Vama in Romania sau bataie de joc !!!
Am trimis in Romania 2 pachete cu haine si incaltaminte purtate care cintaresc in jur de 25-30 kg/pachetul.
Cind au desfacut pachetele in Romania au cerut 2 milioane vama pentru hainelei incaltamintea purtata
(deci in pachete nu am pus nimci electronic sau haine noi, tot absolut tot au fost purtate)
Nu este prima oara cind trimit pachete in Romania , si nu am platit niciodata vama dar de data asta se pare ca se plateste vama si pentru haine si incaltaminte purtate.
A mai patit cineva asa ceva ???????
Cei de la vama au spus ca pachetele sunt prea mari si trebuie platita vama !!!
Chiar asa sa fie ???
2 milioane vama pentru haine si incaltaminte purtate!!!
Elena
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603" target="_blank">Povestea lui Alvaro-Daniel
web1-www.picturetrail.com/Elenalove27" target="_blank">web2-web3
Raspunsuri
ciuf spune:
Asa e. Platesti in functie de greutate. Eu trimiteam acasa pachete de max. trei Kg ca sa plateasca putin. Si stiu ca ai mei dadeau ceva din buzunar, dar nu foarte mult. Oricum plateau vama pentru ce le trimiteam eu. Chit ca era lucru nou sau vechi.
Ai grija cu ce mai trimiti in tara. Pe noi ne-a rugat un prieten sa-i trimitem o camera de luat vederi, am pus asigurare pe ea si dusa a fost. S-a ratacit pe la romanasii nostri dragi.
Am asteptat aproape 8 luni ca sa ne recuperam banii de la Posta Americana.
Stii proverbul, dupa ce te-ai fript, sufli si in iaurt.
Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
ciuf spune:
Ah, am uitat sa te intreb. Cat te-a costat sa trimiti pachetele asa grele si ce serviciu ai folosit?
Multam mult,
Ciuf
ralualexandrei spune:
Sor-mea a venit in Romania la nunta mea,ea sta in Italia si duce dorul mancarii romanesti,asa ca la plecare a luat ceva mezeluri si branza de la noi.La aeroport i s-a spus ca a depasit greutatea admisa ,cu cateva kg,si ca spaga e 1oo euro!!!!!In momentele alea de zapaceala ,si pt ca ea e si foarte fricoasa le-a dat banii ceruti,nu va imaginati ce nervi m-au apucat cand am aflat.Vreau sa va spun ca daca i le-as fi trimis cu o firma m-ar fi costat 10kg/18 euro.
Andra
Elenalove27 spune:
ciuf , eu am trimis multe pachete din japonia care erau peste 20 kg pachetul si niciodata nu a platit mama mea vama la pachete , tot ce platea era 30 de mii taxe postale atita tot. Cind am trimis o haina de piele noua din japonia a platit vama 1 milion asta acum 5 ani si am intrebat si eu posta in Romania cind am ridicat niste pachete ,daca se plateste vama la lucruri folosite ,la care raspunsul a fost NU.
acum se pare ca sa schimbat mult vama....
am trimis pachetele direct prin posta http://ircalc.usps.gov/ si am platit 260$ pentru 2 pachete si am avut si asigurarea pe ele $300 pentru fiecare care este in jur de 6$ (INSURED MAIL RECEIPT)
acum m-am fript si eu si o sa am grija data viitoare ,doar ca 2 MILIOANE este foarte scump vama pentru pachete.
Cite kg se trimit normal sa nu depaseasca vama !!!!si oare de ce din japonia nu sa platit nimic vama asta de peste kg iar din USA se plateste !!!
aaa...am uitat sa va spun ca sora mea acum este in japonia si luna trecuta a trimis in romania 1 pachet de 16 kg cu hanie pentru feciorul ei si mama la ridicare nu a platit decit taxe postale citeva sute de mii.
Elena
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603" target="_blank">Povestea lui Alvaro-Daniel
web1-www.picturetrail.com/Elenalove27" target="_blank">web2-web3
joe spune:
quote:
Originally posted by ralualexandrei
Sor-mea a venit in Romania la nunta mea,ea sta in Italia si duce dorul mancarii romanesti,asa ca la plecare a luat ceva mezeluri si branza de la noi.La aeroport i s-a spus ca a depasit greutatea admisa ,cu cateva kg,si ca spaga e 1oo euro!!!!!In momentele alea de zapaceala ,si pt ca ea e si foarte fricoasa le-a dat banii ceruti,nu va imaginati ce nervi m-au apucat cand am aflat.Vreau sa va spun ca daca i le-as fi trimis cu o firma m-ar fi costat 10kg/18 euro.
Andra
Pai depinde cu cat a depasit! La aeroport - un kg peste limita admisa costa 10 euro - cel putin asa era acum 3 ani! Deci daca depasise pana in 10 kg o ducea mai bine sa plateasca pe bune!
Ref. la pachete eu stiu ca pachetele trimise prin posta cu specificatia "Cadou" sunt scutite de vama. Insa nu stiu daca are vreo importanta faptul ca pachetul e mai mare - nu ar trebui, dupa mine.
mai multe - pe www.customs.ro
frantuzoaica spune:
Buna!
Eu una am fost cu masina personala in Romania in care am avut saci cu haine SH pentru copii necajiti.Nu ne-au facut vama,oricum,daca asta se intampla nu as fi platit nimic!as fi inceput
cu ei!daca erau noi,poate ca da,dar asa...never!Eu am mai trimis pachete acasa,tot cu haine,noi.ce-i drept pachetele au fost mici-pana la 5 kg si nu le-a desfacut nimeni la vama.Cred ca asta ar fi o solutie,ca sa nu plateasca ai tai atatia bani!mai multe si mai mici,insa nu stiu cat de convenabil este ca pret al trimiterii...
Cheers!
Frantuzoaica
Veve spune:
De la 1 august cica s-au marit taxele postale cu 350%.Asta o fi motivul pt.care-ai platit mai mult decat inainte,Elena!![]()
Irina,veve & croko
Andrada spune:
Eu am trimis in mai vreo 10 kg si ai mei n-au platit nici un fel de vama. Le-am trimis cu global express mail,
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
Veve spune:
Initial creeata de RUXMAX
Dragelor,
am doua prietene bune: una in Romania, alta in USA.
Ele se cunosc prin intermediul meu si fiind amandoua proaspete mamici, cea din USA o mai ajuta pe cea din Romania, cu diverse pt bebe. Uite ce-mi scrie mie azi "americanca":
"as fi vrut sa-i mai trimit
pachete dar guvernul Nastase a mai gasit o sursa de
venituri din taxarea vamala a pachetelor cu titlu de
"ajutoare"....nu mai merita sa trimit pachet fiindca
ma costa mai mult decit continutul..."
Daca e asa, e chiar revoltator! 
Dar cine stie, poate exista o portita (romanii sunt cei mai tari la inselat autoritatile, nu?) si ma ajutati sa o gasesc si implicit pe ele.
Multumesc,
Ruxandra
Originally posted by Alecsia
Acum depinde ce sa intelegem prin "ajutoare". Eu iti spun ca am primit ieri pachet cu cateva creme de fata ( vreo 6 + mostre) si un ursulet si nu am platit nimic taxa vamala .. doar 15 000 lei taxa de magazie. Si mai urmeaza sa primesc un telefon mobil si am inteles ca e vreo 600 000 lei .Mi-am facut si eu o mie de griji ca o sa platesc mult .. dar nu e asa .Mai bine mergi si intrebi .. asa e cel mai bine.
Mihaela
Irina,veve & croko
Bubbles spune:
Noi le trimitem pachete la parinti prin diverse cunostiinte care merg in vizita in tara, sau parinti care se intoc din vizita. De cite ori au fost si ai nostrii aici, si noi am ajutat la rindul nostru si tot asa. Networking 
Sunt cel putin 5 - 6 drumuri tur si idem retur in fiecare an. Nu mai e cazul sa trimitem prin posta decit felicitarile de Craciun, Paste si zile de nastere.