Mamici de iulie-august 2004 (96) +49bbi

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

hello si de la noi.
aseara am reusit sa dorm si eu ceva, ca a avut tati grija de pitik....eram rupta. asa ca am dormit de la 9.30 la 11.30 ca un pui traznit. acu' alta viatza.
despre papat....noi suntem la extrema cealalta: nu mincam niciodata mai mult de 20 de minute. adica 10 minute la un san si 10 la celalalt...dupa aia automat somn. nu mai stiu cit a luat in greutate acum, trebuie sa vina doctorita sa il cintareasca.cu ragaitul e mai greu....ca daca nu face dupa aia are motiv sa vomite tot, da tot....si trebuie sa o luam de la capat in jumatate de ora. dar asta e, sa fim sanatosi ca trec toate.
Alice, bafta azi!
Monicule, bine ca e calculatorul virusat si nu Papa...m-ai linistit.
pupicei la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Buna dimineata la toata lumea!
Nascare placuta cui e la rand...:)

Irinuca, andreea_s imi spunea ca doctorita pediatra chiar i-a spus sa amestece laptele muls cu cel praf, ca sa nu mai lucreze cu zeci de biberoane...Asa ca daca la ea e okay nu vad de ce nu ar fi si la voi.
Ochiverzi, multumim de raspuns. O sa ii fac masaj dupa ce terminam tura asta de tratament pentru streptococ (ii dau cu niste unguente in nas) ca sa nu o chinui chiar asa tare.

O zi excelenta sa avem!

Monica si bebelusa (02.07.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roller025 spune:

Hehe, Roxane, ce vremuri! Si la mine era la fel: daca reuseam sa adorm intre doua reprize de masa era mare lucru... Acu', de cand e si tati in paine pot sa mai adorm ca butucu'. Si e asa de reconfortant...

Eli, io am luat 11 kg in sarcina si deja am scapat de 7... Sper sa ma mentin la astea, dar dupa cum imi stiu metabolismul mare lucru ar fi sa reziste ceva slana pe mine .

Mitzule, nu-ti mai fa mamica atatea probleme. Nici sindicalistul meu nu mananca cu program sau regulat. Pe deasupra mai e si santajist. Uite, aseara a plecat tac-su la meci pe stadion si parca a stiut. De la 8 la 10 a bazait continuu pe diverse tonalitati, de la marait la plans cu istericale. A luat tzatza, a molfait-o, a aruncat-o, s-a certat cu ea, a mancat cu sarg fro' 10 minute si cand ziceam ca adoarme o lua de la capat. Io zic ca atata timp cat ia in greutate si are si reprize de somn ;)))) e OK. Isi formeaza si bbii personalitatea lor. Vorba lui tati: "nu inveti tu sa vorbesti mai repede ca sa ne intelegem, ca sas nu mai merge..." AAA, si cu adormitul la san si pusul in patut... hehehe, asta e cea mai tare faza de joaca... el adoarme, io il mai las pret de vro' 2-3 minute sa fiu sigura si dup-aia incerc sa-l montez in patut. Si deschide jmecheru niste ochi mari si mirati si se congestioneaza instantaneu si da drumul la sirena ca zici ca l-ai picat cu ceara. i revenim la pozitia ghemuit la tzatza. jocul poate dura si cate o ora, timp in care el doarme si io imi fac nervi... Cel mai nasol e noaptea. Asa ca am cam renuntat sa-i mai schimb pampersu' in miezu' noptii, ca sa nu se trezeasca. Mama denaturarta ce sunt...

Dana si Victor Mihai (10.07.2004)

Mergi la inceput

Dana, parca vorbesti de buburuza mea!
Insa eu o pun pe piept intre tzitze si doarme acolo...ca ma dor mainile sa o tin in brate, ea sa doarma si io sa ma rup de shale...
Nu ii place in patutz decat daca doarme bine deja...in rest zici ca o inteapa salteaua.

Mitzule, aseara a durat o masa doua ore jumate...si noi mancam biberon!...hahaha
Pana la urma tot cu tzitzica in gura am adormit-o...
Tzocaie de doua ori, le cearta, adoarme, punem in patutz si dupa cinci minute iar se nerfeasa ca am culcat-o nemancata!...hahaha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcelle spune:

Buna si de la noi!
Alice, mastere usoara, azi!

Cristalina, spune-mi te rog de unde a colectat streptococul? papusica ta si cum se manifesta? Sa stim daca nu avem si noi?
Si a mea haraie rau de tot. Mie mi-a spus dr. sa o las in pace, mi-a dat niste efedrina picaturi, dar mi-e frica sa ii dau sa nu o droghez de mica, asa ca i-am dat odata si acelasi efect. Dar i voi pune ser si face masaj.

AncaMaria, noi la 5 saptamani am ajuns la 4550 de la 3100gr la nastere.

Eli eu am luat 22 kg, am dat jos 10, am 12 in plus dar nu sunt pe burta sunt bine proportionate si eu zic ca nu sunt asa de grasa, cel putin nu arat. Unele haine imi sunt apropae bune, din cele mai stramte vorbesc,dar astept cu nerabdare sa le dau pe toate jos.

Dana, si eu am renuntat la schimbatul noaptea. Am observat ca o deregleaza. poate chiar eu am fost de vina cu asta.

Noi zilele trecute am facut mare circ. Nu vroiam tatica, nu vroiam somn, numai urlat in istericale ceea ce nu afcuise pana acum, dar aeu am mancat pepene atat verde cat si galben. Mi-au scris mamicile de mai ca nu e bun pt bebe, am reniuntat si vad ca acum s-a calmat, azi noate s-a trezit din 3 in 3 ore sa manance.

Mitule, la noi masa tine 10-15 minute in total din 2 in 2 ore ziua, poate chiar si la trei, iar noaptea numai la 3 ore si ne-am ingrasat bine. Eu zic sa nu iti faci probleme ca se regleaza el, in curand.
A mea ieri si alaltaiei a refuzat tataica, m-a impins, m-a zgariat, mi-a tras palme, desi era rupta de somn si oboseala. Aseara dupa baita a cazut si parca azi e bine, aluat normal si tzatica.

Fetelor, sunt atre necajita, acum ca s-a linistit Bianca, m-a apucat pe mine. Mi-au iesit hemoroizi azi noapte pt prima data.Cred ca m-am procopsit cu ei pe vecie, din cate stiu eu.
Voi ce stiti? Roxi, tu ce stii? Dr. mi-a spus sa iau Ultraproct crema si supozitoare. Sotzul insa mi-a luat Hemorzon de la farmacie si dr. mi-a zis ca potr sa il foloisesc de 3 ori pe zi, nu are nimic cu alaptatu, desi pe prosect scrie ca nu s-au facut studi in acest sens. Voi ce stiti?
Voi avetzi careva? De cand? Cat de des va ies? Pe mine ma doare rau de tot.

Burticutze ramase, nastere usoara si profitati pana atunci, de somn si tot ce puteti, ca apoi nu va mai apartineti. dar e minunat!

Va pup pe toate,

Marcela si Bianca (05.07.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Buna si de pe meleaguri japoneze. Eu sunt franta, azi noapte iar o ora de somn si vreo 3-4 azi dupa pranz. Si cu toate ca ieri m-am obosit, nu vrea somnul sa stea noaptea la mine si pace. Azi dimineata am experimentat vreo 3 contractii regulate/15 min, dupa care m-au lasat in pace ca sa se reia dupa 2 ore si iar sa ma lase. Acum sunt, iarasi, neregulate. Eee, isi fac ele de cap si mie si lui tati ne dau niste emotii.

Mamici, sunteti asa de haioase , imi place ca mesajele voastre pe forum exprima totusi optimist, ne dau incredere si noua viitoarelor mamici. Sunt probleme dar le infruntam, chiar daca nu se rezolva cum ati vrea, se trece peste ele sau se iau de la capat . Oricat ar fi de greu, faptul ca sunt puiutii vostri scumpi va face in stare de orice.
mitzura, eu inca nu-ti pot da nici un sfat, ca teorie fara practica..., dar iti urez mult succes, sa se mai indrepte bebelul tau cu somnul si papica si tu sa reusesti sa nu-ti mai faci atatea griji. Capul sus, va trece perioada asta (si vine alta ). Sanatate multa tie si lui bebe (care sa dea Domnul sa creasca bine in greutate). Pupicei!

Mamici, poate va e de folos ce e pe aici, daca mai aveti timp de citit
BREASTFEEDING http://www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp
FUSSY BABY http://www.askdrsears.com/html/5/T051200.asp
SLEEP PROBLEMS http://www.askdrsears.com/html/7/T070100.asp

Multumesc pt raspunsuri. Deci, se duc ele kg, mai rapede sau mai tarziu. Eram stresat tare (si inca mai sunt, dar incerc sa scap) pt ca aici japoneszele iau tare putin in greutate (intre 6 si 11 kg), ma uit pe strada la cele cu bebei mici si parca nici nu ar fi fost insarcinate. Dar eu sunt romanca si nu trebuie sa fiu ca ele, nu? I'm special. E si mostenire de familie, si mama in timp ce era insarcinata cu mine a luat mult de tot in greutate si mi se mai trage si de la faptul ca mereu in Japonia am fost predispusa spre ingrasare pe cand in tara eram "bat". Gata, capul sus, ma duc sa fac rost de putin optimism (din frigider-un fruct ceva, ca e tare cald si mi s-a uscat gatul, cu toate ca beau apa non-stop).

Aaa, ca mi-am amintit. Gravidute, ia trageti un ochi aici http://www.askdrsears.com/html/1/T010900.asp .Asa e si la voi?

Nastere usoara fetelor! O zi buna tuturor!

"Daca stai sa ii judeci pe oameni, nu mai ai timp sa ii iubesti."
Eliza, in 38 saptamani cu o scumpete de baietel
http://community.webshots.com/user/samara12112003

Mergi la inceput

Am terminat si noi de mancat 90 de ml cu chiu cu vai...parca o otraveam!!!
Ciudata faza asta cu biberonul...nu inteleg si pace...

Marcelle, nu se manifesta in nici un fel la ea!
Streptococul l-am luat din maternitate si dupa o saptamana de la nastere eu am facut mastita, cu febra sitot tacamul. Atunci am facut si analize. Ginecologul s-a gandit ca poate e ceva la ea in nas..si a fost.
Problema e ca asta agraveaza orice mica raceala daca e netratat...si acum trebuie sa il tratam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rain spune:

FELICITARI MAMICILOR PENTRU PUIUTII CARE AU APARUT IN ULTIMELE ZILE!

sa nu dati ca am chiulit atat de mult, dar la noi in casa e nebunie mare: copil mic si santier !!! cine a trecut prin asta stie cum e, nu mai am timp nici ca respir, totul a devenit un lux (cand ziceati asta nu va intelegeam ), al meu calculator a zacut pe aici cu toate matzele scoase si abia astazi i s-a facut mila lui tati de mine si l-a asamblat ...

HELP !!!!
iubitele, am cateva intrebari si astept raspunsuri de la voi !

1. iubitica mea a vomat de vreo 3 ori (in zile diferite) cu jet, adica nu cum regurgiteaza de obicei, a vomat tot ce mancase si sint speriata de nu mai pot, pediatrul nostru e in concediu pana pe 23 august si nu stiu pe cine sa intreb!
voua vi s-a intimplat asa ceva????

2. dormim foarte putin, cateodata numai 15 minute, dupa aceea se trezeste si ii este iarasi foame, abia reusesc sa o adorm si cand zic si eu ca in sfarsit doarme ...iar se trezeste! foarte rar doarme 2-3 ore!
e normal sa doarma asa putin?

3. intr-o saptamana a luat doar 100 g in greutate! cat este normal sa ia?

va rog, ajutati-o pe mama Omida ...ca este in pom! ca sa nu mai spun ca am trecut si printr-o depresie, am plans zdravan si sa zicem ca mi-a trecut!
va pupacim dulce!

Nicole & Andreea Alexandra (fomista)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Buna, fetelor! Haideti sa va povestesc o faza!

Au venit oeri nasii pe la noi (sa povestim de ale botezului, care se apropie). Si le-am povestit ca ne cam chinuim seara la adormit, ca nu adormim decat cu tzatzica in gura (cam cum ziceai tu Cristalina) si cand o simtim afara ne trezim si nu inchidem ochii pana nu o simtim din nou in gura (obicei tare nasol). Le-am zis de asemenea ca nu suportam suzeta, desi probabil ca ne-ar mai ajuta sa ne linistim.
Si ce credeti l-a luat nasa mea (care are si ea un baietel de 4 ani) si timp de vreo jumate de ora i-a tot pus suzeta in gura (nu cu forta, cand deschidea gurita sa caute tzitzi, hop cu suzeta in gura - copilul fiind satul- si tot asa). Mai si intr-un final, dupa ce-a scuipat-o de vreo 50 de ori cred, a acceptat-o.
Si de atunci, minune mare, nu ne mai maraim intre mese, am reusit aseara pentru prima oara performanta de a nu mai plange la imbracatul de dupa baita (tot cu suzeta) si am adormit cu ea in gurita dupa ce am papat (si nu cu tzitzi).
Acuma eu nici nu stiu daca sa ma bucur sau nu. Cand lucram ca logoped si mai primeam in tratament cate un copil cu vreun defect pronuntat de vorbire, intrebam intotdeauna parintele daca copilul si-a supt degetelul sau a folosit suzeta si pana la ce varsta. Si ma gandeam ca eu n-o sa-i dau niciodata suzeta copilului meu. Si acum... Oricum e mai bine suzeta decat degetelul si nu creeaza probleme decat daca se prelungeste foarte mult utilizarea ei.

Marcelle, si eu am trecut imediat dupa nastere prin pocinogul cu hemoroizii. Mi-au aparut cat eram gravida si la nastere s-a acutizat problema rau de tot. Eu am folosit Hemorzon, care nu usureaza durerea imediat ci dupa vreo doua trei zile (tratamentul nu e simptomatic) si m-a ajutat. Cat de des apar? Nu stiu, sper sa nu mai apara niciodata.

mitzura cu bebe Tudor Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

hello again.
azi e cam rau cu uritii de colici si, culmea, eu am mincat piine prajita si iaurt....cine sa ii mai inteleaga? acu' suntem in amor cu doamna suzi.
hihihihihi Mitzule deci gata v-ati indragostit si voi...las' ca nu face rau cupilului daca nu exagereaza cu ea. plus ca acum sunt astea mai smechere, cu forme mai "anatomice" care nu strica asa rau bolta palatina.
Marcelle, despre hemoroizi iti spun ca poti folosi linistita hemorzon. exista si multe tratamente mai scumpe dar au toate cam acelasi efect (nu iti spun care, ca sa nu te dezamgesc din prima). dar tu persevereaza si tot o sa scapi de ei. imi pare bine sa aud ca si la voi e la fel cu masa ca la noi, si pitikus are cam acelasi program.
Eli, eu pusesem 13 kg in toate sarcina si in 4 zile de stat in spital am pierdut 8....si de cind sunt acasa inca 2 si ceva. asa ca am ramas doar cu vreo 2 si ceva, si alea repartizate strategic pe burta si coapse. astia face misto de mine ca am luat cupilu' de undeva, ca n-am nascut....recunosc ca si marea dieta de spital (apa si ceai timp de 2 zile) si-a facut efectul din plin!
gagici mamici, subect delicat: cum stati cu lohiile? s-au sfirsit? cit au tinut? eu m-am plictisit de ele....se trezesc numai cind iau ergomet-ul de rigoare (pe care il termin azi)...sper sa ma lase in pace .
Nicole stai mama potolita ca si al meu face la fel...mai ales cind e haplea (ceea ce se intimpla cam des lately)...vomita tot ca un maimutzoi ce este, da' se pare ca pe el nu-l deranjeaza deloc, chiar se hlizeste fericit ca a facut-o.
va pupam!

Mergi la inceput