Vama in Romania sau bataie de joc !!!
Raspunsuri - Pagina 2
Ferigutza spune:
Elena,
Daca te interesezi o sa gaseshti diverse firme de romani care transporta pachete catre Romania. Eu asa am trimis din Detroit si am platit in total vreo 80 $ pe 2 pachete f. grele. Mai mult de atat, pachetele sunt livrate la usa, deci parintii nu mai trec prin vama. Daca te intereseaza iti dau numarul firmei respective si ii poti suna, caci am impresia ca ei colecteaza pachete din toata America.
Ajung mai tarziu, caci merg cu vaporul, le ia in jur de 2 luni, dar mie mi s-a parut f. convenabil.
Numai bine,
Delia
cipcipcip spune:
E revoltator sa li se ceara atita vama pentru haine uzate! E prima oara cind aud asa ceva. Poate s-a gasit un vames mai destept sa ceara cit are el chef?
Elenalove27 spune:
quote:
Originally posted by Ferigutza
Elena,
Daca te interesezi o sa gaseshti diverse firme de romani care transporta pachete catre Romania. Eu asa am trimis din Detroit si am platit in total vreo 80 $ pe 2 pachete f. grele. Mai mult de atat, pachetele sunt livrate la usa, deci parintii nu mai trec prin vama. Daca te intereseaza iti dau numarul firmei respective si ii poti suna, caci am impresia ca ei colecteaza pachete din toata America.
Ajung mai tarziu, caci merg cu vaporul, le ia in jur de 2 luni, dar mie mi s-a parut f. convenabil.
Numai bine,
Delia
DA ,te rog mult de tot sa imi dai si mie numarul de telefon daca zici ca sunt asa de ieftine de trimis , dar sper sa ajunga .
Multumesc mult.
Elena
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603" target="_blank">Povestea lui Alvaro-Daniel
web1-www.picturetrail.com/Elenalove27" target="_blank">web2-web3
Andrada34 spune:
Fetelor, sa va spun ce am patit eu, ca inca ma doare inima cand imi aduc aminte.
Anul trecut, prietenul meu mi-a trimis de ziua mea un video.Prin posta nu a ajuns, s-a dus inapoi.two times. L-a trimis atunci printr-o companie renumita la noi- si nu numai-, a platit acolo taxe, i s-a spus ca eu nu o sa platesc nimic aici si stiti cat m-a costat?in jur 240 USD!!!Inca mai am factura, a fost cosmarul noptilor mele ..Era mai mult decat daca mi-as fi luat un video de aici! 8 milioane si ceva..Nici nu vreau sa ma mai gandesc...Numai la noi este poaibil asa ceva, o asa hotie.
in fine, atunci mai aveam putin si o luam razna, dar mi-a trecut.Puteam sa il las sa plece inapoi, dar era un cadou si ...
of, cred ca am luat bani de la toate rudele, eram dupa o lucrare la dentist si cu bani aproape deloc in buzunar.mi-a trebuit ceva timp sa recuperez "gaura".hmmm...
Asa ca aveti grija, ascultati sfaturile fetelor care trimit prin firme cu care nu au avut surprize.succes!
Numai bine!
adriana spune:
Da Elena, si eu am trimis din New York cu o companie romaneasca multe pachete acasa, si nu m-au costat asa de mult. Aveau ei o intelegere cu vamesii si scoteau pachetele mai putin. Trebuie neaparat sa cauti, poate au si in Florida reprezentanta. In NY se numeau Atlas Shipping si faceau multe chestii folositoare pentru romanii de acolo, trimiteau bani, pachete, masini, etc. Uita-te in Yellow Pages sau poate are comunitatea romaneasca vreun ziar pe acolo...
Succes.
Adriana, Codrin
(19 aprilie 2002) si Olguta
( 6 decembrie 2003)
ankalaura spune:
1. Poti sa "te cotesti" de la trecutul prin vama. Asta presupune fie sa trimiti prin cineva cunoscut (dar din USA, mai greu), fie sa apelezi la o firma cum spuena Ferigutza, poate te si poate ajuta cu vreun telefon.
INSA, daca asta nu merge, legal nu poti sa faci decat asa: ai voie sa trimiti materiale tiparite (dar nu carti mai vechi de 1970, de exemplu), si NUMAI lucruri noi. Se platesc taxe pentru TIGARI, ALCOOL, CAFEA, etc, se cer diverse hartii ca sa trimiti de ex MEDICAMENTE, VITAMINE,... (de ex, sa demonstrezi ca medicamentul respectiv nu se gaseste in Romania).
Nu folosi POSTA! cea americaneasca, o fi ok, asta din Romania, prinde orbu' scoate-i ochii! Si eu cate colete n-am mai primit, si in Japonia, si din alte tari... din Franta mi-au ajuns aproape mereu deschise, cu un proces verbal cum ca a ajuns deteriorat in tara! Ce surpriza pe ei cand gaseasu inauntru reviste sau alte materiale care imi serveau in facultate si cu care ma ajutau prietenii mei de peste hotare!....
Cel mai cu succes iti pot recomanda DHL, sau alt curier expres, insa costa mult la kg. Pe de alta AWB-ul te ajuta sa stii in fiecare secunda unde e pachetul. Trebuie sa gasesti pentru USA solutia optima (taxa poate scadea in functie de valoarea pe care o declari, nu stiu daca nu cumva sunt scutiri de plata deca declari "ajutoare", sau asa ceva). Dar asta doar in hartia care ramane la ei. Daca ajunge asa in Ro, poti avea surprize. Ca sa nu platesti in Ro NIMIC (cu exceptie pentru tigari, cafea,...), iti trebuie o factura proforma, de ex, in care conditia de livrare sa fie DDU destinatie, sau CPT, si pui valoare simbolica 5 euro, de ex. In felul asta, platesti un TVA de vreo 30 de mii de lei... Daca nu pui nici o conditie de livrare, se calculeaza TVA si la transport....
Deci, nu e foarte simplu, dar metode sa eviti prostia postei romane, si sa fii si sigura ca ajunge pachetul EXISTA.
Si, oricum, inainte de a contacta un curier - vezi ca sunt mai multe tipuri de servicii, cu tarife speciale, in functie de cat de repede ajunge - informeaza-te cine le este corespondentul in Ro. Marfa ti se asigura si esti despagubit in caz de furt, de ex, numai daca declari valoare reala si platesti suplimentar asigurarea marfii, ceea ce te muta in livrare CIP destinatie.
Oricum, NU POSTA! Habar n-au, sunt de stat, si nu intereseaza pe nimeni nimic!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)