a si luat decizia in guvern sau daca se aplica numai persoanelor juridice

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

BAD NEWS!
USA n-are "preferinte" pe aparatura electronica in comertul cu Romania, basicly este
8% taxe + 25%accize + 19% TVA. - pe persoana fizica
Pe persoana juridica mai adaugi 0.5% comision, dar recuperezi 19% TVA.
Daca vrei sa iti dau detalii mai precise de ata, spune-mi ce marca este, ce valoare ai in factura, sa vad la ce incadrare o pot pune, poate mai scapi de ceva... dar nu cred ca de mare lucru.
In total, la o camera de 800 usd, platesti 40 usd taxe, 200 usd accize, 152 usd TVA. Ce ziceti? Face?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Nu prea face :(((
Decat sa ma complic atata mai bine il iau din Carrefour.
Era vorba de un Canon A75.

Jasmine
27 saptamani

Mergi la inceput

Si am uitat sa spun ca nu merge sa scrii pe cutie ajutoare, donatie sau asa ceva, pentru ca funtioneaza scutirea de plata a drepturilor de import numai la institutiile publice si organizatiilor a caror evidenta contabila permite autoritatilor sa controleze si ca garanteze. Plus de asta, o astfel de institutie nu are dreptul sa imprumute sau sa cedeze obiectul in sine - vezi smekeriile care se fac cu cumparatul pe firma a unor bunuri si apoi incheierea unui contract de comodat samd....
Si mare atentie. Daca respectiva firma prin care te decizi sa transporti pachetelul stie ca vrei sa scapi de plati de taxe, sa nu cumva sa te "santajeze".... In Romania coruptia e prea mare ca sa conteze bunul simt, din pacate... De-aia e mai simplu (mai ales prin posta) sa faca pierdute pachete, pentru ca omu' se loveste de atata birocratie, incat renunta... Din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela-roxana spune:

Jasmine cam la fel ca tine ma gandeam si eu!
Am o matusa in state si am gasit pe net tot un Cannon la 1200 $ aici in metro e la 2500 Euro.Este o diferenta enorma si ma gandeam ca nu pot fi trimise ca si colete normale fara sa se declare ca e camera foto?Intreb si eu,nu stiu!
Tare mi-ar placea sa-mi iau si eu una!
Pt. cei din state:la orice colet trimis in tara platiti vama si taxe?

Roxi si bb Rares 9. april.2002
http://ca.f2.pg.photos.yahoo.com/saracutionela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Ionela,beleaua nu e ce scrie expeditorul ca e in pachet.
La noi la vama se deschide pachetul si se aplica niste taxe vamale de iti piere cheful sa mai primesti ceva.

Jasmine
27 saptamani

Mergi la inceput

Atat la import cat si la export (pentru ca asta e operatiunea... chiar daca esti persoana fizica) se plateste. Poti folosi o conditie de livrare care sa incarce toate taxele fie pe carca expeditoarului, fie pe cea a destinatarului. Oricum, chiar daca expeditorul isi asuma toate taxele, inclusiv pe cele din Romania, riscul ca pachetul sa fie "furgasit" este la fel de mare. Mai putin daca expedierea se face cu un curier expre serios (door to door). daca diferenta este atat de mare, Ionela - adica dublu pretului - poate merita sa iti asumi plata taxelor. Iesi in castig. Dar asta numai in cazul in care valoarea este mare. In cazul unei camere digitale care e la un 300 - 400 - 500 euro, sa zicem, cam pierzi.
Esti obligat prin lege sa declari continutul corect. la voaloare poti sa te cotesti, dar atunci nu esti nici despagubit.
Cel mai simplu este sa iti aduca personal respectiva cunostinta camera vide (sau aparatul), la prima vizita in Ro. sau sa trimita prin cneva. In cazul asta, nu te intreaba nimeni, intra la obiecte de uz personal.
Pentru restul, cumparati din Romania - vedeti de ce e statul Roman un smekeri? Te obliga sa iti circuli banii aici... Dar e si asta o forma de protectie...
Si tot pentru Ionela - mare atentie la "tzepele" de pe internet! Mai era un subiect acum vreo doua zile cu un site cu bijuterii, unde piese de zece mii de dolari se vindeau la 100, sau asa ceva, si persoana care postase se intreba daca e pacaleala. orice paltesti in avans pe net poate fi o pacaleala. Este corect atunci cand platesti la livrare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Da, si eu subscriu ca singura solutie pare a fi sa ti-l aduca cineva. Nu are sens sa platesti toate taxele. Si sigur e asa cum zice ankalaura.
Ori daca faci un concediu "pe afara", sa ti-l iei de acolo.
Pacat.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Ankalaura tot ce cumperi pe net se plateste in avans , nu exista conceptul de a plati la livrare.
Aici in state majoritatea romanilor apeleaza la aceste firme /persoane particulare pentru a trimite pachete in Ro. Costul este in general 0.80centi/lb (deci cam 1.90USD/900g). Este cel mai ieftin posibil. Se duce pachetul la o anumita adresa sau contra citorva centi in plus vin ei acasa si-ti ridica pachetul. Durata este de 2-3 luni. Pachetul este dus in Ro la adresa indicata. La primire se face poza (destinatarul + pachet), ca dovada ca s-a primit coletul. Poza este trimisa in US prin posta. Nu am auzit niciodata sa nu fi ajuns vreun pachet. Nu este nici o taxa si nici o vama. Cum fac? Ei stiu.....unii stiu ca-s adventisti......
Cam asta este cu pachetele din US....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Si noi am trimis pachete prin firmele astea romanesti de aici si au ajuns la timp si cu tot continutul. Tot cam acelasi tarif precizat de Kim222. Vama o platesti tu acolo.

Mergi la inceput