O experienta personala...pe care nu o regret...
Raspunsuri - Pagina 6
Alexa Ioana spune:
ma gandesc ca sansele sa se intample un asemenea accident sunt destul de mici... dar pe de alta parte, totusi exista...
dar, din nou pe de alta parte, romanii sunt cam greu de educat sa accepte pe cineva diferit. nu va amintiti cate scandaluri au fost la scoli in care invatau si copii cu sida? si ca parintii isi scoteau copii de la scoala, motivand ca stau in aceleasi banci, si pun mana pe clanta de la usa sau pe alte obiecte, si se contamineaza.. deci aberatii din astea...
va fi foarte greu sa fie acceptati. adica, eu consider ca NU vor fi acceptati, din pacate. si, pe langa suferinta bolii in sine, vor trebui sa suporte si respingerea si ridiculizarea din partea colegilor si a celorlalti...
ma tot gandesc, dar chiar nu stiu care ar fi solutia...
e infiorator... ma tot gandesc la faptul ca viata asta e extrem de nedreapta cateodata... acesti copii nu au nici o vina, si sufera in halul asta, si sunt marginalizati, iar strazile sunt pline de criminali, violatori, pedofili, care sunt bine-mersi sanatosi (fizic, ma refer)...
hai ca aberez... si frustrarea e iarasi maxima...
v'am pupat, dragelor si dragilor...
sa le ajute Doamne-Doamne la copilasi...
Gabryel spune:
Totul e posibil. E la fel de posibil sa mergem la medicul stomatolog si inaintea noastra sa fi fost cineva bolnav de HIV/SIDA si dra asistenta sa nu fi sterilizat bine intrumentele sau sa fi zis ca nu e nici o problema daca nu stiu ce instrument e folosit inca o data etc.
Orice e posibil. S-a evitat sa se spuna in scoala ca sunt bolnavi de SIDA pentru ca precedentele au fost extraordinar de neplacute. Oricum ei nu se implica in jocurile celolati copii si sunt considerati unii din cei mai linistiti copii. Dar ..reper...orice e posibil. Oricum ei sunt educati si stiu ce au de facut in cazul in care apare sangele.
Va puteti imagina ce viata ar avea in scoala aia daca se afla? Ce simte un copil cand se striga dupa el sidosule?
_
In fiecare zi ii povestesc lui Dumnezeu planurile mele iar EL...zambeste!
sunshine spune:
quote:
Originally posted by Gabryel
Va puteti imagina ce viata ar avea in scoala aia daca se afla? Ce simte un copil cand se striga dupa el sidosule?
Categoric e o situatie extrem de neplacuta. Tocmai asta e motivul pt. care spun ca ar trebui educati copiii sanatosi fizic, pt. a putea fi integrati si cei bolnavi.
quote:
Originally posted by Gabryel
Totul e posibil. E la fel de posibil sa mergem la medicul stomatolog si inaintea noastra sa fi fost cineva bolnav de HIV/SIDA si dra asistenta sa nu fi sterilizat bine intrumentele sau sa fi zis ca nu e nici o problema daca nu stiu ce instrument e folosit inca o data etc.
Bineinteles ca totul e posibil, inclusiv sa te imbolnavesti de la medicul stomatolog. Dar in cazul asta ar fi din nestiinta (nestiinta tuturor). In cazul in care cineva stie problema si nu o spune sus si tare, ca sa stim la ce ne expunem copiii, atunci eu consider ca omul ala (care a hotarat el sus si tare ca asa e bine) e vinovat pana in panzele albe si inapoi in cazul unui accident.
In cazul in care copilul meu ar fi in aceeasi clasa cu un copil bolnav de sida, eu cred ca ar trebui sa stiu si sa-mi pot invata copilul cum sa se poarte cu el (pt. ca uneori mai scapa si zvonuri si cata vreme problema nu a fost discutata, nu stiu cum imi reactioneaza copilul si poate luandu-se dupa alti copii ajunge si el sa-l numeasca "sidos") si cum sa se apere singur (pt. ca pana te apara cineva, mai bine te aperi singur.).
Dar daca spuneti ca deocamdata nu credeti ca e posibila educarea copiilor sanatosi, eu zic ca totusi deocamdata cea mai buna solutie ar fi sa lasam copiii bolnavi in scoli speciale pt. ei. Asa ar fi toata lumea scapata de multe suferinte: sufletesti sau fizice (la cei care se mai poate inca).
Maruta spune:
Buna Gabriel,
E foarte interesant subiectul pe care l-ai deschis si multe adevaruri ai spus!
Ti-as spune atat de multe ... dar nu stiu cu ce sa incep.
Este minunat ceea ce faci. Oamenilor le-a fost intotdeauna frica de necunoscut! Dar daca stim cateva reguli simple putem sa ne ferim de "ceea ce ne este atat de frica": SIDA - de ce le e frica oamenilor de ea? pentru ca SIDA=MOARTE - omului in general ii e frica de moarte, dar daca stam sa ne gandim ca pana si o simpla plimbare cu masina poate sa fie fatala!!!
Daca ai nevoie de xeroxat (negru sau color), redactat word sau excel, printari etc ... iti stau la dispozitie ... este modul meu de a te ajuta respectiv de a-i ajuta pe acesti copii ... ca profesor stiu sigur ca ai avea nevoie de asa ceva ... te rog nu ezita!!!
Te urmaresc cu interes in continuare ... este trist dar am citit chiar ieri (nu mai stiu cine a postat): "ca sa fii parinte nu e indeajuns sa-i dai viata copilului tau ... e nevoie de mult mai mult" ... foarte trist ceea ce se intampla cu copii si parintii din ziua de azi!
Eu lucrez zilnic 10 ore, niciodata mai putin, mai mult DA. Dar cand voi avea un bb mi-am promis de pe acum ca voi lucra (chiar daca salariu va fi doar de forma) cel mult 8 ore ... copii nostrii au nevoie sa fim langa ei!

" Cind trupul iti patimeste alearga la doctor, iar cind sufletul iti patimeste cheama un prieten, caci dulcele glas al prietenii este cel mai bun leac al durerii."
I. Golescu
geut spune:
In spitalul Budimex era o fetita de la casa de copii, foarte matura pentru varsta ei, de care nu prea avea nimeni grija. Era toamna, frig, si ea umbla intr-o pijama subtire, cu mijlocul gol si fara sosete in picioare.
I-am dus doua sacose cu imbracaminte si peste vcateva zile am avut marea supriza sa constat ca mamele din salonul respectiv au luat tot ce era mai frumos si si-au imbracat copiii, lasandu-i si ei, totusi, cate ceva, pentru ca oricum ramanea fara ele, i le-ar fi luat altcineva la casa de copii.