Autorizatie ISCIR

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Deci, tot nu inteleg!
Printre alte acte obligatorii sunt si:
- certificatul de calitate - asta atesta si buna functionare
- certificatul de conformitate - asta atesta ca este in conformitate cu anumite norme (de uniune europeana, sau altele - ISO etc...)
- certificatul de garantie.
Atata timp cat firma face o astfel de instalare, nu este obligata sa dea si o garantie si sa asigure o revizie, care mi s-ar parea normal sa fie gratuita?

Ba da! Si asha si este. In perioada de garantie contractul de service este cu valoare zero! Toate firmele prcatica asta(sau cel putin cat am auzit pina acum)

Cum adica certificat de buna functionare? Si sa mai coste si 150 de euro, cum se spunea tot aici? Sau vorbim aici despre centralele montate cu mai mult timp in urma?
exact

Personal mi se pare o aiureala, menita sa "stoarca" degeaba utilizatorul. Noi nu avem centrala si nici nu intentionam sa luam una. Si de fapt, nu ma refer aici neaparat la centrale, ci la orice alt obiect / utilaj / s.a. pe care o persoana fizica le achizitioneaza pentru uzul casnic. Eu asa stiu - la aragaz, la robot, la termopan, la masina,... avem toate actele astea.... E adevarat platim consumabilele, dar restul este gratuit. De ce la centrale termice este altfel?

Pt ca sunt periculoase. Ai vazut la stiri cate au explodat?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Acum pricep. Si in consecinta, sunt de parere ca dupa o anumita perioada, cand centrala iese din garantie si nu mai esti in siguranta in propria casa, mai bine iei una noua. Mai ales ca o groaza de "hartii" din astea sa obtin prin spaga.
Totusi, mi s-ar parea normal ca firma care vinde sa ofere o garantie de lunga durata, nu un an sau doi - a propos, ce termen de garantie ti se ofera? pentru ca daca investind intr-o centrala nu iti acoperi costurile si nu diminuezi consumul, atunci nu-i vad sensul...
Oricum, vad ca o smekerie menita sa starca bani de la utilizatorul final tot este.
Iar la stiri, am mai vazut una alta, iar de multe ori am vazut ca astfel de "accidente" se intampla si din neatentie, din pacate...

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Anca , nu vreau sa intru in polemica cu tine, dar sa sti ca te voi dejamagi spunindu-ti ca instalarea unei centrale este o cheltuiala nu o investitie. Au avut grija guvernantii sa scumpeasca gazul intr-atit incat sa fie mare factura.
Eu personal insa ii vad sensul, pt confortul pe care ti-l ofera.
Am un 2 exemple : eu vreau sa fac dus la ce ora vrea muschiul meu.
In septembrie sau octombrie , daca e frig afara si eu vreau sa stau in nud in casa, dau drumul la centrala :)))

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ligia, nu este o polemica, Doamne fereste, din contra!
Pe mine ma interesa sistemul in sine...
Pentru unii centrala este o si o investitie, nu numai o cheltuiala, dar asta depinde de care ce noroc are in blocul in care sta. Pentru cei ce stau la casa, categoric este o investitie. In Bucuresti, apa calda e non stop. Dar, in unele cartiere nu ajunge la etajhul X. In alte orase, apa calda e cu program. In altele,... nu e deloc. La fel ca si in unele blocuri, unde nu e deloc pentru ca unu sau altu' n-a platit intretinerea...
Deci, discutia se largeste si se indeparteaza de ISCIR.
Dar inca o data, vad ca sistemul este facut pentru a ne prosti pe toti, in loc sa ne protejeze...!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput