Autorizatie ISCIR

Va rog sa-mi spuneti daca careva dintre voi,posesori sau nu de centrale termice murale stie cumva pana la ce data s-a amanat termenul limita de autorizare ISCIR si revizie pentru centralele termice?Stiu ca termenul initial era pana la 1 iulie 2004(cel putin asa am primit noi instiintarea acasa),apoi s-a amanat pana in decembrie 2004.Mai nou,mi-a ajuns la ureche cum ca s-ar fi amanat aceast termen pana in 2005(ce luna ,nu mai stiu).
Raspunsuri

lumit spune:
S-a amanat pentru 2005,parca 1 septembrie.Cum nu am inca centrala nu m-a interesat prea tare,dar parca asa am retinut dintr-o stire citita in ziar.Daca gresesc,iertare!

Cary spune:
In"Evenimentul Zilei"de acum 2 saptamani am citit ca s-a amanat pana la 1 septembrie 2005.

liliana csaki spune:
Si eu stiu tot de 1 sept. 2005, drept pt. care nici nu m-am agitat sa-mi fac hartiile.
http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

ankalaura spune:
O intrebare, dragi posesori de centrale termice:
DE CE NU OBTINE FIRMA CARE VINDE AUTORIZATIA DE LA ISCIR?
In primul rand firmele importatoare NU AU VOIE sa efectueze formalitatile vamale INAINTE DE A PREZENTA autorizatia de la ISCIR!
Care costa bani.
De ce trebuie UTILIZATORUL sa o solicite???
Este ca si cum pentru fiecare aparat medical care are nevoie de autorizatie de la SVIAM, sa se duca 'colo pacientul, si nu firma care vinde spitalului!
Poate ca nu cumosc eu toate amanuntele, dar nu cumva utilizatorul ESTE PACALIT?
Nu este de gluma deloc! (Comentez pentru ca lucrez in domeniu - logistica si transporturi)
Anca si papusica Eliza (26.august.03)

ligia13 spune:
O intrebare, dragi posesori de centrale termice:
DE CE NU OBTINE FIRMA CARE VINDE AUTORIZATIA DE LA ISCIR?
In primul rand firmele importatoare NU AU VOIE sa efectueze formalitatile vamale INAINTE DE A PREZENTA autorizatia de la ISCIR!
Care costa bani.
firma are aceasta autorizatie. Este vorba de autorizatie ISCIR caare atesta ca centrala este conform cu normele in vigoare. Asta e autorizatie ISCIR de import pt centrale.
De ce trebuie UTILIZATORUL sa o solicite???
nu trebuie. Utilizatorul trebuie sa mearga la o firma care s-a autorizat ISCIR pt a face revizii la centrale de un anumit tip(marca, producator) si acesta iti face o revizie si iti da o hartie.
Este ca si cum pentru fiecare aparat medical care are nevoie de autorizatie de la SVIAM, sa se duca 'colo pacientul, si nu firma care vinde spitalului!
Repet, este aviz de buna functionare a intregii tale instalatii de incalzire.
Poate ca nu cumosc eu toate amanuntele, dar nu cumva utilizatorul ESTE PACALIT?
Depinded din ce punct de vedere privesti. Pe de o parte e bine sa mai faci o revizie la instalatie ca sa nu explodezi , doamne fereste. Pe de alta parte - alti bani, alta distractie.
Nu este de gluma deloc! (Comentez pentru ca lucrez in domeniu - logistica si transporturi)
Cine a zis ca e gluma?!

meme spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri.E clar,nu este cazul sa ma grabesc sa "investesc" 150 euro(autorizatie+revizie).Si mie mi se pare o metoda abuziva,este un mod de a mai scoate ceva bani de la cei care au"indraznit" sa-si monteze astfel de centrale.Sa va mai spun o bomba:revizia se va face o data la 2 ani(50euro),pentru ca dupa 12 ani sa se faca un fel evaluare a gradului de uzura al centralei.Iti demonteaza frumos centrala,o iau la ei,cica o verifica si te conving ca "reintinerirea "ei costa atat de mult incat bine ar fi sa-ti procuri una noua.

Pegasis spune:
"Se amana termenul de autorizare a centralelor termice
6 august 2004
Guvernul a decis joi prorogarea termenului de autorizare a cazanelor din centralele termice aflate in functiune pentru data de 31 decembrie 2005, a anuntat joi, la Palatul Victoria, secretarul de stat in Ministerul Economiei si Comertului Iulian Iancu."
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume. "
(Enriyeu Castaldo)

Dianne spune:
A scris si in Jurnalul, saptamana trecuta ca termenul s-a amanat pana la sfarsitul anului 2005. Imbucurator este faptul ca nu se mai plateste autorizatia de la ISCIR.

ankalaura spune:
Deci, tot nu inteleg!
Printre alte acte obligatorii sunt si:
- certificatul de calitate - asta atesta si buna functionare
- certificatul de conformitate - asta atesta ca este in conformitate cu anumite norme (de uniune europeana, sau altele - ISO etc...)
- certificatul de garantie.
Atata timp cat firma face o astfel de instalare, nu este obligata sa dea si o garantie si sa asigure o revizie, care mi s-ar parea normal sa fie gratuita?
Cum adica certificat de buna functionare? Si sa mai coste si 150 de euro, cum se spunea tot aici? Sau vorbim aici despre centralele montate cu mai mult timp in urma?
Personal mi se pare o aiureala, menita sa "stoarca" degeaba utilizatorul. Noi nu avem centrala si nici nu intentionam sa luam una. Si de fapt, nu ma refer aici neaparat la centrale, ci la orice alt obiect / utilaj / s.a. pe care o persoana fizica le achizitioneaza pentru uzul casnic. Eu asa stiu - la aragaz, la robot, la termopan, la masina,... avem toate actele astea.... E adevarat platim consumabilele, dar restul este gratuit. De ce la centrale termice este altfel?
Anca si papusica Eliza (26.august.03)